2013 McLaren MP4-12C Tanıtıldı

yazar:

kategori:

McLaren’in yol aracı MP4-12C yenilenmiş ve daha güçlenmiş olarak karşımıza çıkmakta. İlk bakışta 25 hp daha güçlenmiş 616 hp gücünde, çift turbolu V8 motor sayesinde performans artışı sağlanmış. Güncellenen yeni SSG vites kutusu ile vites değiştirme esnasında tepki süresi düşürülmüş.

McLaren Otomotiv Genel Müdürü Antony Sheriff: “Yarış demeyimimzle birlikte doğal bir şekilde sürekli gelişmeler peşindeyiz. McLaren Otomotiv ekibi mevcut ve gelecekteki müşterilerimiz sunduğumuz en iyi ürün ve hizmeti hak ettiğini bilir ve gelişmiş MP4-12C piyasada rakipleri arasında en güçlü lüks spor araba olarak konumunu teyit etmektedir.”

McLaren performans iyileştirmelerinin yanında konfora yönelik de iyileştirmelerde bulundu. Yenilenen kapı açma sistemi dokunatik sensörler ile değiştirildi. Güvenlik açısından da geliştirilen MP4-12C, AUTO-lights diye adlandırılan, ön camdaki sensörlerden yağmur algılandığında farları yakan sistem kullanılmıştır.

Teknik Özellikleri:

Motor konumu: orta

Sürüş tipi: arkadan itiş

Şasi: alüminyum çerçeveli karbon fiber MonoCell

Ağırlık: 1433,805 kg

Performans

0-100 km: 3,1 saniye

Maksimum hız: 333,063 km/h

Motor

Motor tipi: V8 3799cc, 3,8lt

Motor gücü: 616 hp (453,376 kW) @7500 d/dk

Motor Momenti: 600 Nm @3000 d/dk

Piston çapı: 93,0 mm

Strok uzunluğu: 69,9 mm

Vites Kutusu

Vites sayısı: 7

Vites tipi: manuel, SSG

Ölçüler

Koltuk sayısı: 2

Kapı sayısı: 2

Uzunluk: 4509 mm

Genişlik: 1908 mm

Yükseklik: 1199 mm

Dingil aralığı: 2670 mm

Ön tekerlek aralığı: 1656 mm

Arka tekerlek aralığı: 1583 mm

Frenler

Ön frenler: 370,0 mm disk

Arka frenler: 350,0 mm disk

Lastikler ve Jantlar

Lastikler: Pirelli P Zero

Ön jantlar: 19″ x 8,5″J

Arka jantlar: 20″ x 11″J

Kaynak: McLaren


Yorumlar

“2013 McLaren MP4-12C Tanıtıldı” için 45 yanıt

  1. ismail duman avatarı

    araç pist üzerinde her türlü 458i mahvediyordu zaten millet kalkmış sürüş zevkinden bahsediyo bunlar performans aracı arkadaş ne kadar hızlı viraj alıyosa hızlanması yavaşlaması ne kadar çabuksa ne kadar dengeliyse o kadar iyidir 458 oversteer yüzünden virajlarda çok yavaş kalıyo mclarene göre yeni versiyonla mclaren farkı daha da açmıştır.

  2. dostum bu araç modern F1 aracından en fazla esinlenmiş super sport olma özelliği taşıyor. arka kanat olayını çok iyi kullanmışlar. virajlarda açılıp düzlükte kapanıyor. öte yandan McLaren F1 kesinlikle harika tabi SLR unutmamak lazım…

  3. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    güncellenmiş haliyle birkez daha 458 italia ile karşılaştırılırsa bu sefer kazanabilir. aracın eksiklikleri üzerinde çalıştı mclaren. ama sonuçta en başta kaybetmişti. güncellenmiş 12C. 2014te çıkacak 458 scuderia ile karşılaştırılması doğru olur. bu da bir nevi 458 italia'nın güncellenmesi gibi olacak.

  4. McLaren F1 diyorum, başka da bir şey demiyorum.

  5. MP4-12C'nin Station Wagon kasasını bekliyorum ben. çıksın alacam 🙂

  6. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Süpermiş…
    Ama haber konusu olan 12C'yi kenara itebilecek paylaşımlar yapmasak mı arkadaşlar.. Ayıptır, yazıktır! :)))

  7. elinde kartal varsa tofaş logolarını söküp audi logoları takacaksın, arkasında da q7 yazacaksın unutma 😉 (bizzat gördüm böylesini)

  8. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ahahah 😀 89 Model bir Kartal var elimin altında. Şimdi reçetenle tamirhaneye gidiyorum :)))

  9. the huntsman  avatarı

    Doğru aslında kademeli olarak büyüktmek lazım motor işin.Herkes öyle diyor.Araç konusunda mesela şunları biliyorum.Eskiden yurtdışında ikametgahın varsa,onu yeterli görüyorlarmış.İkametgah kendi adına olursa en az 6 senelik olacakmış.Ama arkadaşın varsa,ve sen bir kaza yaparsan direk onunda başına iş açılabilirmiş.Ayrıca aracı onun üstüne yapman gerekiyor eğer 6 senedir orada yaşamıyorsan.Yaşıyorsan bu bakımdan sorun yok.Vergiden yine muafsın ama ( ödemeyeceğim dersen)Senede 2 kere dışarı çıkman gerekiyor.Eskiden sınırı geç-gel yapabiliyormuşsun.Şimdi gittiğin yerde 2-3 gün kalma şartı getirmişler.Diyelimki bunu yaptın,aracın yıllık bakımlarında,bunu her Avrupa Birliği ülkesinde yaptıramıyormuşsun.Yani Belçikadan getirip,Bulgaristanda bakım olmuyormuş.Yine Belçikaya gitmen gerekirmiş.Aynı şekilde satışlardada öyle.Yani buna ilaveten neler vardı onları tam hatırlamıyorum.Ama burda tanıdığım bir diplomat,ateşe türü bir tanıdığın varsa,yada şu anda yurtdışında diplomat,büyükelçi,ateşe vs onların aracılığıyla getirebiliyormuşsun.Bunlar vergiden muaflarmış.Birde hacizli olan araçların açık arttırmalarını takip et dediler bana ama,başkasının haciz gelmiş malını almak istemem.Ters geliyor o bana.Benim bildiklerim&aklımda kalanlar bunlar.Aslında çok isityorum bu tarz bir araç almayı,hızından ziyade görüntüsü cezbediyor bu araçalrın beni.Bu yüzden Mclaren'in aracını Bugatti den daha çekici buluyorum.Daha iyi olduğunu tabiki iddaa edemem ama birazda göze hitab etmesini istiyorum.Dodge Viper ın yeni tasarımıda hoşuma gitti,gerçekten hoş bir araç olmuş.

  10. bence yerli bir araç alıp modifiye işine gir. Daha zevkli olur 😉

    Mesela temiz bir şahin bul;
    böğürtülü egzoz: +100 HP
    kesik süspansiyonlar +10000 DF oranı
    paynır ses sistemi: +100 HP ve +500 caka
    LPG (olmazsa olmaz) +50 HP
    CMS jantlar: +100 HP
    sol çamurluğa anime kaplama: +500HP ve +400 caka 😉

  11. evet bana da öyle görünüyor. sanki çok sade, 10 yıl öncesinin tasarımı gibi. haşmet yok. C6 corvette bile çok daha güzel görünüyor bence.

  12. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    O yöntemle benim de bir araç sahibi olma amacım var ama henüz girmedim araştırmalara.. Ama şimdiye dek edindiğin bilgileri isteyebilirim.

    Motorsiklet konusunda ise; programda Barkın'ın da diyeceği gibi ucuz ve küçük bir motorsiklet ile başlamak en iyi seçenek. Detaylara girmiyorum. Ben epey araştırmıştım ama Barkın tatlı bir dille hepsini bölüm bölüm anlatıyor.
    Senin bahsettiğin motorsiklet ve türevlerinin satışı Avrupa ve Amerika'da 10 yıllık tecrübeye sahip sürücülere ancak yapılabiliyor. Gerisini sen düşün.

    Benim edinmek istediğim motorsiklet BMW F650 GS
    Daha büyüğü çok sonraları…

  13. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Ayrıca Fifth Gear programında da dediği gibi… Mclaren "kağıt" üzerinde kesinlikle Ferrari'dan daha üstün…

    Umarım yeni araç eksiklerini kapatmıştır. Belki ondan da alırım bir tane 😀

  14. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Araç daha da güçlenmiş ve sanki daha hoş görünüyor. Ancak Ferrari 458 Italia'nın özelliği diğerlerinden hızlı kalkış yapması, azami hızı değildir. Sürüş zevki ve virajlarda bile o deli gücün kontrolünü rahat bir şekilde sağlayabilmenizdir. Bi gün sürecegim seni oglum! 😀

  15. Yusuf  Hitay avatarı

    ben bu aracın tasarımını pek beğenemedim arkadaş. lotus'u anımsatıyor bana.

  16. herkes üstüne alınmasın tabi ama Türkiyenin kuzeyinde ve ortasında yaşayanlarda kendilerini akdeniz insanı olarak tanımlıyor 🙂 istanbullunun,ankaralının,bursalının ne alakası var akdeniz insanı ile. adana,antalya,izmir vs… akdeniz insanı. ayrıca ferrari ile bu konunun ne alaksı var. kendinizi italyan filan mı zannediyorsunuz? yoksa avrupaya açılınca turk olduğunu saklayıp italyanım diyen ezik türk gençliği modundamısınız? akdeniz ülkesi diye sempati duyduğunuz ülkeler sizi günahı kadar sevmez. yunanı,italyanı,fransızı… kendi ekonomik zorlukları olmasaydı başımıza daha çok bela olurlardı emin olun. gerçi kim sever bizi diyeceksiniz orasıda ayrı konu. kıl olduğum nokta ülkemizde, akdeniz ülkesi diye italyan sempatizanlığı yapılması. erkeğinden,kadınına bu böyle. özelliklede kadınlarda var.bu yanlış düşüncelerden sıyrılmanız dileğiyle.
    araç konusuna gelince isteyen kırmızı veya turuncu 12C alır, isteyen siyah veya beyaz 458.. tek renk üretilmiyor bu araçlar. ben kırmızıdan,pembeden,turuncudan hoşlanmam, hoşlanan alır. buda zevk meselesi.

  17. pardon yanlış link o fifth geardaki karşılaşma :))

    top gear versiyonu: http://www.youtube.com/watch?v=BCPZSaHyZGQ

  18. the huntsman  avatarı

    Benim bilgisaycıdada var,hoş araç.Bayada güçlü 🙂

  19. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    O şekilde araç getrmek kârlı değil. Zararlı çıkarsın.
    Motorsiklet hakkında;
    Şimdiye dek görmediysen "Altın Elbiseli Adam" programının tüm bölümlerini izle.
    You Tube'de her bölümünü bulabiliyorsun. 17 bölüm olmalı..
    Ufkunu açar birkaç fikir verir.
    (Kuruk çok uzayacağı için tekrar yazmam gerekirsevburaya değil yukarıya bir yere yazarım.)

  20. usta ferraride de mclaren da da cift kavramali vites kutusu kullaniliyo aventador tek kavramali… izledigim videolarda vites degistirirken oyle bi sarsiyor ki adamin kaburgalari kirilacak saniyosun… vites degistirmeleri aci verici diyolardi genelde reviewlerinde…

  21. Mp4-12C nin 458 italia ile kapışması Top Gear da verilmişti izlemek isteyenler burdan izleyebilir:)

    http://www.youtube.com/watch?v=ahsIOVx93zs

  22. 2008'den beri bende bu. 2006 Smart Roadster Brabus Coupe. Sıkı araç.

    2 teker işi çok güzel ama adamı korkutuyor. Burada kimse motosikletlere değer vermiyor. Merterden topkapıya topu topu 3km gitmek için bile iki kere düşünüyorum.

  23. the huntsman  avatarı

    🙂

  24. the huntsman  avatarı

    Aslına bakarsan ehliyetim var,ama tecrübem olduğunu söyleyemem.İnsanlar senin hakkında biraz endişeye kapıldımı sendede bir tereddüt oluyor haliyle.O yüzden henüz almadım,ama sokakta gördüğüm anda aklıma giriyor ve bir daha çıkmıyor.Kask tabiki en iyisi olmalı,önce güvenlik açısından.Kasksız sürerim hava atarım gibi bir derdim olamaz zaten birincisi gerek yok,ikincisi kask sevdası var bende.Ama işte burdaki büyük araçlar sıkıntı,yinede bunun üstüne ciddi ciddi düşünüyorum.Dışarıdan araç getirmeye niyetlenmiştim,Maseratti Grand Turismo,25.000 km de 40.000 euroydu.Ama öyle kurallar getirmişlerki dışardan araç getireme diye hiç uğraşamadım o kadar detayla.Baya uğraştırıyordu.

  25. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Motorsiklet tecrüben varsa alıp kullanmalısın. Ama tecrübe yoksa önce bunu edinmelisin. O zaman büyük araçlardan nasıl korunacağını bilirsin. Şakası yok bunun.
    Dahası motorsikletini almadan önce kıyafetlerini tamamlamalısın. Bunların arasında da alabileceğin en iyi kaskı almalısın. Sadece görüntü yapan kıyafetlerden uzak kalmak seni hayata yakın tutar.

  26. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Hiçbirine haksızlık etmek olmaz şimdi..
    Ben hepsini alıyorum!

  27. the huntsman  avatarı

    Nasıl buldun onu? ufak bir araç zannediyorlar ama 2 metrelik adam rahatlıkla kullanabilir.Piyasada çok fazla yok diye biliyorum.Ben 2 teker dolaşacam ama kamyonlar ve otobüslerden çekiniyorum.Yoksa Yamaha Tech 3 'ün motoru beni acayip cezbediyor.Nede olsa Yamaha..

  28. 458 i tek geçerim 2014 de 458 scuderia da cıkında daha vahşi olacak

  29. smart roadster hepsinden güzel 🙂 böcek gibi dolaşıyorum ortalıklarda 🙂

  30. the huntsman  avatarı

    Tabiki farklı bir sınıf,ama ben hangisini alırdım,hangisi daha çekici şeklinde yaklaştım biraz 🙂

  31. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Gerçekten bunu düşünerek mi yaptılar bilemiyorum.
    Lamborghini tasarladığı modellere kurucusu Feruccio'nun hayranlığı dolayısıyla arenalarda efsaneleşmiş boğaların isimlerini kullanır.

  32. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Evet Evendator ikisinden de iyi ama zaten sınıfı farklı… Karşılaştırma yapmak sadece keyif için olabilir. Bu karşılaştırmanın yapıldığı bir program izlemiştim ama şimdi bulamadım..
    Evendator sadece Veyron'a geçilmişti.

  33. the huntsman  avatarı

    :))) Güzel düşünmüşler. Ben yol araçlarında Lamborginin tasarım açısından diğerlerinden üstün olduğunu düşünüyorum.Mclarende iyi,Ferrari'ninde hoş araçları var.458 Italia bunlardan biri.Ama benim için bunlar ne bir Aventador,ne bir Aventador J nede bir Reventon değiller.Lamborgini nin araçları için bulduğu isimler bile vahşi.

  34. the huntsman  avatarı

    Ya Aventador'u görseydin napardın?Bence o bunlarının ikisini üstüste koyar evire çevire döver 🙂

    http://www.haberciniz.biz/foto-galeri-mansory-lamborghini-aventador-lp700-4-geneva-2012-10427-p1.htm

    :))

  35. Mclaren Mp4-12c tabi ki ozellik olarak F458`den ustun bir arac, ama F458`in havasi baska 🙂 Ikisi de cok guzel araclar, ama cografi karakterleri tam uzerlerine oturmus, birisi sicak kanli atesli, digeri soguk kanli ciddi ve kibirli, ama ikisi de super..

    Benim secimim? Sicak kanli akdeniz insani olarak Ferrari olurdu 🙂

  36. Mclaren Mp4-12C tabii ki Ferrari F458`den daha ustun bir arac, ancak biri soguk kanli Ingiliz, oteki sicak kanli Akdeniz, ne kadar da oturmus araclarinin uzerine cografi karakterleri 🙂 Ferrari havali atesli, Mclaren Ciddi ve kibirli. Super arac ikisi de..

    Benim secimim? Akdeniz kaniyla Ferrari olurdu 🙂

  37. Nissan VRH35 motoru üzerinde Ricardo ve Mclaren tarafından yapılan modifikasyonlarla oluşturulmuş. Sıfırdan Mclaren üretimi değil yani.

  38. Schumacher- avatarı

    Mclaren bu araca özel üretti motoru.
    Hızlanması F458'den daha iyi youtube da var …

  39. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    top gear'da enzo ve 458 e 2-3sn fark atmıştı bu araç.

  40. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    biz motor üretiyormuyduk yaw, mp4-27'de neden kullanmıyoruz 🙁

  41. ama önceki versiyonundan daha iyi gözüküyor 🙂

  42. çok iyi bir araç olduğu kesin.

    ama hala içimde bir f458 italia etkisi yaratmıyor.

  43. McLaren motoru var.

  44. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    güzellllmişşş. Hangi marka motor var bunda bee mercedes mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir