"Schumacher Şampiyona Lideri Olabilirdi"

yazar:

kategori:

Formula 1’e geri döndüğünden beri performans olarak en iyi senesini geçiren Schumacher’in yakasını şanssızlıklar bir türlü bırakmadı. Bild, yapmıi olduğu bir analizde Schumacher’in şanssızlıklar olmasaydı şampiyona liderliğinde olabileceğini iddia etti.

Schumacher ise “Komik görünüyor. Mercedes’le en iyi sezonumu geçiriyorum ancak sadece 2 puanım var.” dedi.

Bild’e göre Schumacher Avustralya’da vites kutusu arızası nedeniyle 15, Malezya’da Grosjean ile olan kazası nedeniyle 11 puan kaybetti. Çin’de çıkan tekerlek nedeniyle 18, Bahreyn’de DRS sorunu nedeniyle 7, İspanya’da Senna ile olan kaza nedeniyle 4 puan kaybedildi.

Monaco’da ise 2000 sonra ilk pole zaferi kazanıldı ancak İspanya’daki kaza nedeniyle Schumacher yarışa 6. sıradan başladı ve yarış içerisinde yakıt basıncı sorunu nedeniyle damalı bayrağı göremedi. Bild, Schumacher’in Monaco’da 25 puan kaybettiğini hesapladı ve Schumacher’in ilk 6 yarışın ardından lider olabileceği sonucuna vardı.

Schumacher “İlginç bir hesaplama. Ancak ben gerçekçiyim ve artık bu şampiyonlukta mücadeleye ortak olabileceğimi düşünmüyorum. Ancak galibiyet mücadelesi verebilirim.” dedi.

Schumacher’in eski rakiplerinden Jacques Villeneuve ise Alman sürücüyü övdü. Villeneuve “Tüm kötü şansın ardından bu derece mücadele ediyor olması etkileyici. Montreal’de onu galibiyet mücadelesinin dışında tutmam.” dedi.


Yorumlar

  1. Eğer araç sorun çıkarmasaydı,şampiyon bile olurdu…..Peeeee…

  2. Sağolasın :)) olmadı bu seferlik ama sağol yinede :))

  3. hasan ünler avatarı

    mercedes çıkıp basın önünde schumiden özür dilemeli bu kadar sorunlu araç mı olur rosberg yarışları sorunsuz geçerken

  4. Adama bu takımla mı diye sormazlar mi ? !!

  5. Schumi dün sıralamalarda sonra sky tv muhabirinin, sıralamalar nasıldı sorusuna; b.k gibiydi yanıtını vermiş!!!

  6. haklısın ama en fazla 50 puan falan alırdı

  7. Geçmiş olsun. Epey sarsıntı olmuş, rakamları görünce bu kadar etkili olabileceğini düşünmemiştim açıkçası.. Muğla harika bir şehir bu arada(askerlik görevimi Ege bölgesinde icra ettiğim için çok gittim Muğla'ya), aman diyorum.. En büyük teselli Massa'dan gelecek galiba: Podyum! Senin için Massa'cıyım bugün 🙂 ..

  8. Ömer_Massa avatarı

    Harun Güvenç -Felipe Massa
    geçmiş olsun kardeşim.ya bu arada bu zaman hiç geçmiyor sıkıntıdan patladım ya…inşallah geçen seneki gibi süper bir yarış izletirler bu muhteşem pilotlar…

  9. Hmmm.. Yıldızlı kısım gazetede çıkıyordu diye biz de şaaptık ayıp ettik galiba, özür.. Siyahi demiş farzedelim..

  10. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    MERCEDES GP Entrikaları > MUHTEŞEM YÜZYIL entrikalarından..
    Sinirlerimizi bozmakdan başka bir şey yapmıyor bu takım sumi'yi katlediyor..Evde sinirden kimse yanıma yaklaşıp bir şey soramıyor,herkese ters yapıyorum. Bunu farketdim oluruna bırakıcam artık, sumi'nin f1 de kırmızı kaskıyla yarışması görmek,kameralar onu yakından çektiğinde göz kırpması,el sallaması bunların tadını çıkarmak artık en iyisi diye düşünüyorum..O zaten f1 in efsanesi bi şey kanıtlamasına gerekde yok..Alonso'nun performansıda beni çok sevindiriyor ve saygı duyuyorum..

  11. Adem bizim bebekimiz, mazur görün.. Alakasız ama bi fıkra sıkıştırıvirek anlam karmaşası bakımından: Temel ve Afrikalı yanyana uçak seyahatindeler, Temel sormuş: '***** misunuz?' Adam cevaplamış: 'Evet, nerden anladınız?' Temel: 'Şivenuzdan!'

  12. Bir deprem başka bir depremi tetikliyor.

  13. Oysa depremde camdan atlamayın derler hep.

  14. Büyük geçmiş olsun…

  15. remux cayden avatarı

    bu yediyi schuminin 7si ile karşılaştırmayın.şeytanın kulağına kurşun

  16. bu 7 rakamı iyice enteresan olmaya başladı, (depremden etkilenenlere de geçmiş olsun diyelim tabi).

  17. remux cayden avatarı

    27 haziran 1998 dede adana ceyhan depremi olmuştu çok ölen vardı.hatta kerim tekinin öldüğü gün ile aynı gün yaşandı.

  18. the huntsman  avatarı

    Konu dışı

    15:44 meydana gelen sarsıtının ardından 4.9, 3.6, 4.7, 4.9, 3.3, 3.7 ve 3.4 şiddetinde 7 artçı sarsıntı daha meydana geldi

    Baya etkili olmuş orda,umarım yine deprem uzmanları kara tablo çizmezler program üstüne program yapıp.Geçmiş olsun tekrar.

  19.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Burada millet rumuz kullandığı halde o kadar saçmalamıyor.

  20. Asağıya atmak derken asağıya inmek arkadaşlar yanlış anlaşılmasın 🙂

  21. çok korkutucu gerçekten… Tüylerim hala diken diken… Televizyon 70 ekran tüplü 2 kişi zor kaldırıyor koca sehpadan 10cm kaydı.

  22. çok korkunç birşey gerçekten. Hayatımda böyle bir olay görmedim. Geçmiş olsun sizede.

  23. Mercedes ne zaman sorunsuz çıkaracak bu adamı dün de geç çıkarmışlar ya sizin hiç mi utanmanız yok? Bu takım böyle giderse işimiz çok zor .

  24. the huntsman  avatarı

    Geçmiş olsun..

  25. Deprem fena bir şey. Şakası yok.

    99 depreminde balıkesirdeydim, uyanmış, buzdolabından su içmekle meşguldüm. Anlamadım bir an ne olduğunu. Tabaklar düşüyor, koca buzdolabı 2 ayağının üzerine kalkıyordu. Bilirim nasıl bir şey olduğunu.

    Bir de o zaman lisedeydim, sözlüydüm. Kurmay albay kayınpeder de Gölcük donanma komutanlığı binasındaydı o gün. Hani o yıkılan bina. Korktuk durduk, sonradan öğrenip rahatladık adam 2. kattan atlayıp kurtulmuş.

  26. the huntsman  avatarı

    :)))

  27. Bence Shumacher'in İspanya'daki kazasından dolayı kaybettiği puanları hesaplamaya katmak doğru değil çünkü şanssızlıktan değil kendi hatasından dolayı puan kaybetti. Ancak buna rağmen rahatlıkla şampiyonluk savaşının içerisinde olacaktı.

  28. Tam merkezindeydik usta. Klavyeden birşeyler yazıyordum mönitör ondan oynuyor sandım kafamı bir çevirdim çerceve düştü. Allah kimsenin başına vermesin.

  29. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    Büyük geçmiş olsun. Ben Antalya merkezdeyim, biz bile fazlasıyla hissettik.

  30. :)) geçmiş olsun. geçen de tekirdağ açıklarındaki depremden dolayı biz de istanbulda sallanır gibi olduk. yaz geldi depremler arttı. ne garip.

  31. Bu arada son zamanlarda haberlerin altındaki facebook yorumları dikkatimi çekiyor. Ne enteresan adamlar var yahu)) bkz. bu sayfa

  32. Nihayet anlatmaya çalıştığımız durumu destekleyen bir haber… Her seferinde Michael'in performans olarak hiçbir eksiği olmadığını üst düzeyde olduğunu anlatmaya çalıştık. Yaşadığı şanssızlıklar! olmasa şu anda çok farklı bir konumda olabilirdi. Villeneuve'e de katılmamak elde değil. Bütün yaşadıklarına rağmen hala üst düzey motivasyon ve mücadele sergilemesi inanılmaz. Gel gör ki hala temiz bir hafta sonu göremiyoruz adamdan…

  33. Muğla;/Ortacada oturuyoruz. İliğimize kadar hissettik. Düşündüm aşağıya atınca kendimi. Akşam yarış var umarım elektrik gitmemiştir. Sanırım F1 sevgisi bu. Hayatımdan daha önemli bir hale gelmiş. Televizyon düşmüş 2 çerceve düşmüş pcnin yanındaki hoparlör düşmüş. Ben dsmart mödülünü kontrol ediyorum. Bugün karar verdim F1 manyağıyım.

  34. Bu adamı sevmiyorum ama saygı duyuyorum. 40 lı yaşlarda ve hala bir çoğundan hızlı sürüyor. Ve unutmamak lazım ki burası F1.

    Ve şuda varki F1 araçları bu kadar çok aero etkisi olmadığı eski dönemler gibi olsa şuan diğerlerini rezil edebilecek duruma sokabilirdi.

  35. the huntsman  avatarı

    Haberler için ayrıca teşekkürler 🙂

  36. the huntsman  avatarı

    Avustralyada lastik sorunuda yaşadı Mercedes,Mclarenler farkı açmıştı ama 5.olup 10 puan alabilirdi,Malezyada Mercedes sorun yaşamaya devam etti,ordan puan alacağını sanmıyorum.Çinde 18 puan cepteydi,Bahreynde DRS sorunu olmasa 6 olurdu (bence) bu durumda 8 puan daha geliyor.İspanyada Bruno'nun sebep olduğu kaza olmasa bir 8 puan daha alırdı.Monacoda yakıt sorunu olmasa 25 bencede onundu.71 puan yapıyor,ve rakiplerdende düşmemiz gereken kısımlar olacak.Bu şekilde düşününce gerçekten çok yazık olmuş.Bütün şansızlıklar onu buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir