PURE 2014'te 3 Takıma Motor Tedarik Etmek İstiyor

yazar:

kategori:

 

PURE, 2014 itibariyle motorlardaki değişliklerle beraber PURE motor üreticisi griddeki en az üç takıma motor tedarik etmek istiyor.

Aynı zamanda rakipleri Reanult Sport F1 altı ya da daha fazla takıma motor tedariki için kuralların değişmesini bekliyor.

İki yıldan az bir süre içerisinde 2,4 lt V8 motorlar yerlerini 1,6 lt turbo beslemeli V6 motorlara bırakacak. Şu anki üreticiler olan Ferrari, Mercedes-Benz, ve Renault PURE ile yarışa girerken Cosworth’ün Formula 1 de kalması beklenmemektedir. 

Renault Motor Sportları Genel Müdür Jean – François Caubet: “2014 için stratejimizi seçmemiz lazım. Bizim için iki seçenek mevcut: iki takıma odaklanmak ya da büyük bir geleceği seçmek. Şu anki kuralla göre (motor tedarik edilecek takım sınırlaması) stratejimiz doğru. Jean’a( Todt, FIA başkanı) açık bir pazar istediğimizi ve 2014’te sınırlama olmamasını istediğimizi anlattım”

Perşembe günü Craig Pollock (PURE CEO’su) ile yapılan demeçte en az üç takıma motor tedarik etmek istediklerini onayladı.

Craig Pollock: “PURE üç takım için motor tedarik isteğini FIA’ya bildirdi. Bütün takımlar için anlaşmanın imzalanması için son gün (eylül 2012) herkes için aynıdır.”

 

Kaynak: Autosport

 


Yorumlar

  1. Montoya'nın İstanbul Park rekoru halen aşılamadı dikkatinizi çekerim. 🙂
    F1 hızlanmıyor düşürmek istiyorlar daha kontrol edilebilir hale çekmek istiyorlar bunun içinde teknoloji merkezidir algısını oluşturmaya çalışıyorlar.
    Şayet bu dediklerine geçer ve karşılığında en az 1,6 hatta 2 kademe aerodinami yani viraj performansını arttıramazlarsa bugün ki tur derecelerini mumla arayacaksınız arkadaşlar.
    Motorsporları düzlük hızları gittikçe düşüyor hatta 70'lerden beri.:)
    Bir zamanlar pist üzerinde 400 km/h hızlara yaklaşan hatta geçebilen makineler vardı (can am, zamanın zirvesi).

    Birisiyle inat üzerine bir araştırmaya gitmiştim konu da can am ve bugünün durumuydu. Porsche 917 bugün üretilmeyecek kadar efsane, olağan üstü bir high machine. Devasa güçler üretiyordu ancak şunda zorlandım yakın tarihlerde eski GP pistleri kullanılmıyordu ve çoğunun uzunlukları değişmişti sadece şunu biraz hatırlıyorum indianapolis500 pistine bir F1 aracı çıkmıştı test için ve yine yanlış hatırlamıyorsam 917 çok az bir sn miktarıyla daha hızlı dönmüştü kendi zamanında.
    Neyse karıştırmayalım şimdi zihinleri.:)
    Group N, Group B araçlarının hızları artık bir hayal Rally de.

    Halen telefon gibi melodi ortamlarında 89-90's V12 motorların ses kayıtlarını kullanıyorum bu bize birşey anlatıyor.

  2. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Motorlarin kuculmesi sorun olmayacaktir.Sanziman da oranlar degisecek ve surat gine ayni seviyelerde kalacaktir.Kayip motor seslerinde epeyce hissedilir ki buda pilotlari memnun edecektir.Boylece bizim kullandigimiz araclara adapte edilebilecek f1 fonksiyonlari daha da cogalarak,hizli bir gelisim ile cesitlenecektir.
    Sanirim 1.6 motorlar daha gercekci olacak.Daha ulasilabilir olacak.

  3. Şöyle ciddi bir zihniyet farkı unutulmamalı. O yıllarda performansı daha üste taşıma zihniyeti hakim iken bugün getirilen kurallarda bunu görmek mümkün değil. O gün ki turbo vs birçok sınır ile bugün ki arasında devasa fark mevcut. Bunlar herşeyi sınırlandırmak için getiriyorlar bunu daha ileriye taşımak için değil.

  4. 16v (valf) ile V6 farklı şeyler

  5. Yılını da söylersen tam olacak. 🙂
    Son 30 yıllık uygulamaları da.

  6. İlk yılını da söylersen tam olacak 🙂

  7. Ferrarinin ilk otomobilinde 1.5 litre V12 motor olduğunu bilsen küçük dilini yutardın herhalde.

  8. Formula 1 in rezil falan olduğu yok 1983 senesine geri dönersek 3.0 litre V8 motorlarla 1.5 litre V6 turbo motorların aynı sezonda rekabet ettiğini görürsün Dönem dönem böyle değişiklikler olabilir Formula 1 hiç bir zaman aynı olmamıştır Ayrıca senin aracın v16 diye belirttiğin motor tipi olan V değil
    16 valf yani subap oluyor çok farklı şey ikisi

  9. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    ya bu ne arkadaş ya rezil ettiler f1 i benim araba bile 2.0 motor v16 f1 araçları 1.6 motor v6 mı kullanacak yani ? insaf ya ordan bi meclaren sls amg ile ferrari 458 italia lamborghini gallardo kapışmasını izleriz daha iyi yani rezil ettiler bu sporu

  10. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Ferrari 1.6 motor kulağa komik geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir