McLaren Şampiyonluk için Elindeki Pakete Güveniyor

yazar:

kategori:

Woking kökenli takım, sezon açılışı Melbourne’deki sıralamalarda ilk 2 sırayı aldı ve yarışı Jenson Button ile kazandı.

Bu galibiyetle bazıları tarafından yenilmez ilan edilen takım, daha sonra podyumlar görse de zirveye çıkamadı.

Yine de McLaren Teknik Sorumlusu Paddy Lowe, takımın elindeki paketten endişe edilmediğini; lastiklerden daha istikrarlı performans elde edilmeye başlandığında tekrar kazanacaklarını ifade etti.

Lowe: “Farklı insanların güçlü olduğunu gördük. Rosberg Çin’de inanılmaz derecede hızlıydı. Ondan sonra diyorsunuz ki ‘Dur bir dakika! Burada bir şey buldular. Durum korkutucu görünüyor. Bunun ne olduğunu bulamazsak şampiyonluğu alacaklar’ “

“Ardından bir sonraki yarışa geçiyorsunuz ve bu sefer bir başkası ortaya çıkıyor. Bir taraftan büyüleyici bir durum. Geleneksel olarak Melbourne’de ilk çizgiyi elde ederseniz bu, diğer herkesin sizi kovalayan konuma düşeceği, Avrupa’ya gelene kadar çok puan alacağınız konusunda iyi bir işarettir. Bunun gerçekleşmemesi de hayal kırıklığı yarattı.”

“Ama yine de oldukça iyimseriz. Çünkü iyi bir aracımız var. İspanya’da Lewis’in sıralama performansını gördük. Sonunda onu hayal kırıklığına uğrattığımızı hariç tutarsanız, her turunda mor dereceler elde ediyordu.”

“(Katalunya) aerodinamik anlamda tam bir referanstır. Bu yüzden istikrarlı performans elde edersek güçlü bir araca sahip olduğumuzu düşünüyorum.”


Yorumlar

  1. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    bu lastiklerle paket sağlam olsa ne yazar. bir bakmışsınız 0.5sn öndesiniz birde bakmışsınız 0.5sn geridesiniz. saldım çayıra mevlam kayıra! yasaklarla birlikte artık araçlar yakın konuma geldiler, bundan sonra bu tür lastiklere ihtiyaç yok. bırakın pilotlar zorlasın.

  2. Paket sağlam bunu her defasında görüyoruz zaten sıralamalarda paketin kalitesi çıkıyor ama yarış performansında ilerlememiz şart. Lastik kullanımını son 2 yarıştır beğeniyorum. Hamilton bile lastik dayandırmaya başladı. Yarış performansında 0.2 – 0.3 gelişirsek sorunlar dahi bize engel olmaktan çıkar. Bunu başaracak bir ekibe sahibiz hamdolsun.

  3. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    yusuf gardaşım geçen verdigin sopcast channel çalışmıyor.bi ara link vermiştin monacodan önce onu verirmisin

  4. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    inşallah paketten iyi bişeyler çıkar da eksikleri kapatırız valla paketten makarna,şeker,yağ çıkacak diye korkuyom

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    paket sağlam da; ron dennis'ın takım patronu olduğu dönemin tamamında görüldüğü kadar hatayı kısacık bir dönemde yapan da sizlersiniz.

    button'ın kaç yarıştır ciddi sorunları var ama bir çözüm bulunamadı.

    en basitinden hızlı pit-stop yapmayı öğrenemediniz.

    şu kısacık(öncüllerini saymıyorum) maziye sahip redbull'un, son üç senedir neredeyse hiç hata yapmadığını fark etmediniz mi ?

    2011 yılındaki güle oynaya şampiyonluk böyle geldi, sadece hızlı değillerdi, iyi bir ekiplerdi.

  6. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    pakete bende güveniyorum paket sağlamda pitteki adamlar sağlam değil bence önemli olan onlara güvenmek. Araç istedğin kadar hızlı olsun bir hatayla herşey berbat oluyor. Bir tanede değil her yarış ne hata yapacağız diye araç pite girince korkuyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir