Boullier: "Test Yasağının da Gösteriye Etkisi Büyük"

yazar:

kategori:

2012 sezonunun ilk 6 yarışında 6 farklı pilot galip geldi ve son zamanlarda böyle bir şampiyona başlangıcı görülmedi.

Bunda en çok Pirelli’nin yeni lastikleri odak noktası olarak gösterilse de Boullier, takımların yeni parçaları yarış hafta sonları öncesinde deneyememesinin de büyük etki yaptığını söyledi.

Boullier: “Tahmin edilemezliğin bir bölümü, artık hiç test yapmamamızdan kaynaklanıyor. Cuma testlerine yeni parça ve fikirlerle gelmeniz gerekiyor. İspanya’da bir yerde bir hafta öncesinde deneme yapamıyorsunuz. Testi,  yarış hafta sonunda yapmalısınız.”

Fransız patron, sezon içi gelişimi için test formatının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti ama takımının, ekstra sezon içi testlere sıcak bakmadığını ekledi.

Boullier: “Mesele, test maliyetlerinin yüksek olması. Gerçek tasarruf tedbirlerinden birisi de testlerin durdurulması. Bana göre test formatını yeniden gözden geçirmeliyiz.”

“Sezon içi testleri desteklemiyoruz. Çünkü buna göre donanımlı değiliz ve takvim de tam olarak uyumlu değil. Aynı ekibi kullanmamız gerekiyor; başka bir test ekibi oluşturamayız.”

“Bugün, her şeyi kullanan daha iyi bir formata ihtiyacımız var. Belki de testlerin formatını daha sonra tekrar gözden geçirmemiz gerek.”

“(Mesela) Testleri ayırmak. Haziran’da büyük bir boşluğun olduğu bir takvimde bu ayda test yapılabilir.”


Yorumlar

  1. Muammer UYAR avatarı

    Ha Boullier ha Google translate. İkisinden de bi şey anlaşılmıyor 🙂

  2. Daha önceki senelerde de test yasağı vardı ama böyle bir tahmin edilemezlik yoktu. Boullier yine yapabileceği en saçma açıklamayı yapmış.

  3. Karavana sallamış gibi. Senin test ede ede getirebileceğin 0.3sn'lik güncelleme kötü bir lastik kullanımıyla uçup giderken böyle konuşmak ilginç.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir