Massa, Monako Performansı İle Cesaretlendi

yazar:

kategori:

Formula 1’deki en kötü sezon başlangıcını yapan Massa, bugünkü Monako yarışında zirvedeki sürücülerle mücadele etti ve oldukça yakın geçen yarışı 6. sırada tamamladı. Massa bu sene 6. yarışta ancak 2. kez puan almış oldu.

Yarışın ardından Ferrari’deki koltuğunu koruyabileceğine inanıp inanmadığının sorulması üzerine Massa “Koruyabileceğimi düşünüyorum. Yarış çok iyiydi ancak yarış sonucundan çok mutlu değilim çünkü her zaman daha fazlasını istersiniz ancak bundan sonrası için iyi bir başlangıçtı.” dedi.

Massa ayrıca yarışın kendisine büyük güven verdiğini söyledi.

Massa “Tabi ki çok güveniyorum. Tüm hafta sonu boyunca güveniyordum ve sonuç biraz daha fazla zorlamama, bu yarıştan sezon sonuna kadar daha iyi sonuçlar almama yardımcı olacak.”

“Bugüne kadar şampiyona istediğim gibi değildi ancak şampiyona çok uzun. Bu yüzden şu ana kadar olanları tamamiyle tersine çevirmeyi ve farklı yönde ilerlemeyi umuyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Ömer_Massa avatarı

    Özge Yamak soruna cevap vereyim.
    ben 3 yıldır bu siteyi takip ediyorum ve üye olmadanda yorum yapılabildiğini bildiğim için üye olmuyorum.ha eğer üye olmak gerekiyorsa oluruz problem değil…

  2. kerim sisman avatarı

    ya massa için sadece ferrariden ayrıldı haberi yayınlansınn bu sitede.. iyice gıcık oluorum bu adamaa.

  3. Ben üyeyim ama benimki de geç yayınlanıyor

  4. Ömer_Massa, siteye üye olarak mı yorum gönderiyorsunuz yoksa olmadan mı?
    Sanırım üye değilsiniz ve bu şekilde yorum gönderdiğinizde yorumlarınız geç yayınlanıyor.

  5. Ömer_Massa avatarı

    Nebuchadnezzar
    kardeşim benim herkesin yorumuna saygım var bak genelde dediğim gibi herkesin yorumunu sonuna kadar uzun da olsa okurum vettelin hamilton un button un webberin hakkında ne yazılmış beni ilgilendirmez demem mesela.ben bunu üstüme alınmıyorum.çünkü sen arkadaşım eğer daha geçmiş dönemlerdeki yazdığım yorumlarıma bakarsan ben hep massayı eleştirmişimdir inanmıyorsan bulup sitede yayınla arkadaşım saygı duyarım.ben massanın eleştirilmesine asla karşı değilim.iki senedir de hep diyorum ki alonso felipeyi ezdi mağlup etti.pilotaj olarak müthiş.ben bunları hep diyorum.sorun şu sen eşleştirimi farklı yöne çekiyorsun arkadaşım.ben takımı neden eleştirmeyeyim ki çünkü takım iki pilotunun da açık şekilde yarışmasına izin vermiyor.hem ben hep iyi dileklerimi sunuyorum tüm ferrari ekibine bu hafta yazdığım yorumlarda hep fernando ve felipe inşallah 1-2 olurlar dedim.ben açık konuşurum kardeşim.bazen yorum yapmamamın nedeni gerçekten aşırı derecede ortam gergin olduğunda yazmak tartışmayı uzatmak istemememdendir.
    massahebest arkadaşımıda severim yorumlarına saygı duyarım bazen gerçekten adam herşeyi özetliyor bende tekrar dan aynı şeyleri yazmak istemediğim için sana katılıyorum arkadaşım diyordum.ama zaten artık direk yorum yapıyorum.katılıyorum felanda demiyorum.sanada saygı duyuyorum arkadaşım hemde çok sonuçta aynı pilot için olmasada aynı takım için iyi dileklerimizi sunuyoruz aynı takıma gönül vermişiz yetmez mi?bu sitede ki her arkadaşımın en kötü günü böyle olsun::::D:D

  6. Nebuchadnezzar arkadaşım. Massa taraftarıyım ve kendimi bildim bileli Ferrari'nin en tutkulu taraftarlarından biriyim (kendi görüşümdür elbette ki). Her sezon ayrı bir başlangıç ayrı bir hedef olarak başlar hep benim için. Her seferinde de öncelikle FERRARI daha sonra da FELIPE için dua ederim. Ben Schumi'li dönemde Schumi'nin gölgesinde kaldığı çaylak zamanlarında da Felipe'nin destekçisiydim, şimdi de öyle. Ne bir hakaret ederim başka bir pilota (ki kendi takımımın pilotuysa) ne de ucu açık sözlerim olur. Alonso'yu çok sevmediğim doğru, daha doğrusu Massa'ya göre daha az sevdiğim doğru. Ancak bu demek değildir ki ona hakaret etmem gerekiyor yada onun yaptıkları için ağır sözlerle eleştirmem gerekiyor. Önemli olan her zaman takımdır öncelikle. Pilot takım için iyi işler yapmalıdır.

    Massa şampiyonluğun ucundan döndü ve ertesi sene büyük bir kaza yaşadı. İyileşti fakat kendisini toparlayamadı uzunca bir süre. Bana kalırsa bunu bir an önce yapması lazım. Eğer eski Massa olursa burada takımdaki heyecanın tadından yenmez bence. Keşke diyor insan çoğu zaman ve inşallah da bu yarış bunun habercisi niteliğindedir.

    Bir de çok fazla karıştırılan bir durum var ki o da Massa fanlarının sadece Massa ortalarda olduğunda yorumlarda görüldüğü. Diğer konularda da çok aktif Massa fanları var fakat genelde göze batan kısımlar hep Massa ile ilgili kısımlar oluyor. Bu yüzdendir az görünüşleri. Ama temennimdir ki her taraftar ( Gerek Massa gerekse diğer pilot taraftarları için) karşısındakini incitmek yada pilotları hedef almak için değil de biraz daha tarafsız yazabilse. Ben de bazen dozunu kaçırabiliyorum ama konuyu uzatma gereği hiç duymamışımdır kendimde.

    Sonuç olarak şu sezon hep şöyle zevkli gitse ya 🙂

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ömer_Massa seni genelde massathebestin yorumlarının altında ona haklısın çok yaşa derken görmekteyim.Yanılıyor da olabilirim ama sen aklımda o şekilde tasvir olmuşsun.Sözüm açık ve nettir.İsteyen üstüne alabilir.

    Soruna gelince

    Massa Çinde 12.sıradan başlayıp önündeki 2 pilotun da (Msc-Rai) çekilmesiyle ancak 13. olarak yarışı bitirmiş ve utanmadan bunun sevindirici olduğunu söylemiştir. O haberin altında bir tane massa taraftarının esamesi dahi yoktur.Evet haklıyım çünkü onlar sadece sözkonusu Alonso olduğu zaman ve massa monako gibi işler çıkardığı zaman boygösterirler.Bir de Domenicalli massaya bişey dese hemen o haberin altına tam kadro çökerler.Bir kere de takımı tebrik edin.Deyin ki Çin ve Bahreynde en iyi pitstop dereceleri Massaya ait.Takımı bir tebrik edin.MAlezyada yeni şase verildi de bir kere tebrik mi ettiniz takımı?Sizde ne tebrik var ne de massayı eleştirmek var.İspanyada Alonso ilk çizgiden başlayıp nerdeyse kazanacakken q2 de elenen ve +1 lap ile bitiren massayı neden topluca eleştiremediniz.Domenicalli ve Alonsoya söylediklerinizin yüzde birini bile Massa haketmiyor muydu?

    Bak arkadaşım benim Massa ile bir sorunum yok.Ben Alonsonun kazanamadığı yarışı Massa kazansın isterim diye defalarca yazdım.Ama sizlerin bitmek bilmeyen iddialarınız karşısında MAssanın hatalarını da bazen sert bir şekilde bir bir yazdım.
    Ben Massanın takımdan biran önce gitmesini istiyorum.Nedeni sizlerin bu tavırları ve massanın sırtından Ferrari ve Alonsoya sallayan diğer rakip fanların tutumudur.Aksi halde massanın her yarış podyumda olmasını sizden daha çok isterim.Takım adına ter döken herkesin başım üstünde yeri vardır.Alonso da bu takımın bir hizmetkarıdır.

  8. Massa'nın bu aşamada Ferrari'de kalmaktan daha iyi bir seçeneği yok. Mecburen uşaklık yapacak.

  9. o zaten anti balon yorumcularının muhalefeti.hep makatını yalıyor.

  10. Ömer_Massa avatarı

    Nebuchadnezzar arkadaşım bu yorumlarına ben dahil miyim*gerçekten merak ettiğim için soruyorum.hani demişsin ya bazı arkadaşlar massa iyi sürdüğü zaman yorum yapıyor diye.eğer buna ben dahilsem sen yanlış düşünüyorsun kardeşim.ben bunu hep söylüyorum herkesin yorumunu hergün giriyorum tek tek okuyorum bazen yazmıyorum çünkü ortam gerilmiş olduğundan bende daha fazla germek istemediğimden yazmıyorum.hem ben her hafta sonu f1 için konuşuyorum massa haberleri altına yorumumu yazıyorum.iyi dileklerimi sunuyorum buna alonsoda dahil.şunu da 2.5yıldır kabul ediyorum.gerçekten massa sürünürken alonso takımı sırtladı eyvallah ama takımında etkisini unutmamak gerek.diğer lafımda:
    Bizler Massa'nın puan almasına ve aracın düzelmesine performansına sevinirken bazı massa taraftarları halen kin kusmaktalar.Yok yok biz yanlış yapıyormuşuz.Tıpkı Mclarencilerin koskoca dünya şampiyonu buttona ettikleri hakaretleri biz de her yarış sonrası massaya etmeliymişiz.
    bu lafın gerçekten bence arkadaşım çok talihsiz olmuş.siz bütün alonso fanları çok geriye gitmeye gerek yok hepiniz adamla alay ediyordunuz bense her seferinde arkadaşlar bu adam evet kötü sürüyor ama bu kadarda ağır eleştiriyi hak etmiyor diyordum.doğrumu kardeşim.yanlış hatırlamıyorum değil mi?siz Felipeyi yerin dibine sokuyordunuz.bunu herkes bilior.button adete sürünüyor iki haftadır kendi hatası eeee ona neden Felipe ye dediğiniz gibi laf söylemiyorsunz felipe konuşunca hep bahane diyorsunuz ama button olunca toz kondur muyorsunuz….

  11. merak etme dostum sene sonu felipe iğneyi alıp resime dokunduracak

    http://g1205.hizliresim.com/x/w/7002s.jpg

  12. http://www.youtube.com/watch?v=DBFWONEWWU8&feature=fvwp&NR=1
    konuyla alakası yok ama izlemeye değer :)))))))))

  13. Eğer yorumlar siliniyorsa asıl üstteki yorum silinmeli. Tamamen gericilik deniyor buna. Biz burada Alonso hakkında hiç bir kötü söz hakaret etmedik.

  14. hayır işin en garip tarafı ne biliyor musun? Alonso Massa'nın pite alındığı turda pite girse, belki de yarışı kazanan olacakken, takımın yaptığı strateji sayesinde sadece Hamilton'ı geçmekle yetindi… Massa'nın önce pite alınması avantaj gibi konuşmuşsun, soft lastikleri kimse adam gibi ısıtamadı yarış boyunca, hatta pite girip çıkanlar, girmeyenlerden yavaş kaldılar yepyeni lastikleriyle… Massa'nın bir tur sonra pite girmiş olması kendisi için bir avantaj bile teşkil etmiş olabilir… nitekim lastikleri ısıtamıyorum sıralama turu atamıyorum, pitten çıkış turlarında sıkıntı yaşıyorum diye dolaşan pilot Felipe Massa idi sanırsam, ben yanlış mı hatırlıyorum ?!

    Massa önce pite girseydi de, Ferrari önce onu pite aldı, kobay olarak kullandılar Alonso için denirdi… Her zaman aynı laf salatası… Massa'nın monaco performansına diyecek lafım yok, iyiydi, fakat iyi olmak görecelidir, neye göre iyiydi biliyor musun? geçirdiği rezalet yarışlara göre oldukça iyiydi, göreceliği takım arkadaşı mertebesine çektiğin zaman nasıldı peki? idare ederdi, fazlası değil…

    Massa yarışın başlarında Alonso'nun difüzöründe yarışı sürdürürken, benim düşündüğümde Massa'nın daha hızlı olduğuydu an itibariyle, fakat buzdağının görünen yüzüyle karşı karşıyaymışız, görünmeyen yüzü ise farklıymış… Alonso bildiğin lastikleri kolluyormuş, tur başına birer saniye fark kapatıp öndekilerin egzsosuna kadar geldiğinde Massa Alonso'nun nasıl uzayıp gittiğini izliyordu sanırsam… Alonso'nun önünden Hamilton pite girip çıktığında iki tane mosmor sektör ile pite girdi Alonso, evet ortada bir strateji hatası var, fakat mağdur olan Massa'dan çok yarış galibiyetini kaçıran Alonso…

    Yarış galibiyetini bu şekilde kaçırdıklarını da hem takım patronu, hem Alonso hemde bir çok f1 yorumcusu yapıyor bu arada bir tarafımızdan da uydurmuyoruz… Biz Alonso'yu kahraman ilan etmiyoruz, adam zaten takım arkadaşı çift haneli puanlara yeni ulaştmışken şampiyonaya liderlik ederek kahramanlığını ilan etmiş durumda… Biz bu adamı kahraman ilan etsek ne olur etmesek ne olur? şövalye ilan etsen bile olur… buna Alonsomania demek apayrı bir saçmalık, Formula 1 basınının %80 i falan Alonsomania'ya kapılmış durumda oluyor o zaman, çünkü hepsi şapka çıkartıyor bu performansa…

    aman nazar değmesin…

  15. Buradan ortamı ALO'cuların gerdiğni görüyoruz.

  16. tifoalo HRT avatarı

    bir kere 6. oldu taraftarları şükredip devamı dileyeceğini geliyorlar kendisinden 2 yarış galibiyeti fark olan olan alonsoya sallıyorlar sizin massa diresta hulkenbergle kapışsın alonsoyla değil

  17. Yahu kimse Alonsoya kin kusmuyor ki arkadaşlar. Artı sıralamada ve antremanlarda attığı turlarda "1.olacak" dememiz çok iyimser olurdu. BiZ Ferrari'nin iyi puanları için seviniyoruz.

    Massa sonuncu olsa kötü,iyi sonuç alsa kötü.

    Massa takımdan gitmeden susmayacaksınız.

    Tamam 2 senedir performansını göstermiyor.

    Ama bu adam şampiyonluğu Son virajda kaçırdı.

  18. Sadece mutluyuz. Pilotumuz gelişme gösteriyor.

  19. O kadar uzun yazılar yazmışsın.Ellerini yormuşsun.Kafanı da yormuşsun belli.Ama ben sana 2 cümle yazacağım sadece.

    Alonso'nun yarıştan önceki puanı kaç ? Peki Massa'nın yarıştan önceki puanı kaç ?

    Eğer bir takımın 2 pilotları arasında önceki yarışlarda DEVASA performans farkı varsa,bu takımın iyi olan pilota NORMAL OLARAK kaymasına yol açar.Takım tarafları da o pilota ister istemez ağırlık verir.Bu her alanda böyledir.Hiyerarşik sistem böyle işler.Biz istesek de istemesek de…

  20. delfino kardeşim, bu şekilde düşünüp söyleyen hiç kimseye bir sözüm olamaz.

    ben de biliyorum alonso ile massa arasındaki farkı. 2,5 senedir alonso'nun massa'dan daha iyi sürdüğünü görmemek için kör olmam gerekir. alonso'nun sürüşüne bir şey söylediğim filan yok.

    mesele şudur:
    dünkü yarışta, felipe ve fernando'yu ayıran tek şey, ferrari'nin saçma sapan pit stratejisidir. kendilerine göre haklıdırlar, bilerek ve isteyerek ve gerek gördükleri için alonso'nun faydası olacak şekilde strateji yapmışlardır (ki yaptılar), buna da eyvallah.

    ama, bir strateji nedeniyle pilotun birinin 3., diğerinin 2 saniye geriden 6. olduğu kıyasıya yakın bir yarışta, stratejinin ekmeğini yiyen pilotu kahraman ilan edip, kendi yağıyal kavrulmaya çalışan diğerinin sürüşünü küçümsemeye çalışmak, en basitinden insafsızlıktır. "webber yavaşlamasa, bilmem kim hızlı gitse..vs." gibi kulp takmak yerine, pit stratejisinin alonso'ya avantajını gizlemeye çalışıp, massa'nın sürüşünü küçümsemeye çalışmak yerine "takımın menfaatleri bunu gerektiyor, takım emri serbesttir kardeşim, ferrari de bunu yaptı" dense, yine söyleyecek bir sözüm olmayacaktı.

    benim bugün sohbete dahil olmamın nedeni budur.

  21. Massathebest arkadaşım fazla agresifsin..Bu durum taraftarı olduğun Massa'ya yine eşdeğer anlamda bağlı olduğunu tahmin ettiğim Ferrari tarafından haksızlık yapıldığı düşüncenden kaynaklanıyor..Ama doğru düşünüş şekli Tahir (isminle hitap etmenin bir mahsuru yok sanırım) arkadaşımızınkidir..Massa'nın tüm Ferrari taraftarlarının (gerçek taraftarlar) kalbindeki yeri ayrıdır..Ferrari tarafında da bu karşılık bulmuş, ve Massa, zaman zaman bu takımın gözbebeği olmuştur..Buraya kadar tamam..

    Ancak devamı şöyle olmalı..birkaç yarış hariç Alonso-Massa ikilemini yaşayacağımız bir durum olmadı..Evet haklısın o bir kaç yarışta da takım Alonso'ya dönük prokeksiyonlar yaptığını açıkça belli etti..Peki sürücüler klansmanı bir yana Massa'nın takım için 2.5 senedir pozitif bir katkı yap-tığını (-abildiğini) gördünmü?? (yanlış anlama bu durum üzücü!!) Massa her seferinde takımın desteğini arkasında hissettiğini söylerken..2.5 senedir moral-motivasyon anlamında berbat bir görüntü veren Massa'nın takım tarafından sahiplenilişi..Biliyorsun Mr Monte son olarak bir mektup yayınladı Ferrari çalışanlarına..Diyoki Şampiyonluk bizim elimizde..bütün çabalarımızı Alonsonun olağanüstü kabiliyeti ile birleştirmeliyiz..Massa'da buna dahil!!!!!! Daha neyi tartışıyoruz ki..

    Son olarak site yönetimine de bir çağrım var..Aşağıda arkadaşın biri Şeref ve Haysiyetin olmadığı bir yerden bahsetmiş:))Hangi şerefli ve haysiyetli takımı tuttuğunu bilmiyorum ve zaten ilgilendirmiyorda..Bu tip mesajları bu sitede görüyor olmak çok üzücü..

  22. Allah razı olsun Tahir kardeşim. söyledin, aydınlandık beraberce.
    öyle bir konuşma tribi içerisindesin ki, şu bir yabancı forum sitesi olsa, diyeceğim ki konuşan ferrari yönetiminden bir eleman.

    pilotuyla, taraftarıyla, koskoca ferrari yönetimini avucunun içine almış bir topluluktur alonso-mania.

    şükretmeyi, nankörlük etmemeyi bile öğretecek kadar palazlanmışlar.

    kime?
    kariyeri başından beri ferrari'de olan bir pilota ve taraftarlarına.

    öğreten kim?
    daha 5 sene öncesine kadar ferrari'ye, pilotlarına, taraftarlarına saydırmayı boynuna borç bilen bir pilot ve onun bir takım taraftarları…

    sen mi öğreteceksin bize Tahir?

    vakti zamanında saydırdığınız bu güzide takımın ultra-desteği olmasa, kimin nankörlük yapacağını anında görebilirdik. (daha önce defalarca gördüğümüz gibi).

  23. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bir de şunu ilave edeyim.Bu arkadaşlar nedense Massanın kötü performanlarında ortada görünmüyorlar.Sadece monako gibi bir yerde liderin 5-6 saniye arkasında bitirmesiyle övünmek için geliyorlar.
    Şükürler olsun ki bugün grosjeanın , Şuminin , buttonun başına gelenler Massanın başına gelmedi.Geçen yıl monakoya bakıp da şükürler olsun sorunsuz bir yarış oldu diyecekleri yerde takıma ve Alonsoya sallamışlar.Mclaren gibi pit hataları yok.Şumi gibi benzin arızası yok , vesaire vesaire.Massa 1 mclarenin ve 2 lotusun ve 1 mercedesin önünde sorunsuz bitirip puanlar aldı diye sevinecekleri yerde yaptıklarına bakın.Buna nankörlük denir.

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bizler Massa'nın puan almasına ve aracın düzelmesine performansına sevinirken bazı massa taraftarları halen kin kusmaktalar.Yok yok biz yanlış yapıyormuşuz.Tıpkı Mclarencilerin koskoca dünya şampiyonu buttona ettikleri hakaretleri biz de her yarış sonrası massaya etmeliymişiz.
    Bu arkadaşlar , Massa antrenmanlarda parladı diye Monakoda galibiyet felan bekliyorlardı ki sıralamada hayal kırıklığı ortaya çıktı.
    Öndeki webberden bahseden yok.Taptaze lastikleriyle üstelik önü açıkken , 30 turluk eski lastikli vettelden 1 saniye fark yiyen webberden bahseden yok.Webber çekilseydi ne rosberg ne de Alonso o turları atardı.Webber grubu yavaşlattığı için Massa da grubun içinde kaldı.Webber tren yapmasaydı da görseydik Massayı grubun içinde olurmuydu olamazmıydı.
    Massa hızlıymışmış.Alonso rosbergle araya 3-4 saniye fark koyup ileriyi hesap ederken massa ne yapıyordu?.
    Takım halen massayı elinde tutuyor onun bunun lafına dedikodusuna göğüs geriyor diye şükretmiyorlar da hem suçlu hem güçlü olmaya çalışıyorlar.Bak koskoca Şumi bile performansından ötürü şutlanmanın eşiğine gelmeye başladı.Bakın button iki yarış geride kalınca edilmedik laf bırakılmadı.Ah şu massa MGP veya Mclarende olacaktı ki tahammülün sınırını bir görecektiniz.Bence en fazla 5 yarış olurdu.

  25. Ferrari%100 avatarı

    Massa bu performansını korusun aynısı Kanadada devam etsin böyle podyumu görme ihtimali yüksek podyumun en tepesinde bile olma ihtimali var
    Sezona böyle devam etsin önümüzdeki yarışlarda sezon bitmeden 2013 için FERRARI ile sözleşme imzalaya bilir takım onu kaybetmeyi istemez hep sponsorları var hep taraftarları

  26. 2 senedir başımızı öne eğen pilotun ilk kez olması gerektiği gibi yarıştığı için memnun olduk.Ama görünen o ki sen 2 senedir bugüne hazırlanmışsın.Takım Massa'ya kenara çek dese eleştirecek durumda değilsiniz.

  27. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    ferrari'deysen ve daha önce şampiyonluğun yoksa uşaklığa mecbursun demektir daha doğrusu razı olmalısın

  28. Ömer_Massa avatarı

    Felipe çok iyi sürdün be dostum.ilk 20-25 tur alonso dan hızlıydın ama malum takım senden alo yu değil diğer rakip pilotları geçmeni istiyor.başka söze gerek yok.inşallah kanada da ilk 3 te start alırsan yarışı kazanırsın.inanayoruz.

  29. ilk 6 pilotun 5 saniyede sıralandığı bir yarışta, lidere tur bindirmiş gibi başarısıyla takdir edilen takım arkadaşının, 3 saniye gerisinde bitirmene rağmen burun kıvırmaya çalışıyorlar felipe.

    "lastik saklıyor" diye alenen yavaşlayıp, yine alenen arkasından gelen takım arkadşaını yavaşlatan alonso'nun bu hareketini savunan takıma artık kelimeler az geliyor. o derece alışıldık bir durum oldu.

    fakat ne gariptir ki, çin'de farklı strateji ile yarışıp, lastiklerini fazla pit yapan diğerlerinden daha fazla koruman gerektiği yarışta, takım arkadan gelen alonso'nun önünden çekilmen talimatını vermişti..

    lastik koruyan alonso, lastiklerini daha fazla tüketen massa'dan daha önce pite alınıyor. ilginç.
    hadi ilk alonso girdi diyelim; takım öyle bir pit stratejisi yapıyor ki, massa dış kapının mandalı bile değil bu noktada. ön grubun pite girdiği turda ferrariler pas geçiyor, sonraki tur (lastik koruyan) alonso pite geliyor, ondan da sonraki turda (lastiklerini tüketen) massa pite alınıyor. sonuçta, tamamen alonso odaklı strateji sonucu alonso pitten hamilton'un önünde çıkıyor; massa ise schumacher'in bile ardında piste dönüyor..

    bir pit stratejisi, alonso'yu "kahraman", massa'yı "fena değildi" yapıyor. ne yazık.. takım elini massa'nın yakasından çekse ne olurdu acaba?

    garibim, yavaş gitse odunu yiyor, hızlansa önü kesiliyor.

    massa'nın performansı EN AZ alonso ve önündeki 5 pilot kadar iyiydi dün.

    2 kere tebrikler. hem kendi sorunlarına, hem de takımın (her zamanki gibi) "öteki"leştirme icraatlerine rağmen 10 numara iş çıkardı felipe.

  30. peki sana şunu sorayım. massanın bu organizasyonda bulunma sebebi nedir.takımın uşağımı bu adam.

  31. sizin gibi bencillere söyleyecek lafım yok.bu adama bu kadar haksızlık yapılmaz.

  32.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Her Japonya yarışı Kobayashi nasıl ki wonderkid ilan ediliyor. Monaco yarışı da Massa'ya yaradı. Massa konusunda çok iyimserdim. Ama artık benim umudum kalmadı. Kanada'da yine eski yerine dönmesi muhtemel. 2010 ve sonrasında adam gibi üst üste iki yarışı yok. Pirelli lastikleri olduğu sürece işi çok zor. Lastiklerini çok çabuk harcıyor. Komplo teorisyenlerine ise artık bir şey demiyorum.

  33. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Massa bu yarış özellikle başlarda alonsodan daha hızlıydı evet ama yol vereceği anlamına gelmıyo alonsonun. Sonucta sampıyona lıderı ve her ne kdar matematıksel olarak var olsa da massanın sampıyon olma ıhtımalı yok oyzuden gerısınde beklemesı normal. bahsettıgın 2008 sezonunda raıkkonenın çinde 15 sn ondeyken nasıl da yavaslayıp massaya yol verdgını iyi bilirsin. Ferraride sampıyonada hangı pılot avantajlıysa onun uzerıne dusulur. 2008 ferrari massa ıcın elınden gelenı yaptı. ama massa sanssızlık mı yoksa becerekısızlık mı diyim bu sansı degerlendıremedı. Şimdi kimse Alonso az bıraz zayıf kaldı veya neden massaya yol vermedı dıye atıp tutmasın burda

  34. tren rotar yaptı heralde ılk kez bu kadar gecıkıyor

  35. fıkırlere derman olmussun helal olsun sana

  36. Ferrari%100 avatarı

    Kanada artık senin yarışın olmalı Felipe orada balibiyet bekliyoruz senden

  37. Yunus Emre SAÇIN avatarı
    Yunus Emre SAÇIN

    Yol verecek adamın boyle yakın bir sezonda şampiyona lideri olduğunun farkındasındır umarım

  38. arkadasim sen tur zamanlarina hic bakmiyosun galiba alonso hamiltondan zaten hizliydi yarisin basinda ama gecemeyecegini bildigi icin yakit tasarrufu ve lastik korumasi yapti ama massa bunu farkedemedigi icin surekli alonsonun arkasinda zorladi boylece massa hizli gibi gorundu ama pitler yaklasinca alonso arka arkaya en hizli turlari atti ve pitte hamiltonin onune gecti madem massa bu kadar hizliydi o neden gecemedi pitlerde? sadece tv izlemekle f1 yorumu yapilmaz eger zaman ekranlarina da bakip bu yorumu yaptiysan demek ki bos bakmissin cunku baska aciklamasi olamaz bu yorumun

  39. bu mesajın altına vagon gibi sıralanır artık antireel üyeler.

  40. başka takımlarda hızlı olan takım arkadaşına yol verir ama burada itibar meselesi olunca 5 numaraya takım toz kondurmuyor.ne yani yol verseydide galibiyet için savaşsa bir yerlerimi eksilirdi.madem takımlar şampiyonluğu için puanlar önemli ozaman neden massayı öne geçirmediler.6 olsada massa finishde arkasında bitirmesi bu yarışta ondan hızlı olduğunu gösterir.
    massanın ferraride son yarışında istanbul 2010 gibi bir olay gerçekleştirip bırakmasını isterim.bu kadar çirkinliği anca bu şekilde içinden atar massa.hatta şampiyonluk yarışı hangisiyse o partiyi mahvederek.

    f1 2008 ile birlikte bitmiştir.

  41. Forza Felipe avatarı

    Muhtemelen Alonso'cular beklemiyor böyle şeyleri.Massa sürünürken Alonso'cuların işine geliyordu bence.

    Tabi sizi birgün yine Massa'nın arkasında kalıp ona atık yapıp geçemeyince ağlanırken görebiliriz.Hockenheim'de olduğu gibi.

  42. Forza Felipe avatarı

    Hocam hiç kimse birbirine atak yapmayı denemedi bile.Bir ara Webber'in turları 1-2 saniye yavaşladı ancak Rosberg ve diğerleri atak dahi deneyemedi.Atak yapmanın imkanı yoktu.

    Button daha Caterham'ı geçemedi.Bu şartlarda geçiş beklemek zordu.

  43. tifoalo HRT avatarı

    yav kardeş massanın hızlandığı görse alonso da zaten hızlanacaktı hiç bir şekilde geçemezdi zaten massa alonso neden bu kadar yavaş diye telsizden sorduktan sonraki tur fark 1.5 saniye oldu

  44. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Bugün Fena Değildi Massa. Keşke Hamilton ve Vettel'in Önünde Bitirebilseydi

  45. Antremanlarda uçan giden Massa alonsonun arkasında hiçbir varlık gösteremedi halbuki ilk turlarda çok yakındı.Massa madem koltuğun tehlikede gemileri yakıcaksın topla kendini kanıtla bizlere kendini.

  46. 6.lık iyi bir sonuç. Kimse Massa'dan Alonso ile mücadele etmesini, podyuma çıkmasını, şampiyonluk savaşına katılmasını beklemiyor. Ondan beklenen yarışları bu sıralarda bitirip takımlar şampiyonluğu için puan toplaması.

  47. Forza Felipe avatarı

    6.'lığın kimseyi memnun ettiğini düşünmüyorum.Sadece gösterdiği performans sağlamdı.Kanada'da bu performansı göstereceğiz inşallah.

  48. Massa "Tabi ki çok güveniyorum. Tüm hafta sonu boyunca güveniyordum ve sonuç biraz daha fazla zorlamama

    haklısın dostum.takım adam olsaydı seni o malum şahsın önüne geçirirdi.ama tüm dünyanın duyduğu gibi o lastiklerini koruyor dolayısıyla onu takip et domenicalinin dediği gibi öğrenmeye çalış mantığı ile seni arkada tuttular.haa birde bir ara lastiklerini bitirme lewise son turlarda atak yapabiliriz dedi.tabi bu lewisin senden gördüğü baskı ile 5 nolu araca onunda baskı yapmaması için seni yavaşlattılar.sonuçta
    sen 4 ve 5 nolu araçtan hızlıydın.
    ayrıca kusura bakma ama massacım sen bir tur lider bile olsan önünde 5 nolu araç olsa bile sağa çek yarışı o kazanacak derler ve uygularlar.şeref ve haysiyetin olmadığı yerde senin gibi başı dik bir insanın orada bulunması biz f1 ve massa severleri üzüyor.

    kaynak:maurice hamilton.

  49. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Haydi bakalaım. Ferrarinin senin alacağın puanlara ihtiyacı var.

  50. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Felipe, 6. liga sevindirdin ya bizi, ne diyeyim bilemedim gerci ama, dedim ya sevindim iste. Boyle devam etmen dilegiyle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir