Mclaren Button İçin Çözüm Arıyor

yazar:

kategori:

Button son yarışlarda özellikle sıralamalarda çok zayıf kaldı ve son 3 yarışta sadece 2 puan kazanabildi. Mclaren, Button için ayarları geliştirmeye çalışıyor ancak bunun çok kolay olmadığını düşünüyor.

Paddy Lowe “Değişik yollar denersiniz ve şu anda onu yapıyoruz ancak çeşitli sorunlar var gibi görünüyor. Lastiklerin yeteri kadar ısınmaması ya da aşırı ısınması gibi basit bir olay yok. O kadar basit değil.” 

“Monaco’da bir şeyler öğrendik. Neyin çalışmadığını ve hangi alanlarda zayıf olduğumuzu gördük bu yüzden simülatörde denediğimiz bazı şeyleri burada da deniyoruz.”

“2- yarıştır yaşadığımız bir sorun. İspanya ilginçti. Jenson cuma günü çok güçlüydü, aynı şekilde Lewis de. Ardından cumartesi günü tamamiyle farklı bir durum oldu. Jenson’da sorun olduğunu düşünmüyorum. Aracı onun için ayarlarken bir şeyler oluyor.” dedi.


Yorumlar

  1. button her zaman düşük burunlu şasilerle daha rekabetçi oluyor, mclaren yüksek buruna geçtiğinden beri button'ın sorunları artmaya başladı, ayarları bir türlü tutturamayıp balans sorunu yaşıyorlar. bence sadece button eski düşük burun+snowplough düzenine geri dönmeli.

  2. Dostum Çin dışında iyi yarışını hatırlamıyorum.Ve bu lastik meselesi 3. yarıştan sonra daha çok gündeme geldi.

  3. Test sonrasında yapılan değişiklikler ona uymadı herhalde.

  4. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    bencede pilotun tezini çürütüyorlar biz takım olarak sana en iyisini veriyoruz sen sürücü olarak bize ne vericeksin diyor resmen pilota (:

  5. the huntsman  avatarı

    Pole almak istiyorum demiş,demekki kendine güveniyor.Sezon içi testlerden sonra birşey oldu Buttonda..

  6. Button'ın problemi lastikte olsa performansı sezon boyu kötü olurdu. Oysa yalnızca 2 yarışta kötü performans sergiledi.

  7. Henry Crazy avatarı

    Buttonın durumu Massadan ayrı.Massa sürme ile ilgili problemi vardı.Araç çok kötü olduğunda zaten iyi sürüş ortaya koyamıyordu.Araç iyi olduğunda ise şansızlıklar yaşıyordu.Ve bence kendine olan güvenini kaybetmişti.Massa kötü pilot olduğunu söylemiyorum.Ama baskıyı kaldırabilen bir pilot değil.Şimdi araç iyiyken çoğu sürücü zaten iyi performans gösterir.Buttonın durumu biraz farklı.Buttonın aracı şu anda iyi.En kötü Hamiltondan yarım saniye geridedir.Ama bence Button lastik problemi yaşıyor.Şu anki araç lastiklere uyum sağlıyamadı.Artık iyi araç üretmeniz yetmiyor maalesef.Aracın lastikle olan kombinasyonu da çok önemli.Button iyi pilot.Ben şahsen Buttonın ferraride olmasını çok isterim.hani derler ya Underrated diye işte öyle bir pilot.Button toparlanacaktır. Ama 1 2 yarış beklemek gerekebilir.

  8. böyle durumlarda bazen komple şasi değişikliği yapılması gerektiğini düşünüyorum. çok hassas üretim yapılan birşey sonuçta, düz mantık bakarsak komple dengesizleşmesi oldukça kolay.

    ferrari'yi takdir ediyorum bu konuda. pilot memnun olmayınca sıfırdan yeni şasi üretip veriyorlar pilotun altına.

  9. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    bunu söylemek istemiyorum ama button'da bizim massa'mız oldu sanırım massa gibi ayarlarla sorunu var, kendine uygun setup'u bulamıyor.
    Bir an önce düzeleceğini umuyorum, yoksa takımlar şampiyonasında tek pilotla yürümez bu iş. Szonun ilk yarışları gibi olsun yeter.

  10. Button sorunu diferansiyel ayarı bence.

    Button aracın motor gücünü pilotajıyla değilde aracın mekaniğiyle dizginleyen bir pilot. Bu geçen seneki araca çok iyi uyum sağladı. Ama bu seneki araçta tutmadı. Olay bundan ibaret benim gördüğüm.

    2010 yılı gibi olur bu yılda. 2011 sadece bir tesadüftü.

  11. Ben birden e olduğunu anlamadım, sezon başında çok iyiydi ancak biranda inanılmaz derecede Q3 e kalma mücadelesi içinde görüldü.
    Ne olduysa sanırım günellemelerden sonra oldu, Button yeni pakete uyum sağlayamamış olabilir, sorun sadece lastik değil bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir