Raikkonen: "Kanada'da Azami Hız Her Şey Değil"

yazar:

kategori:

Gilles Villeneuve Pisti’nde düzlük hızının ön plana çıkması gözleri özellikle Mercedes’in üzerine yoğunlaştırdı ama kendilerinin de azami hızda iyi olduğunu düşünen Raikkonen, bunun hafta sonu yeteceğine inanmıyor.

Her iki Lotus aracı, bu sene hız tuzaklarında genelde zirveye yakın yerlerde bulunuyordu.

Raikkonen: “Azami hızda iyiyiz ama bazen bu, diğerlerine göre daha az yere basma kuvvetine sahip olduğumuzdan bazen de gerçekten düzlükte hızlı olmamızdan kaynaklanıyordu”

“(Bir turda) sizi hızlı yapan her zaman azami hız değildir. Virajlarda yere basma kuvvetiniz olmazsa işe yaramaz. Bekleyip neler olacağını görmemiz gerek.”


Yorumlar

  1. Bekleyip neler olacağını görmemiz gerek."her acıklamanın sonunda bu cümle yada bakalım neler olacak. 🙂 bu adamdan başka kimseyi tutamam f1'de ayrıldıgı zamanda benim için f1 biter sadece duygusuz normal bi taraftar gibi izlerim.

  2. klasmanda liderden 25 puan geride potaya girmek için 2 tane zafer lazım bunun içinde öncelikle takımın strateji ve pitlerde hata yapmaması lazım pit zamanları çok yavaş stratejiler çoğunlukla yanlış 7.yarışa geldik sezonun 1/3 ü bitiyor hala direksiyon olayı çözülemedi güncellemeler zayıf yada işe yaramıyor tüm bunların bir araya gelmesi lazım avantajımız ise rai şampiyonluk yolunda hep çok geriden geliyordu yine geride ama bu sefer o kadar geride değil bunu başarabilecek durumda ancak lotusun sezon başı hedefi 4.lüktü ve güncelleme ve haramalar buna göre düzenlendi e 20 nin şampiyonluk kovalayacak bir araç olduğunu öngöremediler buda kimi için büyük bir handikap

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    bu yarış bahreyn gibi lastik düşmanı olursa lotus favorim ki bence öyle olucak inşallahda olur (:
    2010 montreali hatırlayın o zaman ki lastikler bile 8-9 turda bittiyse şimdiki lastiklerle durum daha vahim olur buda en çok lotus'un işine gelir hadi hayırlısı.

  4. bu yarış Kimi için önemli umarım podyumda görebiliriz !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir