Kanada GP'de Tek Pitstop Görülebilir

yazar:

kategori:

Cuma günkü iki antrenman seansında da zirvede yer alan Hamilton, lastiklerin uzun sürüşte iyi iş çıkardığını ifade etti.

Hamilton: “Lastik bozulması bir mesele olabilir. Çok yakın mücadele olacak. Ferrari, aracının arka tarafında iyi bir lastik bozulma seviyesine sahip gibi görünüyor; en azından son yarışta öyleydi. Bu yüzden lastiklerin 30 tur iyi kaldığı düşünülünce bir başka tek pitstoplu yarış olabilir gidi görünüyor.”

Rivola da Hamilton’a katılıyor.

Rivola: “Yarışın kilit noktalarından birisi olacağını düşünüyorum. Kaçımız Monako’da tek pitstop olacağına inanıyordu bilmiyorum. Bugün süper yumuşak hamurları kullananların çok uzun sürüşler yaptıklarını gördük”

“Vettel süper yumuşaklarla 19 tur attı ve hâlâ istikrarlıydı. İlk antrenmanda her iki Lotus, çok istikrarlı 21 tur attı.”

“Kâğıt üzerinde tek pitstop yarışı gibi görünebilir ama Pazar günkü sıcaklık bugünden farklı olacak. Asfaltta muhtemelen 15 derece artışla durum çok farklı bir hal alabilir. Bu yüzden karşımıza çıkacaklara cevap verebilme adına hazır olmalıyız”

McLaren Pilotu Hamilton ise süper yumuşak lastiklerin beklenenden daha uzun ömürlü olduğunu belirtti ama tek turda o kadar da avantaj sağlamadığını ekledi.

Hamilton: “Dürüst olmak gerekirse yumuşak (süper yumuşak) bir parça hızlı olsa bile ana (yumuşak) lastiği tercih ederdim. (Süper yumuşaklar) Normaldeki kadar büyük fark yaratmadı; sadece 0,3-0,4 saniye”


Yorumlar

  1. Aha işte Lotus kesin tek pitstop dener ve ben deliririm….

  2. Eğer tek pit yapılacaksa 70 turluk bu hızlı pistte, pirellinin oyuna heyecan katma mantığı tartışılmalı bence.
    Ancan dün pist serindi, pazar günü tam yakıt ve pist sıcaklığı ile 2 pit olmalı normalde, yarış sonunda 2 pit yapanların hızlı turlarla atak yaparak geldiklerini görebiliriz.

  3. Yusuf  Hitay avatarı

    piste göre değişir. daha önce kanada neden lastiklere o kadar sert davrandı bilmiyorum ama karakter olarak monaco ve monza'dan bir farkı yok. dolayısıyla aşınmaması gayet normal.

  4. the huntsman  avatarı

    Sıcaklıklar ve pist yüzeylerinden çok yakınıyorlardı.Eğer burdada tek pitstopla biterenler olursa Pirelli için iyi bir başarı olur.Ama hala yağmur lastiklerinde çok zayıflar.

  5. Demek ki Pirelli o kadar da çok aşınmıyormuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir