Villeneuve Şimdiki F1'i ve "Çocuk Pilotları" Eleştirdi

yazar:

kategori:

1997 Dünya Şampiyonu, bu hafta sonu babasının adını taşıyan pistte gerçekleştirilecek olan Kanada GP öncesinde konuştu ve şu anki F1’in “fazla tahmin edilemez” olduğunu ifade etti.

Villeneuve: “Şu anda çok ama çok büyük bir taraftarı değilim. Lastikler çok tahmin edilemez durumda ve pilotların yapabileceği çok az şey var. Lastikler bir anda kaybolabiliyor ve bu, F1’in içinde bulunması gereken seviye değil; daha kademeli olmalı”

“Zayıfların, kurulu düzeni yendiğini görmek her zaman eğlencelidir ama zaman içinde bir defa olur bu. Şimdi ise neredeyse sürekli oluyor”

“Vasat veya orta sınıf takımlar ve pilotlar, önlerde olacak. Çünkü birden bire işler tersine döndü ve iyi takımların ve pilotların yapabileceği bir şey yok. Bu mantıklı değil; en iyi kazanmalı”

Kanadalı eski pilot ayrıca paraları sayesinde spora giren pilotları da eleştirdi.

Villeneuve: “Hepsi de (F1’i) bilgisayar oyunu sanıyor ki öyle değil. Çok ama çok tehlikeli (bir spor) ve zor”

“Mesela Barselona’da Bruno Senna, sanki aynı yarışta değildi; berbat derecede yavaştı ve puan mücadelesindekileri engelliyordu. Pek zekice sürüş değildi.”

“F1’in tehlikeli olduğu yıllarda -20, 30 sene önce- ölüm riski çok yüksekti. Bu yüzden pilotlar birbirlerine bunları yapmazdı. Bu, ilave saygıydı; sağduyuydu. Ayrıca yarışlara girmek için sıkı çalışan bir sürü pilot vardı”

“Hayatları boyunca yarışmak için finansmanın olduğu 12 yaşındaki pilotlar değillerdi. Bunun için terlemeleri gerekiyordu. Şu anki gibi babasının küçük oğulları değillerdi.”

“Yani F1’de araç sürerken hâlâ çocuklar. Hâlâ bebekler ve o şekilde kalmaya devam ediyorlar.”


Yorumlar

  1. hiç olurmu bizim yorumcular en iyi bilenler villeneuve de kim oluyor. (Doğru diyorsun katılıyorum)

  2. dostum senin balon şampiyon dediğin f1 deki ilk yarısında polü aldı diğer sene f1 deki 1 numara olan sumiyle çekişerek şampiyon oldu. o balonda sende patladı :)) kapakmı oldu ne :))

  3. Burda yorum yapanların ortak yönü bu. F1 de başarısı olmayan ya da Villeneuve gibi olanların konuşmasına kimsenin tahammülü yok. Allah bir dese sen kimsin F1 de ne yaptın diyecekler. Adamın söyledikleri ilk kelimesinden son kelimesine kadar doğru. Başarılıdır başarısızdır o ayrı ama söyledikleri doğru Zaten adam F1 Racing de de yazıyor bu yüzden tespitleri önemli.

  4. Zamanının en hızlı aracıyla zorla şampiyon olmuş pilot. ama yine de fena sürmüyordu. bu sefer doğru konuşmuş ama işler artık böyle. kimsenin yapabileceği bir şey yok.

  5. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    evet çok güzel bir sezon olmuştu sezon'un yarısında şampiyon belli olmuştu, çok heyecanlıydı. ( 2011 )

  6. Bu adamı hiç sevmem ama doğru konuşmuş.

  7. the huntsman  avatarı

    F1 tarihinin gelmiş geçmiş en balon şampiyonu ne çok biliyormuş F1 hakkında.Irvine ve Villeneuve.Birisi gündemde kalmak için Raikkonen'e laf atar,birisi herkese laf atar.Sanki 1997 den başka bir başarısı varmış gibi.Şimdiki genç pilotları eleştirmiş ama Bar Honda da Craig le iyi arkadaş olmasaydın hangi takım patronun senin Bruno örneğindeki gibi berbat sürüşüne katlanma sabrını gösterirdi bunuda kendine sorman gerek.Renaultta 2004'e son 3 yarışta sürünmenmi,yoksa Sauberdeki rezalet performansınmı.Yada 2003 de Button'a atıp tutup tüm sezon boyunca ezilmenmi.1997 dışında ne başarın var,spor için ne yaptınki eleştiriyorsun.Sen yarışırken kime saygı duydunki şimdi kalkmış saygıdan sevgiden bahsediyorsun?

  8. tifoalo HRT avatarı

    sanırım 2011 demek istedin çünkü 2010da tek pitstop devri vardı

  9. Erdi  Akkaya avatarı

    bence lastikler şu an için böyle kalmalı.lotus'a avantajı daha fazla.ama aslında 2010'daki gibi olsa fena olmaz.o zamanda oluksuzdu ama biraz daha dayanıklıydı.ve çok güzel bir sezon olmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir