Mclaren Hiç Bir Şeyi Garantiye Almıyor

yazar:

kategori:

Mclaren’in Hamilton ile sezonun 2. galibiyetini almasının ardından işlerin normale dönüp dönmediğinin sorulması üzerine Martin Whitmarsh “Bunu söylemek isterdim ancak bir fikrim yok. Sizlerin de benim kadar bilgisi var. Şu anda çok yakın ve aldatıcı. Lastikler her yöne götürebilir.”

“Sıralamalarda lastikleri korumanın ne kadar zor olduğunu görüyorsunuz. Doğru mühendisliği yapmak zorundasınız ve operasyon olarak her adımda hatasız doğru kararları vermeniz lazım bu yüzden çok zor. Ancak öyle olmalı, değil mi?”

“Formula 1 için bu harika. Çok rahat bir şampiyonluk kazanmak isterim ancak öyle olmuyor.”

“Anormal bir sezon oluyor ve sezon sonuna kadar böyle olacak gibi bu yüzden şu anda Lewis ile şampiyonada lideriz ancak artık burada rahat olduğumuzu ve kazanacağımızı söyleyemem. Sıradaki yarışta felaket bir şekilde yanlışlık olabilir ve normalde böyle olmalı.” dedi. 

Mclaren sezonun ilk yarışı Avustralya’dan sonra ilk galibiyetini aldı ancak Whitmarsh baskının kalktığını düşünmüyor.

Whitmarsh “Herkes baskının olduğunu söyleyecektir ancak bizde her zaman var. 1966’dan beri tüm yarışların % 25’ini kazanan Mclaren’deyseniz baskı her zaman olacaktır.”

“O yüzden takım patronuysanız ve 5 yarışı galibiyetsiz geçirdiyseniz ve stres yapmadığınızı söylüyorsanız yalan söylüyorsunuzdur. Bizim beklentimiz böyle ve kendimize sert davranıyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Çalışmaya devam tabiki.
    Valencia da kazanmasak da olur. Yeter ki podyumda olalım zaten bu sene şampiyonluk için tek önemli unsur istikrar. Bunu da şimdiye kadar Hamilton çok güzel sağladı. İnşallah devamı gelir. Ben podyum bekliyorum Valencia'da.

    Bu arada Hamilton gibi agresif bir pilotun lastiklerine bu kadar iyi bakması beni gelecek yarışlar için çok umutlandırdı. Bu sene şampiyon olacak inşallah Hamilton.

  2. rocco junior avatarı

    Lotus bence yarış falan kazanamaz o geçiş olmayan pistte.Adamların tek yaptığı 50tur pistte kalıp fırsat beklemek

  3. valencia da soft ve medium hamurlar kullanılacak pistin yapısıda saubere uyuyor sauber favorim.rbr de uygun ferrari belirsiz

  4. the huntsman  avatarı

    Mclaren ve Ferrari cadde pistlerde iyiydi,pek geride olmazlar.Lotus ve Redbull gibi geliyor banada.Artık zaten HRT kazanırsa burda kıyamet kopar.Hele birde double yaparlarsa 🙂 Yada Perez yine 17. başlar,cumartesi hava sıcaktı bize yaramadı der,sonra yine kurallar gereği tek pit yapıp ordan gelip kazanır falan,birgün oda olacakta bekliyorum büyük bir merakla.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Martin Whitmarsh'ı podyumda görmeyi özlemiştim.Haketti.Bu baskıyı da iyi bertaraf etti.Bir de şu button meselesini halletse daha iyi olacak.

    Horner yarıştan önce Kanada da yarım kalan bir işimiz var onu halledeceğiz demişti.Martin'i podyumda görünce mesajı aldım ve dedim ki bu iş hep yarım kalacak:)

  6. Dallara da olabilir Dallara 🙂

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    evet sıcak hava ile birlikte lotus öne çıkacaktır. ancak bu sıcak hava redbull'a da yarıyor belli olmaz. ben mclaren'dan pek iyi işler beklemiyorum açıkcası.

    sıcak havada yeni ferrari aracını göremedik henüz, belki onlar fırlar öne.

    belki de hrt de… yok bu olmadı.

  8. the huntsman  avatarı

    Valenciada Lotus diyorum.İddaya varmısın 🙂

  9. arkadaşlar sıradaki yarışı red bullardan biri kazancak yada mucize olursa mclaren çünkü son 2 senedir red bullar kazanıo bana göre red bull kazanır ya sizce 😀

  10. Yusuf  Hitay avatarı

    bu yıl tahmin yapmak çok zor. ancak her yıl bir yarış için tahmin yürütüyorum, bu yıl mclaren silverstone'da güçlü olacak.

    geçen yıl singapur'da olacak demiştim 😛

  11. Elbetteki kanadayı kazanmamız herşeyi garanti altına aldıgımızı göstermez şampiyona hala açık ancak en azından bir nebze olsun takım rahatlamıştır.yarışlara daha sakin ve daha moralli çıkacaklardır özelliklede pit ekibi.

  12. the huntsman  avatarı

    Garantiye alınacak birşey yokki.Ferrari,Mclaren ve Redbull birbirine çok yakın.Dünde ilginç bir şekilde Lotus çıktı ortaya.5 tur daha olsa 55 tur kullandığı lastiklerle yarışı kazanacaktı.Dün Yusuf arkadaşımızda belirtmişti pit yapma zorunluluğu olmasa pit yapmadan kazanabilirlerdi diye.Garanti birşey yok,stratejide,pitte hata yapan yanar.Sıradaki yarış Valencia.Hepte sıcak olur.Şimdi birde orda Lotus double falan yaparsa..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir