Raikkonen: "Bizim de Zamanımız Gelecek"

yazar:

kategori:

Fin pilot, iki yarışta üst üste podyuma çıkmasının ardından geçen hafta sonu Monte Carlo’da ancak 9. olabildi.

Daha önceki açıklamasında da iyimser ve benzer şekilde konuşan Raikkonen, Monako’daki sonucun takım adına kötü bir işaret olmadığını, güçlü sonuçlar alabileceklerini söyledi.

Raikkonen: “Her yerde -hatta Monako hafta sonunun çoğunda bile- güçlü olduğumuz gerçeği, bir yarışla değişmeyecek. Monako, diğer pistlere göre tamamıyla farklı ve en iyi hafta sonumuz olmaması bizi endişeye düşürmemeli.”

“Her yerde hızlıydık ve podyuma çıktık. Her şeyi doğru zamanda doğru yapmak zordur ki yarış kazanmak için bunu başarmalısınız”

“Diğer takımlarla da yarışlar kazandım ve Lotus’un güçlü sonuçlar alabilecek kabiliyette olduğunu hissediyorum. Bizim de günümüz gelecek.”

Fin pilot, Monako gibi kötü bir yarıştan da puan alabilmelerinin, Lotus’un gücünü gösterdiğini düşünüyor.

Raikkonen: “Yarış bu. O gün 9.’luk, yapabileceğimizin en iyisiydi. Yarış içinde bazı sıkıntılar yaşadık. Yani en kolay hafta sonumuz değildi. Ama en azından bir iki puan aldık. Hiçten iyidir ama tam istediğimiz değildi.”

“Eğer böyle kötü geçen bir yarıştan da iki puan çıkarabiliyorsak, dünyanın sonu dğeil. En iyi halimizde olmadan alınan bu puanlar, sezonu sonunda büyük fark yaratabilir.”

Lotus pilotu, henüz tahminde bulunmak için erken olduğunu kabul etse de Kanada’da güçlü bir hafta sonu bekliyor.

Raikkonen: “Çoğu yerde rekabetçiydik ve (Kanada’da da) orada da aynısını bekliyoruz. Ama her zaman olduğu gibi ilk günkü çalışmaların ardından bir şey söylemek daha kolaydır”

Raikkonen, direksiyon ayarlarındaki sorun nedeniyle Monako’da ilk antrenman seansını kaçırmıştı. Fin pilot, daha sonra eski direksiyona geri dönmüştü.

Raikkonen: “Monako’ya has zorluklar için farklı bir şeyler denedik ama işime yaramadı. Monako’ya gitmeden önce bir şeyin orada işe yarayıp yaramadığını denemeniz imkânsız.”

“Açık testlere iznimiz yok ve yollar, Formula 1 aracı için çok yoğun. Temel ayarlardan memnunum ama takımla hâlâ bu konu üzerine çalışıyorum”


Yorumlar

  1. öyle bir konuşuyorsun ki diğer bütün araçlar mükemmel geliştiler sanki bi lotus geride . zaten f1 de en çok gelişmeyi kaydeden şampiyonluğa oynar ama şu an kimse bu potansiyelde değil . iyi dedğimiz ferrari alonso olmasa o kadar puanı hayatta toplayamazdı . yarış performansı bakımından lotus iyi durumda . daha iyisi için sıralamaları da iyi geçirmeleri gerekir . heleki bu sene bi takıma başarısız demek imkansız her yarışta farklı bir araç göze batıyor .

  2. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    Bu sene Lotus un birincilik alacağını düşünmüyorum , bu zamana kadar ki yarışlarda almış olması daha olasılık dahilindeydi ;
    1. Takım aracı yeterince geliştiremedi , en azından diğer rakiplerine göre , geliştirecek gibide bir umut vadetmiyor.
    2. Strateji geliştirme , davranma konusunda zayıflar.
    3. Pit ekibi zayıf , geliştirmeli
    4. Diğer takımlarında ortak sorunu olan lastikleri ideal şartlarda çalıştıramıyorlar.
    5. sıralamalarda zayıf kalıyorlar.
    Umarım her açıdan gelişirlerde , beni yanıltırlar..
    Kanada yarışında da takıma başarılar diliyorum…

  3. rai bize spayı bekletme 😀

  4. emiko emiko avatarı

    lotus çok zorAraç istikrarsız.Bahreynde iyidi diyoduk ama son pisttoplar sonrası vettel'e baskı oluşturamadı..Bir lastikte iyiyse diğerinde kötü..

    .

  5. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    O pit duvarında oturan strateji ekibiyle biraz zor. Son yarışta da ciddi hatalar yaptılar. Yağmur yağacak diye bekleyince sonuç dokuzunculuk oldu.

    Kimi bunun farkında.. "Ya sabır" çekiyor içinden. Bakalım neler olacak.

  6. Daha önce de dedim Ferrari Massa'nın belirgin bir şikayeti olmamasına rağmen aracın şasisini değiştirerek üzerindeki sorumluluğu bıraktı.Lotus niye hala bu sorunlu şasi de ısrar ediyor.
    Bir şasi deki problem çözülemiyorsa yeni bir şasi veremiyorlar mı?
    Bence alışma sürecinde yeterince iyi bir şasi- direksiyonunun olamaması Lotus'a 1 galibiyete mal olmuş olabilir. En azından şahsi fikrim bu yönde… Evet kesinlikle zamanları gelecek 2010 yılından daha yakın olan 2007 yılında o kazandığı 1 puan fazlalıkla şampiyon olmuş birisi elbette Monaco da hiç yoktan daha iyi olan 2 puanı kazandığı için iyimser olabilir…

  7. 2010 sezonunda ki lastik sorunu hamurun gereğinden sert seçilmesinden olmuştu lastikler sert olduğu için ufalanıp gitmişti… 🙂

  8. raikkonenden alısık olmadıgmız hırs dolu bır acıklama olmus sankı umarım lotus on grupta mucadele edebılecek bır arac verır kanadada

  9. birde şu direksiyon sorunu çözülsün artık, sezon bitti be kardeşim ,, tööbe tööbeeee…..

  10. kanada da iddialı olmayı bende beklemiyorum, içimden bises kanada schuminin yarışı olacak diyor, ama motorsporlarında hiçbişey belli deyil , hele hele bu sezon, kanada ola hayrola diyelim ve bekliyelim bakalım antrenmanlarda neler olacak……

  11. Ferrari%100 avatarı

    Kanada Lotus için zor kazanmak adına
    Ferrariler daha iyi gibi ama onlardanda biraz iyi olan Mercedesler var
    Ferrariler yeni güncellemelerle Kanadada olacak double bile yaparlar

  12. Kimi böyle diyorsa bildiği bişeyler vardır mutlaka durduk yere böyle açıklamalar yapacak birisi olmadığını hepimiz biliyoruz takımın potonsiyeli var ona karşın eksikleri de var ama çalışmaya gelişmeye devam edelerse mutlaka kiminin de kazanma zamanı gelecektir örneğin spa 🙂

  13. pist sıcaklığı 40 derecenin üstünde olursa lotusun canada da şansı var ama 30-35 olursa yada daha düşük en çok mercedes gp nin şansı var.double bile yapabilir.

  14. Ben Lotus un Kanada da basarili olabilecegini pek dusunmuyorum cunku Lotus sicak havayi seviyor, soguk yerleri pek sevmiyor. Ayrica Rai nin arac sasisinde bir sorun var bence. Surekli testleri kaciriyor, antremanlari kaciriyor, adamin en cok bol bol tur atmaya ihtiyaci varken bunlar buyuk handikap oluyor, yeni bir sasi yokmu acep..

  15. Erdi  Akkaya avatarı

    suskunlar dizisindeki bilal(sarı) gibi konuştu aynı raikkonen bizimde zamanımız gelicek 😀
    bencede gelicek kanada'da lotus favori takımların başında yer alıyor bence.2010 senesini hatırlayın.o zamanki lastikler çok daha dayanıklı olmasına rağmen 8-9 turda bitmişti.kanada tamda lotusun beklediği bir pist sıcaklık ve karakteristik bakımdan.2 lotus aracıda podyumda yer alıcak bence.inşaallah galibiyetde görürüz

  16. yarış performansı olarak en iyi 1-2 takımdan biri lotus ama sıralamarda daha gerideler.herkes her yarışta farklı parcalar denerken lotus hiç bi caba sarfetmiyor.çok az gelişirseler 0.1 saniye bile ön gruba katılabilirler.

  17. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Araç Her Hafta Sonu Hızlı Görünüyor Ama Bir Türlü Sonuca Yansıtamadılar.

    Ama Eninde Sonunda Kazanacaklar Eminim Buna 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir