Pilotlar Yağmurlu Monaco İçin Endişeli

yazar:

kategori:

Mark Webber, bir çok Formula 1 pilotunun  Monaco’da yağmur altına yarışacağı için sinirli olduklarını söyledi.

Sabahtan beri yağan yağmurun Formula 1 yarışında da olması büyük bir olasılık olarak görülüyor. Meteo France Meteoroloji merkezinden bir uzman yarış anında yağmur olasılığının % 70 olduğunu açıkladı.

Webber, Monaco gibi dar ve zor bir pistte sürücü yardımları olmadan sürüşten kendisinin de korktuğunu ve bu yarışın bir kaza testine dönüşmesinden endişelendiğini söyledi.

Webber "Bir kaç pilotun yağmurdan dolayı sinirli olduğunu düşünüyorum. Yağmurda mücadeleden keyif alıyoruz ancak burada sürmek gerçekten zor. Çok fazla kaygan. Bu evlerinde araçların bariyerlere vurmasını isteyen insanlar için iyi olsa da, gerçekten yağmur olursa mükemmel bir yarış olmayacak." dedi.

Geçen sene yağmurlu Fuji’de kazanan Lewis Hamilton da burada yağmur yağması halinde zor bir yarışın olacağını söyledi.

Hamilton "Açıkçası bu farklı bir yarış ve geçen seneki 2 yağmurlu yarıştan çok daha zor olacak. Ancak yağmurda her zaman güçlü oldum ve aracın dengesinden ve kontrolünden memnunum."

"Doğru lastiği seçtiğimiz ve kaza yapmadığım sürece aracı geriye güçlü puanlar ile döndürebiliriz. Yağmurda daha fazla kazanma şansınız oluyor."

"Eğer burada üçünsü sıradaysanız ve pist kuruysa geçiş oldukça zor olur, hatta imkansız. Özellikle önünüzdeki araç sizinle aynı dereceleri yapıyorsa."

"Bu yüzden yağmurda biraz daha yakın olabilirsiniz, downforce fazla gerekmiyor ve diğer pilotları hataya zorlayabilirsiniz. Eğer yağmurlu olursa güvenlik aracı da piste girer ve gerçekten heyecanlı bir yarış olur." dedi.

Jenson Button, dün yağmur altında en hızlı pilotlardan birisiydi ve yağmur ile daha fazla yükselme şanslarının olabileceğini düşünüyor.

Button "Yağmurda çok hata yapılacak ve daha fazla geçiş imkanı olacak ancak burada çok riskli." dedi.


Yorumlar

  1. şu anda yağıyormuş sanırım

  2. Evet yağmurlu bir yarış tam bir saat sonra.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir