Schumacher'in Sporda Kalması İsteniyor

yazar:

kategori:

Yedi dünya şampiyonluğu bulunan Alman pilot, 2010’da spora dönüşünden bu yana henüz podyuma çıkamadı ama bu sezon şimdiye kadar etkileyici performanslara imza attı. Schumacher, son olarak Monako’da sıralamanın en hızlı ismi oldu ama cezası nedeniyle yarışa 6. başladı ve yakıt basıncı nedeniyle damalı bayrağı göremedi.

Daha çok araç arızası veya pit ekibi hataları nedeniyle sorunlar yaşayan Mercedes pilotu, 2012’de şimdiye kadar sadece 2 puan toplayabildi.

Bu sene sonunda anlaşması bitecek olan Schumacher’in yaşı (43) da bahis konusu ve bazıları, Alman pilotun refleksleri ve görüşünün yaşı nedeniyle zayıfladığına inanıyor.

Ama Bernie Ecclestone, Schumacher’in sporda kalmasını umuyor.

Auto Bild’e konuşan Ecclestone: “(Schumacher) Hâlâ büyük bir isim; gerçi hepimiz başarılı bir Schumacher’i başarısız olana tercih ederiz”

Diğer taraftan McLaren’dan Jenson Button ve Martin Whitmarsh da Alman pilota destek çıkmıştı. Bunlardan Whitmarsh, desteğini sürdürdü ve Schumacher’in bu sene yarış kazanacağına inandığını belirtti.

Whitmarsh: “Michael’ın bu sene yarış kazanacağına şiddetle inanıyorum.”

“Özellikle geçen hafta sonunun (Monako GP’nin) ardından onu küçümseyen kesinlikle ahmaktır.”

“Bir kere daha gösterdi ki -özellikle de kendisini eleştirenlere- hiç de çok yaşlı değil.”

“O, gördüğüm en iyi pilotlardan birisi.”

Mercedes pilotunun yeni anlaşması için Whitmarsh “(Kalması) Elbette sporumuz için iyi olur. Dünyanın her köşesinde insanların tanıdığı bir marka”

 


Yorumlar

  1. O yarışta bile mükemmeldi. Kariyerinin zirvesinde bırakman tam bir hataydı. Bir orta sıra takımıyla dönmen çok büyük bir hataydı!

  2. Bu videoyu izlediğimde çok duygulanmıştım umarım Schumi bir kaç sene daha devam eder yarışlarda geri kaldığında üzülüyoruz falan ama onun yarışması bile yeterli bizim için videoda Montezemelo'nun timsah gözyaşlarını da görmek mümkün

  3. DRS'den anlayamadığım hala şu: Zaten adam arkada rüzgar tüneline girecek oradan alacağı hız var. DRS olacaksa öndeki için olmalı işte o zaman daha heyecanlı olur. Çok saçma.

  4. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Hocam hepimiz onu istiyoruz,f1 çok kötü bir hale geldi bence,önceden stratejiler çok önemli olurdu,sıralamalar acayip keyifli geçerdi yakıt farklılıklarına göre,lastikler mükemmeldi pilotlar limitlerde korkmadan sürebilirdi,geçişlerin bir önemi vardı,tamam çok fazla olmazdı ama değerli olurlardı,şimdi tur bindirir gibi birbirini geçiyor pilotlar savunma yapan tamamen çaresizce geçiliyor ve bu geçişin hiç bir değeri olmuyor bence..Yıl 2000,pist spa Hakinen öyle kurnazca geçmiştiki sumiyi ağzım açık kalmıştım,sumi tur bindircem diye düşünürken hakinen uçup gitmişdi valla 🙂 Yıl 98 pıst montreal kanada,f1 izlemeye başlayalı 2 yıl olmuş şumi, damon hıll'i 2 tur takp edip geçmişdi start düzlüğüne gelmeden uzun düzlükde,çok beğendiğim geçişlerinden biriyidi sumi'nin,değerleri vardı bu geçişlerin..O düzlükde araçlar yaklaşık 310 km hıza ulaşıyorlar ve geçiş esnasında sumi den mükemmel birde kontra gelmişdi yetnek işte hacı :)) silverstone pisti yılı tam olarak hatırlamıyorum,yağışlı hava sumi hakine'ni geçicek nasıl geliyor ama,her virajda arayı kapıyordu,yağmur başlamış sumi herkesden hızlı,hakinen farkındaydı biraz sonra geçilceğinin,sumi sağlı sollu hızlı virajların çıkışında geçiyordu hakine'ni yanlış hatırlamıyorsam,çok keyiflidi gerçekden..Şimdi yağmur yağıyor kırmızı bayrağı çekiyorlar hemen,BAN pirelli,BAN bay Ecclestone,bitirdiniz f1 i kuruttunuz ulan,gözünü toprak doyursun deniyor bizim burda bay E…İnş en kısa zamanda eski f1 lerin keyfini yakalarız ve sumiyide eskisi gibi zirvede görürüz..

  5. Maalesef ağzı olan konuşuyor, PS3 oyununa dönen FR1 yarışlarında eğer puan sıralamasında önde yada yukarda değilsen yeteneksiz olarak değerlendiriyor maalesef sitedeki ilkokul çağındaki gençler..

  6. bende 18 yaşıma dönmek isterdim kanımın deli aktığı canımın istediğini yaptığım maddi manevi skıntı çekmediğim yıllara dönmek isterdim ancak imkansız.rahmetli birinin güzel bir sözü vardı ismini vermeyeceğim tahmin edenler olacaktır acı gerçek bu ve şöyle
    dünya ne kadar değiştiyse bende o kadar değiştim

  7. Pirelli lastiklerinin olmadığı , drs kers saçmalığının olmadığı,renaultun mavisinin olduğu,mclaren'in arka kanadında pilot ismi yazdığı , Schumi'li Ferrari olduğu ,Bridgestone,michelin lastiklerinin full yarış boyunca kullanıldığı, o eski motorların olduğu harika sezonlara geri dönmek isterdim.

  8. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    97 den beri izliyorum ben kaçırdığım yarış sayısı çok azdır,burda gelmiş suminin şampıyonluklarına,yaşına laf söylüyor bebeler,kendini bilmez bir iki bebeyle uğraşıyoruz…Anlamıyorlar,sumiyi bilmiyor ki,gelmiş puan tablosuna bakıp konuşuyorlar yeni yetmeler,f1 i 2,3 yıldır izleyenler..Sumi inş arka arkaya galibiyetler aldığında görücem ben puan tablosunu..Şunuda belirteyim inş mgp bir olay daha çıkarmaz,çıkarırsa cidden mgp yi mail yağmuruna tutalım,mail atmayan vettelci olsun 🙂 Rambo duymasın 🙂

  9. Bu arada beyler şöyle bit wiki turu yaptım. 96-2006 arası ferrari dönemine göz gezdirdim. Araç yüzünden kaçırdığı şampiyonluklar falan. Hele 96 yarışını torrentten çekip hepsini izleyince o günlere geri döndüm. Çocukluğumda izlediğim ilk yarışlardandı. Vay anasını motor arızası olmasa 6. lıktan gelip her tur 45 sn alarak 2. ye tur bindirecekti. 3.de bıraktı 🙂 Millete yağmurda sürüş şeklini öğreten adamdır kendisi. Şimdi çok var ama o zamanlar yaratıcı yarış çizgilerini Schumi bulurdu hep. Şu an kendisini ağızlarına sakız eden adamların toplamı Schumi kadar önemli değildir F1 için Bilmeyenler ve unutanlar için 96 Spanish GP izlenmesi gerek.

    http://h33t.com/tor/0271088/formula-1-season-1996

    tüm sezon. Yarış yarış seçebilirsiniz. Şu an kendisini ağızlarına sakız eden adamların toplamı Schumi kadar önemli değildir F1 için

  10. Schumacher- avatarı

    Arkadaşlar tepkimizi koymamız lazım birkez daha araç hatasıyla yarış dışı kalırsa Mercedes gp resmi sayfasına yığılıyoruz mailler atıyoruz tepkimiz koyalım gerçekten

  11. Schumi bir kere daha ayrılırsa bir kere daha çöküş yaşarım.

  12. Sporda ve F1 de kalması isteniyor doğrudur istiyoruz.İstemiyenler Mercedesdeki bazı elemanlar,olay çıksın da yorum yazalım diyen üçkağıtçı gazteciler ve Anti Shumi'ciler.
    Shumi F1 için olabilecek en iyi pilot. F1'i izleyenler Shumi sayesinde arttı,bıraktığı dönemde de tekrar f1'e başlıyacak mı diye takipte kaldılar.
    F1=Shumi.

  13. remux cayden avatarı

    iki haftadır zafer temennisinde bulunuyorsun.7 rakamına fazla vurgu yapıyorsun mesajlarında.
    ne diyelim allah duanı kabul etsin.

  14. remux cayden avatarı

    fry ve haug a şunu soruyu neden sormuyolar.
    schumi hangi mekanik sorunla out olacak?

    inanmak ile umut etmek arasında çok büyük fark var.bence siz schumi değilde sarı kafa için iyi temennide bulunuyorsunuz.

  15. Schumi'nin bırakmasını elbette istemezsiniz çünkü 2006 yılında bıraktığında izleyici sayısında hatırı sayılır düşüşler olmuştu,geri döndüğünde yarattığı etki de cabası,henüz elle tutulur bir başarısı yok ama yine gündemin 1 numarası.Bu adam tartışmasız f1'in altın çocuğu bence hem F1 hem Mercedes kaybeder Schumi bırakırsa eleştirenler de kına yaksınlar o zaman.

  16. geçen sezon sonlarından mercedes schumi istediğinde anlaşmayı imzalarız demişti 2013 için o zaman schumi anlaşmayı imzalamış olsaydı şimdi sonraki sezonu ve sözleşmeyi düşünmeden baskı altında yarışmazdı şimdide anlaşılan mercedes beklemek istiyor ! ama schumi isterse kalacağını düşünüyorum ancak dikkatli olmalı ve hata yapmamaya özen göstermeli bu sezon galibiyet alacak reflekslere ve hıza sahip hala griddeki en iyi 5-6 pilot arasında bana göre

  17. Ferrari%100 avatarı

    Taki F1 olmalı Schumacher en azından 2>3sene daha
    Hiç F1 izlemeyene bile sorsan F1 den bir pilot söyle diye hemen Schumacher der hiç düşünmeden
    Onun zaten ispatlayacak bir şeyi yok 7 kez şampiyon olmuş birisi daha neyi ispatlasın

  18. DRS zaten arkadakine avantaj sağlayıp öndekinin elini kolunu bağlayan.Geçen sene DRS değil mi schumacheri yakan son turlarda.Lastik faktörüde vardı ama DRS de eklenince arkadaki aracın momentumuna dayanacak gibi bi durum yoktu ne kadar az DRS o kadar pilotaj.DRS yi açıp kaptırıp gelince elbet geçmek kolaylaşıyor.Hatta DRS hiç olmasın.Sırf drs nin yüzü gözü hürmetine öndeki araca yaklaşabilen pilotlar için bulunmaz güzellik ama o da var.

  19. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Şanssız yazıcağıma şansız yazmısın pardon,hızlı yazdığımdan oluyor hep 🙂

  20. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Bu insanlar nasıl oluyorda böyle ilginç yorumlar yapıyor anlamıyorum,duz mantık bile düşündüğünde işin içinden çıkılıyor,ama bu sitede ve f1 dünyasında sumi yi eleştirip duruyor insanlar..Şimdi 43 yaşında da olsa monacoda pol alan,herkesden hızlı olan bir pilotun nasıl olurda reflekslerınin öldüğü konuşulur,reflekslerin en önemli olduğu,frenleme noktasının kaçırılmaması gerektiği, hatanın affedilmediği monacoda uçuyordu sumi,diğer yarışlarda da hep şansızdı,ispanya catalunya gp hariç,hatta ben sanşızda demiyorum artık mercedes entrikası diyorum artık..Ben mi yanlışım arkadaşlar yada sumi yi eleştirenler mi??? Tekrardan hatırlatıyım sumı 2 sezondur 8. liğe yarışan bir aractaydı,evet 7 şampiyonsun geri dönmüşsün ama altındaki araç yavaş sen onu geliştirmesinde takımına çok iyi geribildirimler sağlıyorsun,geliştirtiyorsun,fakat o araç hızlanınca nedense sen geriye itiliyorsun,mgp ye yazıklar olsun valla mercedesden nefret eder oldum,bitsin artık sumi nin yarışlardaki sorunları…

  21. Haklısın bu açıdan bakmamıştım, belkide bu durum avantaj getirecek. ben sıralamalarda açamayacak gibi algıladım nedense:)

  22. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Zorla SUMİ'ye f1'i bıraktırmaya çalışan mercedes takımından nefret ediyorum!!!!!!!

  23. Yarışta başına birşey gelmezse veya getirilmezse şaşırırım…

  24. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    neden kötü olsun ? Sıralama turlarında zaten her yerde açılabiliyor, Pol'ü alır yarışı ilk sırada götürürse DRS Ona kar değil zarar getirir.

  25. Kanadadatek drs alanı varmış ve 50 metre kısaltılmış, mgp için kötü haber olabilirmi?

  26. Schumacher- avatarı

    Refleksler elbette zayıflar ama şuan zayıflamış hali kime göre iyi kime göre kötü hangi pilota göre ???
    Monako'da polü aldı 28 yaşındaki arkadaşını geçerek ???
    Diğer pistler çok önemli değil ama monako duvarlara uzaklığı 10 cm içinde ölçülen biryer…

  27. Haydi Michael! Kanada'da yeni bir sayfa açalım…

  28. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz
    Alman pilotun refleksleri ve görüşünün yaşı nedeniyle zayıfladığına inanıyor.

    böyle olsa monako gibi biryerde nasıl pol alır adam ya. yarışta pitstoplara kadar raikkonenin nasıl takip ettiğini görmedi mi bu yarışı izleyenler. tünel çıkışından sonra şikandaki frenlemeleri zorladığını görmedilermi. refleks, görüş sorun olsa raikkoneni biçerdi herhalde. böyle inanmaya devam etsinler sorunları olsaydı zaten geri dönüğü ilk yıl en başta almazlardı. bu adamlar bir takım testlerden geçiyorlar herhalde o kadar kolay değil.

  29. Arkadaşlar konuyla alakasız ama birileri ban mı yedi?Site bi ferahladı,bi relax moduna girdi bazı kamberleri görmüyorum da bunu sizlerde fark ettiniz mi?Sanki bi iki çoluk çocuk eksildi gibi.Eğer öyle olduysa yönetime teşekkür ederim inanın.

  30. Hepimiz onun yeteneklerini yada formunu koruduğunu biliyoruz, hırsından ve disiplininden de bişey kaybetmedi. Tek istiyacı biraz şans ve sorunsuz bir araç.
    Ben bu yükselişin kanadada en azından podyum hatta birinlicikle taçlandırılacağına inanıyorum.

    Birden fazla yarış kazanırsa zaten harika olur ve aynen börni amcanın dediği gibi başarılı bir Schumacher i tekrar keyifle görmüş oluruz.
    Efsanede keyif alınca ve heleki aracı bu noktaya taşımayı başardıktan sonra bırakacağını bende sanmıyorum.

  31. Çok şahane bir görüntü.

  32. Basarili olamasa bile Schumi`yi gridde gormeyi bende isterim, Grid onunla daha agir basli, daha klas..

  33. 4 kereden fazla bakınca insan kendini hipnozda hissediyor 😀

  34. 4 kereden fazla bakınca insan kendini hipnozda hissetmeye başlıyor 😀

  35. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    özlemiştik bu görüntüyü 🙂

  36. 7 sayısının sırrını keşveden yalnızca biz değilmişiz.

  37. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bu arada Mercedes motorsporları Başkan Yardımcısı Norbert Haug, "7" rakamının, gelecek hafta Schumacher için ugurlu olmasını umduğunu dile getirdi.

  38. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    "Özellikle geçen hafta sonunun (Monako GP'nin) ardından onu küçümseyen kesinlikle ahmaktır."

  39. Ömer_Massa avatarı

    Senin varlığın yeter schumi.inşallah bu yıl yarış kazanırsın.hemde 2-3 tane…

  40. Erdi  Akkaya avatarı

    bernie marka amaçlı kalmasını istiyor 🙂
    sonuçta babasının oğlu değil ya 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir