FIA, Red Bull'da Kurallara Aykırı Başka Bir Tasarım Daha Bulmuş

yazar:

kategori:

FIA, Monako GP’den sonra son iki senenin şampiyonuna, taban tasarımını değiştirmesini söylemişti.

Ama Auto Motor und Sport’un haberine göre Red Bull, aracında bir başka parçayı da düzeltmek zorunda kalmış.

Haber: “FIA, Red Bull’un aracında kurallara uygun olmayan başka bir ayrıntı keşfetti.”

Bu ayrıntı da RB8’in fren soğutma kanalları. FIA’ya göre bu tasarım Red Bull tarafından kurallara aykırı bir şekilde aerodinamik kazanç amacıyla kullanılıyordu.

Kurallar, kanalların sadece soğutma amaçlı kullanılacağını söylüyor.

Söylenene göre Red Bull, tasarımın sadece soğutma amaçlı olduğunu iddia etti ama FIA, bunu kabul etmedi ve yeniden tasarlanmasını istedi.

Auto Motor und Sport ayrıca Red Bull’un bunu 2012 sezonu başından beri kullandığını yazdı.

Bu fren kanallarının, diğer takımlar tarafından da farklı amaçlarla kullanılmaya çalıştığı söyleniyor.


Yorumlar

“FIA, Red Bull'da Kurallara Aykırı Başka Bir Tasarım Daha Bulmuş” için 37 yanıt

  1. Snowmann Mrt avatarı

    F1'e çağ atlatan takımın önünü bu kadar kesmeye gerek yok.

  2. yalana bak sen yalana
    meyve veren ağaç taşlanırmış
    yasaklara rağmen gene biz şampiyon olcaz

  3. Rica ederim dostum. Ne demek.

  4. Eyvallah saol dostum

  5. dostum sende tambir anti RBR durumu var ha…

  6. Kesinlikle benim güzel kardeşim yaratıcılık böyle bir şey işte.
    Resim de baktığımız da Fren kanalların dan giren hava akımı o kırmızı okla gösterilen deliklerden çıkıyor ve Jantın içerisin den deliklerden tahliye ediliyor ve böylece ön kısım da yere basma kuvveti elde ediliyor. Baktığım resimler den çıkardığım bu ama takım bunu kabul etmemiş tamamen soğutma amaçlı olduğunu söylüyorlar.
    Her zaman bulan eleştirilen olmak güzel bir şeydir 🙂

  7. Aero avantajı sağladığından %100 emin olmasalar yasaklanmazdı bence. RedBull hem soğutma yapan hem de aero kazandıran bir sistem yapıp kuralın etrafından dolanmaya çalıştı bana kalırsa.

  8. Ben RedBull Mercedes'in sistemini protesto etmekle tehtid ediyorken diyordum zaten, bu yaptıkları ileride kendi başlarını ağrıtacak diye. Sonuçlarını şimdi görüyoruz işte.

    Camdan yapılmış bir evde yaşıyorsan diğer insanlara taş atmayacaksın.

  9. rocco junior avatarı

    Aynı zat-ı muhteremler,sezon öncesi Ferrari'nin fren boruları için yasal değil yasal değil aerodinamik kazanç diyerek yırtınırken,Newey de aynı şekilde korkusunu dile getirirken şimdi kendilerine olduğunda hemen savunmaları da ayrıca manidar 🙂

  10. yasaklar biraz ilerlemenin önüne geçiyor bence, diğer takımlar yapamaz mı bunları ? yapılabilir bence. ama kim iyi yapar kim kötü bilemeyiz. red bull'u çözümlerinden dolayı tebrik ediyorum ama biraz daha kurallar içinde kalarak yapmak lazım bunu. kelime oyunuyla olmuyor bu işler 🙂

  11. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    adamlara helal olsun Hakan
    resmi büyüttüğümde vay bee dedim
    yaratıcı olmak böyle bir şey olsa gerek
    Fia aerodinami kazanç için yasaklıyor değilmi
    resime bakınca mantıklı bir şekillde soğutma amaçlı olduğu görülüyor
    peki resimde aerodinami kazanç nasıl ortaya çıkıyor orasını anlamış değilim
    yani o delikler nasıl oluyorda aerodinami kazanç elde ediyor
    bunu iyi analiz eden biri çıkıp bilgilendirme açısından bizlere öğrenmek adına bir iki kelime bir şeyler yazıp çizse diyorum
    ve haberdeki son cümleye dikkatinizi çekerim.

  12. rocco junior avatarı

    Bakınız efendiler,son derece illegal bir takım ile karşı karşıyayız yani durmadan bir şeyler çıkıyor bir de bunu savunanlar var.Yok ispatlamış takım sanki adamın elinde belge var ya.Takımın sözcüsü gibi:D
    Ispatlasa,yasal olsa o kontrollerden sonra bunu söylemezler.Hani birinin kirli çamaşırları gibi.:)

  13. the huntsman  avatarı

    Yok bende okudumda,merak edenler olabilir.HRT mekanikeri iyiymiş,bacağı kırıldı falan sanmışlarda birşeysi yokmuş neyseki.Birde Toto Wollf Senna'yı savunmuş.Senna'nın daha doğrusu Bruno'nun savunulacak nesi kaldıysa.Tamam Maldonado gp2 şampiyonu olmuş olabilir ama bunu daha iyi pilotlar varken başaramadı.Eğer Sutil,Jaime,Rubens,Buemi gibi pilotlar olsaydı Williamsta,yada Montoyayı geri getirselerdi yada herhangi bir pilotu mesela Sam Bird,Jules Biachi,Guitterez gibi çok daha istikrarlı ve iyi sonuçlara imza atarlardı.Takıma yüklenmiş baya ama sorunun ne olduğunuda bilmiyorlar.Benim dikkatimi çeken bu burun tasarımı değiştikten sonra Button bariz şekilde geriledi.Acaba ön süspansiyonlarda bir sorunmu yaşıyorlar Button için ayar yaparken?

  14. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    özeti şu dostum bende okudum. Gary anderson mclaren'e yüklenmiş, button hakkındaki durum endişe vericiymiş. Bir vites kutusu için bu kadar uğraşılmaz 30dakikalık iş demiş. Şampiyon takım böyle olmaz demiş. Bir an önce kendine gelmeli çok hata yapıyor mclaren demiş. Demiş de demiş yani 🙂

  15. the huntsman  avatarı

    Admin arkadaşlar,müsait olduğunuz bir vakit Nextgen Autodaki Gary Andersson'ın Button hakkındaki haberini,Bernienin test haberini ve Montrealdaki favorilerin çokluğuyla ilgili haberleri çeviriseniz sevinirim.Merak eden arkadaşlarımızda olabilir.(Şimdiden teşekkürler)

  16. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    çifrkef bu meşrubatçılar normal birşey bilmezler zaten. İllegal olmadan hızlı olamazlar.

  17. Kimbilir daha gizli saklı ne tür ihlaller yapıyorlar, yıllardır birsürü söylenti vardı ama gizli saklı kaldı bulamadılar, fianın defalarca onay verdiği mgp nin drs sine itiraz ederken kendi sahtekarlıklarını gizlemeye çalışıyolarmış demekki.

  18. Dostum sistem her şeye açık Ön tekerlekten aerodinamik verim elde edilmek için kullanıla bilir. Ama takımın sistemi yapma amacı Ön tekerlek rulmanlarını soğutmak. Fia da gridde bu alan da bu sistem ile aerodinamik verim elde etmek için yapılan çalışmaları görünce Canada ya gelinmeden önce yasakladı ve noktayı bıraktı olay bundan ibaret.

  19. bunlar günyüzüne çıkanlar koca 2 ebd li yıl varki olduğuna gizli saklı..

  20. Dostum peki sence illegallik bir durum varmı yada bir fikrin bu konuda?

  21. bence lastiklerin üzerindeki yazılar da aero dinamik kazanç sağlamak için ideal bi nokta, neyapıp yapıp burdan kazanç sağlamaları lazım….

  22. Red Bull Renault Ön tekerlek Rulmanını soğutmak için kullandığı Kırmızı oklar ile gösterilen sistem yasaklandı Canada Gp ye gelmeden. Bu delikler ile Aerodinamik kazanç elde ettikleri kanıya vardı Fia, Takım itiraz etti sistemin ne amaçla kullanıldığını ispat etti yetkililere ama Canadaya gelinmeden yasaklandı.

  23. Amanın miilet damlayacak yine:D Bizimkilerde nerden avantaj elde ederiz diye zorlamadık yer bırakmıyorlar.Keretalara okadar dedim bakın yapmayın sonra adımız illegalciye çıkıyor diye dinletemedim bir türlü:D. Bir arkadaşın dediği gibi gri bölgeler olduğu sürece bu devam eder.Aslında birazda gözler RBR üzerinde olduğu için ön plandayız belki başka araçlardada illegal parçalar vardır ama daha gün yüzüne çıkmamıştır.Newey üstatta kurarları hep kendine yorumluyor ha:D

  24. Ben diyorum inanmıyorsunuz FIA yakında Redbull 3 tekerlekle yarışıcak diye demeç vericek.

  25. Fren kanalların dan Aerodinamik kazanç sağlamak isteyen tek takım Red Bull Renault değil ki Bir çok takım bu alanda gelişme kaydediyor ama derinin altın da yatan farklı bir tasarım varsa onu bilemeyiz Zaten amaç zevkli bir sezon kılmak Sağlık olsun zaten yeni çıkan bir haber değil bu Taban ile birlikte söylentiler arasında olan bir şeydi Takımıma göre tamamen yasal amaç Ön tekerlek rulmanlarını soğutmak için Fia ya sistemin ne için kullanıldığını kanıtlamış ama Fia ikna olmamış Canadaya gelmeden önce değişiklikler yapılmış ve buraya Yenilikçi bir sistem getirmiş.

    Resimde de görüldüğü gibi rulmanı soğutmak için ama bunu aerodinamik kazanç dan dolayı Fia izin vermemiş.

  26. 2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】 avatarı
    2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】

    tebrikler RB'ye.
    sineklerin yağlarını çıkardıktan sonra onları topluca damıtma bölümüne sevk ediyor..

    sinekler.
    yağlı sinekler.
    —————————
    aslında fia nın sinekleri de analiz etmesi lazım normalden daha fazla yağlı sineklere izin verilmemeli.

  27. the huntsman  avatarı

    🙂

  28. redbull'da yasak olan herseyi deniyor.kim bilir daha neler cıkacak.

  29. Peki ya hem sistemin yapısal sağlamlığını arttıracak hem de aero kazandıracak bir şey yaparsan ne olur? Al sana gri alan.

    Bir kuralı "Filanca aerodinamik kazanç amacıyla kullanılamaz" diye yazarsan orada mutlaka bir gri alan vardır. Onun yerine bu şuradan 2 santim uzaklıkta 1 cm yukarıda 30 derece açı yapacak şekilde durmak zorunda diye yazarsan işte o zaman gri alanı kapamış olursun.

    Tabi her kuralı bu şekilde yazmak mümkün değil maalesef.

  30. Ferrari%100 avatarı

    Hepte RedBull takımında bulunuyor yasak sistemler
    Hızlı olucaz diye yapmadıkları şey kalmadı

  31. Ferrari%100 avatarı

    Bunlar kardeşim her taraftan bir aerodinamik kazanç elde etmeye çalışıyorlar bu nasıl bir takım anlamadım gitti
    ARTIK BU TAKIMA BIR CEZA GELMELIDIR FIAdan
    Kanada GP ye son sıradan başlasınlar RedBullar

  32. çift katmanlı düfüzör yasaklanınca acık ara yine hızlı olalım diye cok zoluyorlar ama her zaman dürüst yarısmak lazım

  33. gri alanlar hep olacak. Hatta kural dizininin yarısından fazlasının gri alan içerdiğini düşünüyorum.

    Mesela bu konu: fren sistemi aerodinamik kazanç amacıyla kullanılamaz. bunu detaylı yazamazlar, görmeden bilmeden şu yasak diyecek halleri yok. Hal böyle olunca iş yorumlamaya kalıyor.

    Adam ufak bir parça ekliyor fren kanallarına, federasyon sorunca "fren sisteminin yapısal sağlamlığını artırmak için koyduk" diyor. Federasyonun buna diyecek hiçbir şeyi olmaz. ama sen gider o parçayı sistemin yapısal sağlamlığını etkilemeyecek şekilde aero şekilli yaparsan fia hooop der 🙂

  34. the huntsman  avatarı

    Adamlar yakında Redbull aracını yasaklayacak.FIA dakiler ya şu kural kitapçığını adam akıllı yazsınlar,yada işi bir bilene bıraksınlar.O kadar çok açık ( gri) bölge varki nereye çekersen oraya uzuyor.Adamlarda illegal yapalımda bir iki yarış kazanırız demiyorlar sonuçta.Ama sürekli olarak FIA birşeyler buluyor yada bulduğunu iddaa ediyor.3 yarıştır kullanıyorlarmış adamlar,protesto olmamasına rağmen yasakladılar.İlginç.

  35. RedBull gibi sürekli kuralların sınırlarını zorlayan bir takımda böyle pek çok şey vardır muhakkak. Biz yalnızca görünür tarafta olanları fark ediyoruz.

    FIA'nın bu denetimleri sıkılaştırması lazım.

  36. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    evet hatta bu fren kanallarıyla ilgili haberi daha önce okumuştuk sitede.Adrian Newey fren kanallarından aerodynamic kazanç sağlamayı amaçladığı yazıyordu..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir