Schumacher Zamanında Çizgiyi Geçemediği için Üzgün

yazar:

kategori:

Alman pilot, pole için ciddi aday görüntüsünde değildi ama süper yumuşak hamurlarla son çıkışının önemli olan ikinci turuna başlayamadan süre bitti.

Schumacher: “Bugün sıralamanın böyle olmasını planlamıyorduk. S3’ün başında tek turun işe yaramadığını görünce son seans için hesaplamamız, 2 turluk bir sürüş yapıp ikinci turunda deneme yapmaktı.”

“İkinci turuma başlamak için nasıl zamanında çizgiyi geçemedim gerçekten bilmiyorum. Ama çizgiyi geçtiğimde takım bana çok geç olduğunu söyledi. Bugün pole alamazdık; önümüzdeki adamların derecelerine ulaşamazdık. Ama sıralamanın başlarındaki derecelerimi elde edebilir, daha iyi bir sıradan yarışa başlayabilirdim.”

“Şimdi mevcut olanla önüme bakmalı ve yarınki yarışta atak yapmalıyım; yani bugün yapamadığım şeyi.”


Yorumlar

  1. Schumacher- avatarı

    Schumacher bir röportajında sıralamalar nasıl dendiğinde b*k gibi cevabını vermiş…

  2. Evet, burada hatalı olan kişi yarış mühendisi. Ama bazı kişiler her kabahati Ross Brawn'da buluyorlar.

    Hatalı olan kişiye saldırmak istiyorsan gerçekten hatalı olan kişiyi bulman lazım. Bunun için de Formula 1'de bu işlerin nasıl yürüdüğünü bilmek şart. Peki hiçbir şeyden anlamıyorsan ne yapacaksın? Kolayı var, direk takım patronuna saldır.

    Bu saçmalık tamamen cahil birisinin yapacağı bir şey.

  3. Olayın sıcaklığıyla hepimiz kızgın ifadeler kullandı, massaya, hakemlere, takıma kızdık.
    Aslında normalde 1 boş tur ve 1 hızlı tur atması için piste çıktığında kalan süre normal.
    Ancak araç hazır olmadığından ikinci boş turu attırmışlar, anca burda Schuminin herhangi bir turunde veya sektörde 1 saniye yavaş kalmış olması çizgiyi kaçırmasına neden olmuş.
    Ben bile livetimenden takip ederken bunu farkettim.
    Burda enteresan olan takımınbunu anlamayıp Schumiye biraz daha hızlan dememiş olması.
    Çünkü ikinci boş turu attırıyosan zamanı ona göre hesaplamış olman lazım.
    Burda kızılması gereken Schuminin yarış mühendisidir bence.

  4. Ross Brawn'a laf etden Schumachercilerden nefret ediyorum. Adamın başına gelen her türlü talihsizlik için Ross Brawn'u suçlamak zorunda mısınız? İlle de bir günah keçisi bulmanız şart mı?

  5. Olayın Massa ile hiç bir ilgisi yok. Massa çoktan yolundan çekilmişti..

  6. Lan gidin işinize, koskoca mercedesain yaptığı işe bak…….

  7. Aslında her takımın yaptığı bir şey bu. Kırmızı ışıklar yanmadan 1-2 saniye önce tura başlamış olmak. Böylece pistin en sıcak olduğu, üzerinde ne çok kauçuk bulunduğu anda tur atarak avantaj sağlanmaya çalışılıyor.

    Belli ki şumi ilk turunda beklenenden yavaş kalmış. Bu kadar küçük farkla birşeyleri kaçırmak da şuminin MGP macerasında alışkın olduğu bir şey. Takımın bunu hesaplayıp şumiye hızlan, yoksa tura başlayamayacaksın demesi gerekirdi.

  8. remux cayden avatarı

    iyide kardeşim neden seansın başında piste göndermiyorlar.örneğin seansın başı ile sonu arasındaki 5.ci dakikalarda pist bomboş oluyor.neden schumiyi en sona gönderiyorsunuz.haa doğru tabi sarı kafa nın başına bela olmasın diyearkasına düşürüyorsunuz.ayrıca massanın çok sevdiği birine bunu bilerek yapacağını sanmıyorum.suç pit duvarında.inşallah sc ile birlikte birşeyler başarırsın dostum.

  9. Ömer_Massa avatarı

    arkadaşlar Felipe'ye hiç değinmemiş msc.demekki felipe engellememiş.boşuna adamın günahını almışsınız…

  10. Dünyanın En Sabırlı İnsanı …

    Oturup düşünüyorumda, bir insan bunca şeyin böyle üst üste gelmesinin ardından nasıl böyle sabırlı olabiliyor, anlayamıyorum. Bu adamın efsane olmasının bir çok nedenlerinden birisidir bu.

  11. emredeicide avatarı

    mercedes benz in başkanı da çıkıp demiyor ki "aga bu nedir!" 7 yarış oldu yaa. şaka gibi

  12. Adamı deneme tahtasına çevirdiniz resmen zaten pist kısa 10 araçla bile trafik oluyor adam gibi hesaplayıp neden göndermezsiniz ki zaman turundan önceki turunda çok yavaş geldi önünü açmak ilk sektörü 26 saniyede geçti belliydi yetişemeyeceği her şeyi son dakikaya bırakmak adet olsu zaten sizde kaç defa yanlış strateji yüzünden Q1'de elendi yazıklar olsun size ya mahvettiniz yine her şeyi grid bu kadar yakınken kimse Schumi'den mucize beklemesin 5.lik iyimser bir derece olabilir tek ummudumuz yağmur veya sık sık SC girmesi bekleyip göreceğiz.

  13. 1 saniyeden kısa bir süreyle kaçırmış yalnız.

  14. Schumacher senin için en büyük rakip en büyük risk en büyük tehdit tam da emek verdiğin takımın ta kendisi.Koskoca Mercedese Abeküs verip hesaplama yapmayı baştan öğretmek lazım galiba…Bu yaptıkları hesaplama hatası ilk değil kocaman bir kupayı hakettiler.Pilotunun ayağına çelme takma şampiyonu diyede kupaya önem ve ehemmiyetini belirten ibareyi koymayı da unutmamak lazım.

  15. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    bilip bilmeden massa'ya atıp tutanlar iyi okusunlar bu haberi. Nedense herkes massa'ya çok yükleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir