Sauber Sıralamalarda Gelişmeyi Hedefliyor

yazar:

kategori:

Hinwil kökenli takım, bu sezon ikinci podyum zaferini son yarış Kanada’da kazandı. Ancak Sauber sürücüsü Sergio Perez, yarışa 15. sıradan başlayarak tek pit stratejisiyle bunu başardı ve takım genel olarak sıralamalarda hep yavaş kaldı.

Kaltenborn “Sıralamaları geliştirmek hedefimiz çünkü aracı gridde daha üst sıralara taşırsak çok daha hızlı olabiliriz ve aracın potansiyelini daha da fazla gösteririz. Bu yüzden sıralamalarda daha yukarılara olmak hedefimiz olacak.” dedi.

Ancak Kaltenborn, sıralamalar için çözüm bulurken yarış performansından ödün vermeyeceklerini söyledi.

Kaltenborn “Bu zor bir şey. Bu yüzden sıralamalara hazırlanırken çok çalışmamız gerekecek. Ve sıralamalarda daha iyi olmak için takım olarak gelişebileceğimiz yeterli alanlar var. Ardından bu tür iyi sonuçlar gösterebiliriz.” dedi.

Kaltenborn, araçlarının rekabetçi olduğu konusunda ikna olmalarına rağmen podyum sonuçlarının daha sık olması için daha iyi iş çıkarmaları gerektiğini ve Kanada’daki podyumun Malezya’dakinden tamamen farklı hisler verdiğini söylüyor.

Kaltenborn “Aracımızın rekabetçi olduğuna ikna oldum ancak podyumda olmak için bir çok şeyi doğru yapmamız gerekiyor.”

“Etkili olabileceğimiz ve olamayacağımız faktörler var bu yüzden etkili olabileceklerimiz üzerinde -kendimiz, çalışmalarımız ve stratejilerimiz- çalışmaya devam etmeliyiz. Eğer bunları başarırsak diğerleri de çalışır bu yüzden bu tür olayların daha sık olmasını umuyorum.”

“Bu podyum tamamiyle farklı hissettirdi. Farklı koşullardaydı ve burada farklı şeylere bakmanız lazım. Çok olağan üstü bir yarış değildi bu yüzden her anın keyfini çıkarmalıyız.”

“Çok aşırı mutluyuz ve bir diğeri için umarım Malezya’dan bu yana beklediğimiz kadar beklemek zorunda kalmayız.” dedi.


Yorumlar

  1. Team Sauber C31 avatarı
    Team Sauber C31

    Büyük takımlar büyükse stratejileride büyük olsun o zaman arkadaşm!Her sey motor gücü,sürüş kabiliyeti değil stratejide var biraz emeğe saygı saygı!

  2. evet komik olmuş strateji hataları olmasa kaçıncı bitireceklerdi acaba 🙂

  3. Team Sauber C31 avatarı
    Team Sauber C31

    Güçlü ve rekabetçi oldugumuz Montreal'de kanıtlandı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir