İnternet Korsanları, F1'i Kanada'da da Hedef Alacak

yazar:

kategori:

Geçen ay Bahreyn’de korsanlar, insan hakları ihlâli yapıldığını öne sürdükleri ülkede yarış düzenlendiği için FIA’nın ve Formula 1’in resmi internet sayfalarını çökertmişti.

Şimdi ise Anonymous, Kanada’daki öğrencileri destekleme adına faaliyete geçti.

Kanada’nın ikinci büyük eyaleti olan Quebec’te yerel hükümet, 5 yıl içinde üniversite ve kolej ücretlerinin 5 yıl içinde neredeyse 2 katına çıkacağını açıkladıktan sonra öğrenciler ayaklandı ve gün geçtikçe bu eyleme katılanların sayısı arttı. Gelişmeler yerel hükümetin hafifçe geri adım atmasını ve ücret artışının bu seneyi kapsamayacağını duyurmasına neden oldu; eylemler de etkisini azaltmaya başladı.

Bunun ardından hükümet, Bill 78 olarak bilinen yasa tasarısını parlamentodan geçirince olaylar yeniden arttı. Bu tasarıya göre okullarca ve 50 metre yakınlıkta gösteri yapmak yasaklanıyor; 50 kişi ve üzerindeki katılımcının olacağı gösteriler eylemler ise yeri belirtilmek üzere izne tabi oluyor. Kurallara uyulmadığı takdirde ise polis güç kullanacak. Buna ilaveten gösteriler nedeniyle ders yapılamayan okullarda dönemler askıya alınabilecek ve öğrenciler kayıp yaşayabilecek.

Anonymous: “7 Haziran’dan başlayıp 10 Haziran’daki yarış gününe kadar Anonymous, F1 internet sayfalarının hepsini çökertecek; sunucu ve veri tabanlarını mahvedecek, F1 ile ilgili internette bulabildiğimiz her şeyi harabeye çevirecek.”

Korsan ekip ayrıca internetten bilet alanları da uyardı ve kredi kartı bilgilerinin elde geçirilebileceğini işaret etti.

Kanada GP organizatörlerinden henüz bir açıklama gelmedi.


Yorumlar

  1. Hackerlar D Smartı nasıl çökertecek anlamadım adamların internetle işi yokki. Yayın uplinkten uyduya ordan da eve geliyor sektörde çalıştığım için biliyorum. ( D Smartta çalışmıyorum 🙂 D Smartın yayın hakkını alması F1 i bitirme operasyonu falan değil. Digitürk futbolu bitirmek için süperligin yayın hakkını almadı sonuçta. F1 izleyicisi az reyting i ilk 100 e bile giremeyen bir seri ve D Smart elini taşın altına koyarak yayın hakkını aldı. İsteyen parayı verip izler isteyen internetten ya da başka bir kanaldan izler orası beni ilgilendirmez ama internete 55 tl verenler aynı parayla limitsiz internet ve dsmartı birlikte izleyebilirler. Aynı para yani ama hd izlemek isteyenler ayda fazladan 10 tl vererek izleyebilir. Ayda 40 – 50 tl vermem diyenler bu yazdıklarımı unutmasın.Tercih sizin ben D Smartın avukatı satış temsilcisi falan değilim sadece bilgi vermeye çalışıyorum.

  2. dsmartı çökertse çok iyi olur şifre koyamasınlar bidaha bi de şunu söyleyeyim dsmart türkiyede f1 yayınlama amacı ortalıkta izlenecek şey bırakmama felsefesi çünkü televizyonda izlenecek şey kalmadı oturupta saçma sapan dizilerimi seyredecem sıkıyosa superligi alsaydıya onun ona parası yetmedi şimdi sağa sola saldırıyor izlenecek şey bırakmamaya çalışıyor herkesi tehdit ediyor baskı yaparak f1 yayınlarını izletmemeye çalışıyor nafile rtl ve idmana baskı yapsında göreyim onu 40 tl para veripte f1 izlemem idmanı açar izlerim daha iyi

  3. Yalnız beyler adamlar isterse bunları yapar biliyorsunuz değil mi ? Dua edelim ki fazla abartmasınlar.

  4. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    istedikleri kadar baskı yapsınlar. son monako yarışını skysport üzerine serhan seslendirmesiyle izledik. F1 için uğraşan insanlar hala var ülkemizde..

  5. kanada gp yok desenize……..

  6. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    D-Smart da bırakırsa zaten Türkiye'den kimse almaz artık.

  7. d-smartı cökertseler havalara ucarım mutluluktan.ricever almaya mahkum edıyorlar ınsanı sakın d-smart almayın destek vermis olursunuz ve böylece 3 deyıl 10 yıl d-smartta kalır f1.

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Saçmaladınız iyice, daha dün bunlar değilmiydi ermeni soykırımı saçmalığını destekleyen. Neyi destekleyeceğinizi şaşırmışınız siz.

  9. kime göre neye göre dostum? kendi yanlış gördükleri siteyi çökertmeye uğraşan, doğru gördüğü siteyi destekleyen bir garip grup. gün gelecek senin doğru bildiğin ve sevdiğin işe meydan okuyup saldıracaklar. bana göre yaptıkları saçmalık. o kadar büyük şirketlerin sitelerini çökertmekle sadece biz taraftarlara zarar verirsin, yarış gene yapılır.

  10. Bu adamların antisosyal internet bağımlısı ya da demokrasiden bihaber olduklarını söylemek pek mantıklı değil. İnternet de haksızlıklara karşı mücadele verilebilecek alanlardan birisi. Arkalarındayım…

    Yarış günü takılmadan izleyebileceğimiz bir kanal bırakırlarsa daha çok desteklerim ama:))

  11. bır grup ınternet bagımlısı antı sosyal gencten ıbaretler.bu ınsanların coguda abd de yasıyor ısın komık tarafı kendı ulkelerının sıtelerıne saldırmalarına ragmen fbı bunları yakalayamıyor saka gıbı.gecenlerde haberde okumustum meksıkalı uyusturucu kacakcıları anonymous kendılerını tehdıt ettı dıye 2 ust duzey yonetıcılerını kacırmıs kendılerını desıfre edecek belgelerı ellerınden almıstı.ınsan haklarından demokrasıden bı haberler bunlar o yuzden oncelerı sempatı duymama ragmen artık bend o etkıyı uyandırmıyorlar.sıber tehdıtmıs cıkın protesto edın hukumetınızı haklarınızı gosterılerle savunun nerde sızde o cesaret o bılınc.

  12. sen benimsin avatarı

    Anonymous un yaptıkları bir nevi robin hood tarzı iyilere yardım ediyorlar kötülere saldırıyorlar bunu kim desteklenemezki? gerçekten yaptıklarını beğeniyorum bu sayedede bir çok taraftar topladılar. yaptıkları şeyler belki yasal olmayabilir ama haksızlıklar o kadar çoğaldıki dünyada yasa bile dinlenmeyen seviyeye geldi bu şekilde yasal yoldan da hakkını arayamıyorsun ve en iyi çözümün bu olduğunu düşünüyorsun yapacak birşey yok çünkü insanlara bundan başka çözüm bırakmıyorlar Anonymous ta iyi bir şekilde cezalandırıyor bu kurumları he içinde iyi insanlarda kaynıyor olabilir fakat neticeye ulaşmak için bazı şeylerden de vazgeçmek gerekebiliyor

  13. Oda doğru biz yariş sonrasi siteye hücun edince anonymouse gerek kalmiyor 🙂

  14. Bu adamlarin yaptiklarini begeniyorum becerebilsem desteklerim de ama bu eylemlerini degil 🙂

  15. TRF1'e tehdite gerek yok. yarış zamanı kendi kendine gümlüyor zaten 🙂

  16. Erdi  Akkaya avatarı

    b*kunu çıkardı bunlarda haa.sky f1 yayınına müdahale etmeyinde ne halt yerseniz yiyin.

  17. Açıklama göre TRF1 de tehdit altında 🙂 F1 ile ilgili ne bulsak yok edeceğiz diyorlar resmen 🙂

  18. Anonymus keşke Türkiye de smart sportuda patlatsada yarış esnasında yayın yapamasalar.
    Olmuş bitmiş yarışı bile indiremiyoruz.
    Heryere baskı yapıyolarmış.

  19. Zaten Formula 1 d-smart ta geçti hayallerimiz yıkıldı bide sen yapma Anonymous

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir