Boullier: "Grosjean Beni Şaşırtmaya Devam Ediyor"

yazar:

kategori:

Formula 1’deki ilk “tam” senesinde Fransız pilot, adı sıkça karıştığı olaylar nedeniyle tartışma konusu olsa da şu ana kadar hem sıralama hem de yarışlarda bazı etkileyici performanslara imza attı.

Bu sene Kimi Raikkonen gibi bir şampiyonun yanına Groesjean’ı koyma kendi kararı olsa da Boullier, genç pilotun bu kadar iyi sonuçlar almasını beklemediğini kabul etti.

Boullier: “Beni şaşırtmaya devam ediyor. Çünkü onu tanıdığımız her zamanki karaktere sahip. Çalışkan birisi ve mühendisleriyle çok çalışıyor.”

“Ama bu sadece çalışmaktan ibaret değil. Çünkü verilerden, tavsiyelerden, her şeyden ders alıyor. Çok ümit verici olan şey bana göre temposu ki Kanada’da bütün yarış boyunca bunu gösterdi.”

“Bu lastiklerle 45 tur attı; onları mahvetmeden çok istikrarlıydı. Öğreniyor ve hızlı öğreniyor.”

Lotus pilotu, şu anda takım arkadaşı Kimi Raikkonen’in 2 puan gerisinde ve Boullier, Fin pilotun sıralama performansını yükselmesi için de yardımın gerektiğini belirtti.

Boullier: “Kesinlikle Kimi’ye yardım etmeliyiz. Farklı sürüş stilleri var. Kanada’da diferansiyelde bu meseleyi yaşadık ki hiç yardımı olmadı. Ama onun sıralamalarda daha iyi olması için yardım etmemiz gerek. Yarışta ise hiçbir sorun yok”

Lewis Hamilton’ın 7. yarışta 7. farklı galip pilot olmasının ardından bir sonraki yarış Avrupa GP’de 8. kazanan için Michael Schumacher ve Lotus pilotları aday durumda.

Valensiya’daki yarışta kazanma şansları için Boulleir: “Bu güzel bir baskı. Sıcak olursa sorun çıkmaz. Silverstone ve Almanya’nın düzeni de bize yardımcı olur; belki Macaristan da”


Yorumlar

  1. Mclaren_Sauber_Duhan avatarı
    Mclaren_Sauber_Duhan

    Lotus'un bu araçla Şampiyonda ya 2 ya da 1 inci olması gerekirdi klasmanda !

  2. Mclaren_Sauber_Duhan avatarı
    Mclaren_Sauber_Duhan

    Allah Aşkına bu adam Formula Dan anlamıyor ya arkadaş Romain Grosjean neler yapmış,Neyi başarmış Kubica olsa Lotus bu kadar geride olur muydu_Eric Boullier F1'e bir yıldız kazandırmayı amaçlıyor kı bu Roman'ı çok büyütüyor…Ama Hedefi buysa Adam doğru adam değil ayrıca Bouleri'in kafası dogru kafa degıl !

  3. Resimlerin tamımına baktım.Bence çok sigara içiyor.Ben hiç tahmin etmezdim bir pilotun bu kadar sigara içtiğini.aynı mekanlarda hatta aynı karelerde bile elinde farklı sigaralar var.

  4. Bunda şaşılacak bir şey yok Şaşılacak bir şey varsa arabanın bu seneki performansı ve takımın iyi işler yapması. Grosjean 2009 yılın da Alonso dan övgü almış bir pilot ve o zamanki pakette ortadaydı.
    Daha ilk yarışta sıralamada elde ettiği üçüncülük ile hızlı olduğunu kanıtladığını düşünüyorum. Her pilot çaylak sezonun da bir takım hatalar yapmıştır. Bu adam hata yaptı diye takımdan gönderilemez en azından Nelsona- Petrova verilen şans bu adama da verilmeli bu ikisi ile kıyaslamak bile yanlış ama objektif olalım biraz.

    Ayrıca takımın acilen sıcaklığa göre %80 performans göstermesi can sıkıcı bir an önce bu sorun çözülmeli ilerleyen yarışlar da sıkıntı yaratabilir bu. Sıralama performansı gelişmeli-Egzoz sisteminden artık daha fazla verim alınmalı-Takım yine ön kanata taktı 2010 da 31 tane yeni ön kanat üretmişlerdi artık başka alanlara da yoğunlaşılmalı diye düşünüyorum. Bunların hepsi bir araya gelince eminim daha iyi sonuçlar elde edilebilir.

  5. tesadüfün böylesi ilginç.mercedeste schumacher lotusta raıkonenin sorunlar yaşaması?yei plotlarda ise bişey yok çok ilginç..

  6. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ya kimi'de yada aracında bir problem olduğu kesin.ama grosjean'ın böyle iyi performans gösterip kimi'nin kötü performans sergilemesi tamamen araçla ilgili bir durum bence.inşaalah sorunu bulup düzeltirler.haftaya valensi'yadaki yarışta genelde red bull başarılı oluyor bu sefer lotus olur inşaalah

  7. Kimi deki sorunu tam olarak bilen varmı arkadaşlar.Bu differensiyel sorunu,direksiyon düzeldimi,lastiklere alışabildimi?
    Sanki oraya Kimi adında görünüşüde aynı olan bir pilotu oturtmuşlar ama içine ruh koymamışlar sanki.

  8. Beni de bu yarışta kimseye çarpmaması şaşırttı.

  9. salih yildiz avatarı

    Hadi bakalım 8. birinciliği ben Raikonen e yakıştırıyorum, 9. ise Grosjean olabilir ( art niyet yok önemli olan farklı kişiler kazansın :)) )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir