Mclaren, Pirelli Lastikleri İçin Bir Çözüm Buldu

yazar:

kategori:

Auto Motor und Sport, teknik çizimler yapan Giorgio Piola ile birlikte Mclaren’in frenlerden çıkan sıcaklık akımını kontrol ederek Pirelli lastiklerin kontrolünde kullanan bir sistem geliştirdiğini açıkladı.

Pirelli’nin çalışma penceresinin çok dar olduğu bu dönemde Mclaren’in geliştirdiği sistemin dahice olduğu söyleniyor. Habere göre bu sistem bir tornavida ile arka frenlerde ayar yapılarak çalıştırılıyor.

Mclaren’de Lewis Hamilton’un aksine takım arkadaşı Jenson Button ise çok iyi günler geçirmiyor. Kariyerinin en zorlu günlerini geçiren Button’un Çin yarışından sonra değiştirilen tabandan etkilendiği tahmin ediliyor.


Yorumlar

  1. mustafa can dinç avatarı
    mustafa can dinç

    Kariyerinin en zorlu günlerini Hondayla 2008 de geçirmedimi Button ? sadece bir 6.lık ve genel klasman 18.liği .. Hatta 2001 minardiyle bile birkez 5. olup o sezonu 17. bitirmişti 🙂

  2. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    yani tolerans varsa kullanılır, fazla çıkarsa cezayı kesersin. burda fia nın çakallığı söz konusu.

  3. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    aslında tam olarak öyle değil, McLaren kurallar çerçevesinde kalmış. kurala göre 3mm tolerans varmış ve takım bunu tam olarak kullanmış. Fia ise bunu kullanamayacaklarını söylemiş. misal: kuralda 50mm yazıyorsa 50mm üreteceksin ama max 53mm yi de Fia kabul ediyor, 3mm de pay koymuşlar. McLaren direk 53mm üretmiş. yani hata payı ile 53mm çıksada oluyor. birsonraki yarışta fia nın isteği yerine getirilmiş. ortada illegallik yok. kuralları sonuna kadar zorlama var.(sayıları örnek verdim dikkate almayın)

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    yeni bir olay değil bu, yamulmuyorsam sezon başından beri kullanılıyor. özellikle sıralamada lastik ısıtma için kullanılıyor ve yarış içinde değiştirilmesi mümkün değil. belki pitte değiştiriliyor olabilir ama kesin bir bilgi yok.

  5. Ooohooooo , bu fia işin cılkını çıkardı . kurallara uymayan araçla alınan puanlar havalarda uçuşuyor . Madem aracı önceden incelesenize birader , ciddi ciddi fia eline yüzüne bulaştırmaya başladı bu işleri .

  6. Kanada'da kullanıp kullanılmadığını da öğrenebilseydik iyi olurdu.Buna göre Hamilton'un performansına etkisini ölçebilirdik.

  7. Bu şuan araçta kullanılıyorsa Hamilton'ın lastik korumada yardımcısı bu olabilir. Yok daha yeni kullacanaklarsa daha da katkı sağlayabilir. Şu Button'ın sorunları da bi hallolsa McLaren markalarda en iddialı takım haline gelecek.

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Şöyle ilginç bir haber ferrari den duyabilecekmiyiz acaba. Ferrari şunu buldu falan diye.

  9. İş Yapmaz "benim tahminim"

  10. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    18 mayıs 2011 de yazdığım yorum.

    2012: A McLaren Odyssey (spa2000) 18.05.2011 08:08:39

    2010 yılında bir tahminde bulunmuştum.

    Egzoz gazları alta alındığında bunu sadece aero etkinlik için kullanmazlar diye (hala bu söylemim doğrulandı demiyorum)

    ama resimde de gözüken arka tekerleğin önündeki delik çok bariz. eğer tabanın altından veya araç üzerindeki herhangi bir noktadan alınan havayla, egzoz gazı karıştırılıp istenilen sıcaklık elde edildikten sonrada arka tekerleklere gönderilirse, lastik ısıları kontrol altına alınmış olunabilinir.

    Pirelli lastikleriin ayrıntılı özelliklerini bilmiyorum.
    Ama sıcaklıklar arasında dalgalı seyir olduğunda belki de bozulmaları artıyordur. tek bir ısı aralığında kullanılınca ise daha randımanlı çalışıyordur.
    ——————————–

    Link.

    yöntem farklı ama niyet aynı.
    lastikleri istenilen sıcaklık aralığında tutmak için sürtünme harici bir yol bulmak.

  11. Hemen tüm takımlar Pirelli'den alınan verimi arttırmak için fren sistemlerini değiştirmişlerdi zaten. Hangi takımın sistemi daha başarılı olursa büyük avantaj kazanacaktır.

  12. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    sezon başından beri var o sistem. güncellenerek değişik versiyonlar denemiş olabilirler, mantık aynı. bazı yarışlarda hiç kullanmadılar diye biliyorum.
    diğer konu ise Fia McLaren'ın tabanında bir bölgenin değişmesini istemiş. küçük bir değişimmiş ama götürüsünün daha büyük olduğu söyleniyor.yani bununla araç bir miktar yavaşlamış.

  13. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    bunu düşünmüştüm diyeceğim herkes gülecek:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir