Alonso'ya Bir Övgü de Montezemolo'dan Geldi

yazar:

kategori:

Takım 2012 sezonunda beklenen başlangıcı yapamamış olsa da Fernando Alonso şu anda şampiyonada lider durumda.

Montezemolo CNN’e verdiği röportajda takımın sorunlardan kurtulma çabasından övgüyle bahsediyor.

“Biz daima zirvede yer aldık. Bu sporda kazanmak zordur ancak sürekli olarak zirvede kalmak daha da zordur. Sezonun başında, otomobil olmasını beklediğim gibi olmadığından hüsrana uğramıştım ama takımımızda harika insanlar var. Onları zorladım ve gece gündüz çalıştılar.”

“Gelecek için yatırım olarak gördüğüm Stefano Domenicali’ye güvenim sonsuz. Alonso harika ve Massa’nın Monako’daki performansından da memnunum. Rakiplerimizden değerli puanlar çalacağını düşünüyorum.” 

“Ancak daha yapılacak çok iş var zira henüz memnun olmuş değilim. Birkaç gün önce, tüm takıma bir mesaj gönderdim ve kazanmanın sadece bizim elimizde olduğunu belirttim. Herkes her şeyini ortaya koymalı. Kusursuz olmalıyız. Hepimiz kendi işimizde pol pozisyonunda olmak için çalışmalıyız. Otomobili hala geliştirmemiz gerekiyor ancak şu ana kadar takımın gelişim sürecinde yaptıklarından memnunum.”

Montezemolo, 2013 pilot dizilimi konusunda yorum yapmaktan ise kaçınıyor. 

“Şu anda, bu konunun dışındaki her şeye odaklanmış durumdayım ama buna değil. Sonra göreceğiz. Alonso dünyadaki en iyi pilot. Alonso, benim profesyonel kariyerimde ve Ferrari’de çok büyük değer verdiğim Lauda ve Schumacher gibi pilotların arasında. Kazanmak için tüm gerekenlere sahip. Ama otomobilimizi geliştirmemiz gerekiyor.”

“Felipe’nin de sezonun ikinci yarısında iyi olacağını düşünüyorum. 2008’de Brezilya’da finiş çizgisini şampiyon olarak geçtiğini unutmayalım.”

“Alonso’nun harika bir yaklaşımı var. Tıpkı Schumacher gibi, takımla yakın çalışmayı ve zor zamanlarda bile olumlu havayı korumayı biliyor. Şimdiki hedefimiz Kanada.”


Yorumlar

  1. Alonso şımartılmış morunyo nie abartıonuz onu anlamıyom alonso hamilton raikkonen bunlar yalan hersene gelişiyoz diolar tüm palavra vettel hepsini sildi resmen
    şumaher gittii ferrrarinin sistemi çöktüü hehehhheee

  2. hasan ünler avatarı

    bu sıra alonso yalakalı moda olmuş adam sıradışı ne iş yaptıda bu kadar övülüyor

  3. crasher benim vereceğim cevabı aynen vermiş zaten. Ekleme yaparsak, RAI en başarılı pilotlardan biridir, aracından azamiyi çıkartan, aracı patlatana kadar limitlerde kullanan bir pilottur. Hata yüzdesi de en düşük pilotlardandır. klasik finli işte.

  4. aynen adam tam zeki ve tembel bi ogrenci gibi..

  5. biraz terbiye öğretseydi annen baban önerini uygulayabilirdim.

  6. Allah aşkına o konu da alonso fanlarının eline su dökemeyiz 🙂

    Ama şu var ki adamlar haklı…. Raikkonen güya disiplinsiz umursamaz geri bildirimi çok kötü olan bir pilot ama nedense sürekli bir şekilde ilk 8 e oynamış bir pilot kariyeri boyunca ve 2004-2006-2009 daki gibi diğer araçlara göre oldukça geri kalan araçlarla bile ancak 2003-2005-2007-2008 ve hatta 2012 bile adam sürekli ilk 3 e oynuyor. Düşünsene bu adamın bir de Schumi,Alonso gibi vs. ders çalışan öğrenci modunda olduğunu 🙂 F1 izlemekten gerçekten de sıkılırdık bence :p her sezon aynı şampiyon falan 😛

    Direksiyon sorununu açma gerçekten dertliyim bir takım sırf imajını düzeltmek adına pilotuna sil baştan yeniden ayarlanmış yeniden pilotunun istekleri doğrultusunda yapılandırılmış-ayarlanmış bir şasi veremez mi arkadaş ya…

  7. Bazen sizin bu rai sevginiz genç kızların yıldızlara olan sevgisine benziyor ve ekran karşısında gülsem mi utansam mı bilemiyorum.Bir erkek bir erkek hakkında bu kadar övücü cümleler kuramaz gibime geliyor.Sadece bu yazıda değil daha önce de öyle cümleler yazılmış ki gerçekten kendimi sorguladım.Kardeşim bu adam bu kadar övülecek ne yaptı Allah aşkına…Tamam çok iyi pilot ama aşağıdaki arkadaşın dediği gibi antrenman yetiyor diğerleri anlasın çalışsın ineklesin falan…Madem öyleydi şıp anlıyordu neden hala etkisini göremedik..Bir direksiyondur gidiyor ya hayırlısı bakalım

  8. alonso neredeyse 2010 yilinda en hizli 3. aracla sampiyon oluyodu pit hatasi olmasaydi biraz yi izleyin formula 1 i

  9. rai ye 4 saatlik antrenman yetiyor olay bu şıp diye kapiş yapıyor diğerleri çalışsın dursun öğrenene kadar.yetenek bu işte çalışmakla yetenekli olunmuyor yetenek doğuştan geliyor Allah vergisi herkes çalışır adam olur ama kimiside çalışmadan adam olur.zekidir yan gelir yatar ama her söylenen cümleyi kelimyei kapar ders çalışmaz olayı bitirir çünkü üstün zekalı üstün yetenekli

  10. Alonso, Schumacher ve bildiğim kadarıyla Vettel çok çalışkan pilotlar. Sürekli takımla birlikteler ve daha iyisini nasıl yaparım diye çaba harcıyorlar. Diğerleri de yapıyordur elbet ama sanırım daha az veya göze batmıyor. Çok çalışınca da meyvesini alıyorlar haliyle.

    Ama Raikkonen bu konudaki favorim. Adam rahat arkadaş. Antrenmanlarda zorla araca oturtmasalar sadece yarışa çıkacak adam 🙂

  11. Tifosi6178_  avatarı

    "suanlık bu adamdan daha fazla performans çıkaracak bir canlı yok."

    Bu iyiymiş 🙂

  12. O zaten şampiyon olur dememiş kazanır demiş.Atlamadan önce okusaydın keşke.

  13. Zaten bununla alakalı bi başlık daha kaldı, o da yakında hışımla atılır: Alonso'ya Bir Övgü De Petrov'dan Geldi..

  14. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Pilot sıralaması yapmaktan vazgeçin artık arkadaşlar 1. o 2. şu 5. bu diye.. günümüz şartlarında pilotu aracı ile en iyi uyumu yakalayarak her yönü ile komple bir bütün olmayı sağlayıp en yuksek performansı alan pilot başarılı sayılmaktadır ve bunu becerebilen en iyi pilot son 3 sezon Alonso dur yapılabilecek bir şey yok… gridde sumı nın yanında 2. bir efsane hakinen de olsa suanlık bu adamdan daha fazla performans çıkaracak bir canlı yok.

  15. şimdiye kadar kim kötü arabayla şampiyon olmuş söyler misin? en büyük ihtimalle en hızlı 2. araçla şampiyon olunur.

  16. Yusuf  Hitay avatarı

    evet günümüz şartlarında şumi değil.

  17. Yanlış anlamadıysam 2.isim Schumacher değil ?

  18. the huntsman  avatarı

    Alonso,Hamilton ve Raikkonen bence.

  19. Yusuf  Hitay avatarı

    hak ediyor. kötü araçla şampiyon olabilecek 2 pilot var gridde.

  20. zaten daha 2003 yılından belliydi Alonso'nun Schumacher'in bir sonraki versiyonu olduğu… tabi ki farklılıkları var, ama takımı motive etme gibi olaylarda acayip benziyorlar. Alonso'da F1 le yatıp F1 le kalkıyor.

  21. iyi arabayla herkes kazanır kötü arabayla efsaneler kazanır

    Bu lafı sevdim 🙂

  22. elvan dalton avatarı

    Son zamanlarda duymaya alıştığımız Alonso Şumi'den iyi demeçlerinden sonra Monti'nin objektif yaklaşımı sevindirici.

  23. KARAŞAHİN avatarı

    ALONSO artık bazı şeyleri aşmış iyi arabayla herkes kazanır kötü arabayla efsaneler kazanır alonso artık efsane olmuş…

  24. Kim ne derse desin Montezemolo'nun içinde bence hala çok büyük bir Schumacher seevgisi var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir