Raikkonen Valensiya'ya Galibiyet için Gidecek

yazar:

kategori:

Fin pilot, Kanada’da bir nebze hayal kırıklığı yaşasa da Valensiya’ya galibiyet için gidiyor.

Raikkonen: “Genel olarak biraz hayal kırıklığı oldu ki o hafta sonundan daha fazlasını alabilirdik. Yine de şampiyona için puanlar aldık ve bu, en önemlisi; özellikle de bu sezon her şeyin çok yakın olması sebebiyle”

“Kazanmaya bayılıyorum ve her zaman bunun için çalışıyorum. Valensiya’da hiç kazanmadım. Bu, iyi bir hedef. Valensiya’da son yarıştığımda 6. başlayıp 3. bitirmiştim ki hiç fena değildi.”

Takım arkadaşı Romain Grosjean ise Lotus’un zafere uzak olmadığını ve bunu önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

Grosjean: “Galibiyet bize uzak değil. Sıralamalarda biraz daha yukarılarda olmamız gerek. Bu sezon (sıralama) güçlü yanımız olmadı ama üzerine çalışıyoruz. Cuma ve Cumartesi günleri Kanada’da bizim için zor geçmişti ama araç hakkında çok şey öğrendik. Yani gelecek yarışlara, cebimizde bu bilgilerle gidiyoruz”

“Her hafta sonuna galibiyet parolası ile çıkmalıyız. Bir yarışa başka bir yaklaşımda bulunmak, başından itibaren bizi geri düşürür”

“Özellikle sıralama konusunda gelişim bekliyorum; sonrasında iyi bir kalkış ve neler olacak göreceğiz. Önde mücadele etmek harika bir şey. Hep istediğimiz şey bu. Ama bu sezon çok yakın mücadele var. Bu yüzden elbette en önemli şey, takım adına yine puanlar toplamak”

“Başından itibaren iyi bir hafta sonu geçirirsek, podyum, hatta zafer için mücadele yeteneğimiz olduğunu düşünüyorum. Sıralamadan sonra nerede olduğumuzu göreceğiz. Umarım yine iyi bir sonuç alırız”


Yorumlar

  1. Benim tepkim bilgi paylaşımında bulunan arkadaşa değil. Hemen tepki vermeden önce ne demek istediğimi düşünsen anlardın.

  2. senden dumak güzel

  3. Nedir bu ukalalık ? İnsanlar bilgilerini paylaşıyorlar sizinle.

  4. sen nesin peki? internetten agresif maksimum 17-18 yaşında bir çocuksun. höt desek pısarsın ama işte internet insanı delikanlı yapıyor.

  5. sen nesin peki? internetten agresif maksimum 17-18 yaşında bir çocuksun. höt desek pısarsın ama işte internet insanı delikanlı yapıyor.

  6. Şu yazdığın mesajdan, düşüncelerinin 0-5 yaş grubu olduğu anlaşılıyor kusura bakma da.
    O onu yendi, bu şunu yendiğini göre o bunu yenemiyorsa yok bilmem ne…

    Böyle mantık kalmadı artık bu devirde.

    Son dönemlerde gözüme çarpan bu bazı Raikkonen fanlarında hareketlilik var. Sorun nedir anlamadım. Üst üste 2 yarış 1-2 puan aldı diye mi? Bu mudur sizin fanlığınız? Podyuma çıkarken sevinip ağlayıp alkışladığınız günleri unutmayın.

    Acaba 2009'da naptınız siz anlamıyorum. 2009 çok daha kötüydü şu ana göre. He pardon, o arada saydırmıştınız Raikkonen'e tabii ki.

  7. Provakatörlük yapan, diğer insanları tahrik eden, olay çıkaran kişilere bir şey yapılmaz ama onlara tepki gösteren kişilere derhal müdahale edilir. Burada işler böyle yürüyor.

  8. Alonso senin gözünde kral olmuş gelmiş Raikkonen'i destekliyorum diyorsun biz biliyoruz alonsonun takım arkadaşlarını nasıl geçtiğini dert etme sen iş bi ridiculusa bakar sonuçta ondan sonra alonso iyi pilot peeehh aman yesinler onun iyiliğini. Geri bildirimi iyi pilot derler alonso ya 2010 aracı Kimi'nin geri bildirimleriyle yapıldı 2011 aracının durumu ortada 2012 aracını adamlar sil baştan yaptı 2008 de öyle yada böyle yarış kazanan renault ama 2009 da vasat ötesi olmuş bir renault bu mudur alonsonun geri bildirimi hani şu Kimi den üstün olan yanı… herkes görmek istediğini görür evet şu an benim de istediğim düzeyde değil ama alonso Kimi'den yetenekli deme bana biliyoruz o adamın nasıl milletin önüne geçtiğini yarış kazanması için milletin kendini duvardan duvara vurduğunu….. 2008 de ilk yarışları kazandıktan sonra Kimi^'nin geri kalmaya başlamasında bir anormallik göremiyorsan sana sadece gülerim eğer sen alonso fanı değilsen ben adımı değiştiririm neymiş alonso daha yetenekliymiş peeeh gitsin külahıma anlatsın onu alonso hele bi önce kariyerindeki pislikleri temizlesin şike yapan adamı menajerim diye gururla gezdirmesin yanında takıma rkadaşını geçmek için telsiz kullanmasın…. Massa Monaco da hızlıyken niye madem takım alonsoya yol verdirtmemiş… adam belki daha yukarılarda bitirecekti ama izin vermedikten sonra Massa ne yapsın çokta tın der adamı

    alonso kariyerinde bir kerecik eşit yarışmak zorunda kaldı yapmadığı şey kalmadı utanmadan pitte bekliyor. eğer ben ron dennis in yerinde olsam test pilotu yapar geçerdim dolansın dursun pistte en azından hamilton şampiyon olurdu… boşuna uğraşıyorsun sen alonso fanı değilsen ben de hayatta hiçbirşey bilmiyorum boşuna beni günaha sokuyorsun

  9. Eziğin tekiymiş şurda iki kalem yetki alan kendini bişey sanıyo alt tarafı adminsin bu havalar ne yahu sanki f 1 de pilot

  10. Yorumlarım kime batıyor cok merak ettim her kime battıysa oh olsun

  11. uykuda değilim grosjean ilk tur kazalarını atlattığı zaman raikkonenin önüne geçecek zaten. hatta bu sezon sonu grosjean muhtemelen şampiyonayı kimi'nin önünde bitirecek.

  12. Ferrari kaç senedir F1 de ama araçları kusursuz mu?
    Araç bir sebepten Kimi'nin istediği gibi değil… Tek tur da işte o his çok önemli ve eksiklik yaşıyorsan fark olması normaldir. Bu sene gridin ne kadar yakın olduğu ortada sonuçta… uzun sürüşler de işte yeteneğiyle gereğini yapıyor ve puan sıralaması da bu söylediğimi doğruluyor… Lotus desin ki biz sorunu çözdük o zaman tamam derim ama yok diferansiyel sorunu çıkar yok direksiyon da ki his istenildiği gibi değildir işte o zaman işler başkalaşır… Daha kimsenin kimseye yenildiği yok 2 sıralama da önüne geçti diye eğer Kimi'den üstün görüyorsan iyi uykular derin bir uykudasın zannımca…

  13. kusura bakmayın dostum. güzel günlerde değil, hızından şüphe ettiğim adamı, çaylağa yenilen adamı, pistte korkan adamı favorim yapamam.

    alonso grosjean'ı mahfeder, grosjean gelir raikkonenle baş eder.

    raikkonen massaya yenilir (2008+2009 sakatlığa kadar) alonso gelir massayı mahfeder.

    açık değil mi?

  14. ben direksiyon hakkında düşüncemi söyledim. bir f1 pilotu her araçta hızlı olduğu için F1'dedir. bir üst seriye çıkma örneğini de verdim. aynı araçla bir çaylak (ve yetenek olarak da aşağıda görülen biri) seni geçiyorsa sen yavaşsındır.

    renault kaç senedir F1 de? ya da başka direksiyon şikayeti olan oldu mu reno'dan 1 tane? bu adamlar direksiyon yapmayı bilmiyor mu yoksa raikkonen 2 sene WRC'de F1'in direksiyon hissini mi unuttu hangisi daha mümkün? öyle olsa bile 7 yarış geçti, hızlı olan biri için en fazla 40-50 tur sürer farklı direksiyona alışmak.

  15. o resmin şerefi var o yüzden orda. sen de var mı peki? yoksa sadece internette mi bu kadar agresifsin

  16. 2009 daki Renault'a sezonun ortasında hiçbir test yapmadan oturan adamdan bahsediyoruz değil mi? Sana zahmet imkanın varsa sezon öncesi testlerin ne kadar önemli olduğunu araştırıver bir pilot için hele ki bir pilot çaylaksa hele ki bir pilot kötü bir araca çaylak olarak oturmuşsa sezon öncesi testlerin ne kadar önemli olduğunu bir araştırıver sana zahmet…

    Ayrıca o araçla Alonso ne yapmış ta Grosjean bu kadar kötü görünmüş kötü ve dengesiz bir araca oturan çaylak hemde bundan 3 yaş genç ve daha az şey biliyor hızlı gitmek hakkında….

    Bu adam geçen sezon GP2 şampiyonu hani F1 e en benzeyen seriyi şampiyon olarak bitirip gelen pilot…

    Sıralama da yenebilir ama hala söylüyorum puan olarak geride tek tur da Trulli de hızlıydı ama yarışa gelince tren oluyordu arkasında…
    Kaldı ki Kimi şikayetini en başından beri dile getiriyor takımda çıkıp yahu arkadaş biz bu adamın sorununu çözdük ama adam hala şikayet ediyor demiyor Eric Boullier'in açıklaması vardı Kimi'nin sorununu çözmeliyiz yada çözmek önceliğimiz gibi birşeydi geçmiş gün kelimesi kelimesine hatırlamıyorum. Ama ondan sonra biz takım olarak üstümüze düşeni yaptık pilotumuzun şikayetini giderdik diye bir açıklama yaptı da ben mi görmedim acaba. Güya takımdanmış herifin teki çıkıp Lotus 6 direksiyon getirmişmişmiş bundan sonra getirmeyecekmiş. Kim bu adam madem o kadar adamdı çıkıp basın açıklaması yapsaydı kolay mı o iş öyle.

    Biraz açıklar mısın senin için direksiyon aracın öncelikler listesinde kaçıncı sırada? gerçekten merak ettim

    Boşuna uğraşıyorsun sana bu olayı sormamla doğan görünümlü şahin arasında bağ vardı ki artık emin oldum hani ramboyu hatırlıyon deme koca site de hereks o vatandaş sayesinde vettel düşmanı oldu onun bir diğer şubesi olarak görüyorum seni artık Kimi'yi destekliyormuş peeehhhh

  17. Meğer sizi Raikkonen fanı sanardım, bu fanlık güzel günlerdeymiş…

    Sonuna kadar Raikkonen !

  18. La oğlum bas git şurdan şu kimi resminide sil kirletme o resminde bir şerefi var git tuttuğun pilotun resmini koy

  19. ayrıca zaten fark belli 2007'de hamilton çaylak olarak gelip alonso'yu yenebiliyor, 2009'da gelen grosjean, alonso'yu hiç bir şekilde değil yenmek, pistte alonsoyu göremiyor. 2 çaylak arasında çok çok büyük fark var.

  20. birincisi kimi klasmanda önde, ama rahatça değil. puanlar 55'e 53. grosjean'ın bir çok ilk tur kazası olmasına rağmen.

    2007 ile karşılaştırdığın çaylaklardan biri 'lewis hamilton' diğeri grosjean dikkatini çekerim. hamilton ile grosjean'ı aynı cümlede bile kullanmazdım ben. eğer kimi 1 sene daha kalsaydı mclaren'da, kariyerinde bir takım arkadaşı mağlubiyeti daha olacaktı. belki o zaman ferrariye bile geçemeyecekti.

    alonso çaylağa yenildi evet. benim bununla bir problemim yok. zaten ben saf hız anlamında hamilton'un en iyisi olduğunu düşünüyorum. en iyi 2 pilot olarak alonso ve hamilton. hamilton daha hızlı ve daha agresif olsa da, alonso da diğer özellikleriyle farkı kapatıyor.

    grosjean 2009'da gp2de rahat şampiyon olacakken f1'e girmiş, fakat alonso tarafından toz duman edilmiş bir pilot. her sıralama turunda en az 0.3 fark vardı, ve yarışlarda da 2 pilot arasında EN AZ 5 pilot vardı.

    son olarak raikkonen 2 yıl ara vermiş olabilir, grosjean da tecrübesiz. ikisini bu durumda aynı kefeye koyuyorum. aslında raikkonenin tecrübesi ağır basıyor bile diyebilirim.

  21. İnsan içine çıkacak cesaretin olsa aynı laflar yüzüne de söylenir merak etme.

    İster Alonso taraftarı ol, ister Hamilton taraftarı ol, istersen başka bir pilotun taraftarı ol fark etmez. Raikkonen taraftarı olmadığın açık.

  22. Madem öyle senden bir de 2007 Alonso-Hamilton yorumu alalım çok bilmiş pirefösör…
    (aman dikkat et çaylaklardan biri çifte dünya şampiyonunun yanına diğeri de 2 sene ara veren adamın yanına oturdu ve Kimi klasmanda rahatça önde şu anda)

    hadi o herkesin göremediği sadece senin görebildiğin o müthiş bakış açınla bi yorumla bu durumu da…

  23. Gerçekten mi? Ben de ismini vermek istemeyen Lotus görevlisi iyi adamdır, yalan söylemez diye düşünüyordum.

  24. Aman ağzından çıkan laflara dikkat et. Site yönetimi senin mesajlarına da onaylanma şartı koymasın.

  25. bana gerçekte yüzüme söyleyemeyeceğin şeyleri internetten söyleme. sevmediğim birşeydir. ikincisi benim raikkoneni eleştirmemle karakter analizimi nasıl yaptın çok merak ettim. 3.sü alonso taraftarlarının da bana çemkirdiği oldu merak etme alonso fanı da değilim.

  26. 6 taneden bir tanesi uymak zorundamı ille sen şimdi diyelim 41 numara ayakkabı giyiyon sana 42-43-44-45-46-47 verseler uyarmı ?? sallama yorumlar yapmayın

  27. Royal hunt denen kişiliksiz şahsiyet sana bir kaç sözüm var adam yerine koyduğumdan deyil zırva ve taraflı yorumlarına dayanamadığım için.Rai döneli yorumlarını takip ediyorum ve senin fanatik bir alonsocu olduğun çok belli bir tane olumlu yorumunu görmedim rai podyuma cıkar yada başarılı bir performans göstersede sen hep aynı yorumlar kendin gibi boş yorumlar yapıyon kişiliksiz şahsiyet

  28. Royal hunt denen şahıs seni rai döneli beri takip ediyorum ve senin rai fanı deyilde alonso fanı olduguna eminim çünki rai geldiğinden beri onun hkkında zırva zırva yoruymlar yapıyon kişiliksiz terbiyesiz birisin

  29. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    baba sen kimsin yaa,,, kaleminden bir tane olumlu bir ifade dökülmüş değil ,,, sen bir raikkonen taraftarı olamazsın , daha raikkoneni tanımıyorsun ,, bas git arkadaşım…

  30. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    şu söylediklerine en son uyacak isimdir raikkonen.

    rüyalar alemine selamlar…

  31. pilot hızlıyken araçta sorun oluştuğu zaman bahane bulmaya zaten gerek yok. hızlısın, takım arkadaşını geçmişsin, araç seni yarı yolda bırakmış yapacağın birşey yok.

    ama 6 ayrı direksiyon kullanıp da çaylağa sıralamalarda ve yarışta geçilip 'direksiyon' dediğin zaman bu bahane olur.

    7 yarışta da çaylağın önündeyken motorun patlar, aracın arızalanırsa bu bahane olmaz.

  32. uygun olmayan direksiyonda da hizlidir ama uygun olanda daha da hizlidir..

  33. en azından raikkoneni podrumda görürsek sampiyonada ön gruptan kopmaz.valencia uygun pist lotusa lastiklerdede sorun olmıycak dıye düsünüyorum.

  34. yalanlandı o haber arkadaşım.yokmus öle bisey

  35. 6 direksiyonun 6'sı da pilotun isteklerini karşılayacak ve pilotu bu direksiyon "olmuş" hissettirmiyorsa hayır hiçbirine uyum sağlamak zorunda değil. Daha doğrusu uyum sağlayabilir ki sağlıyor zaten Raikkonen, ancak tam olarak kendini rahat hissetmediği de ortada. Buradaki sorun pilotun uyum sağlamasından çok takımın, pilotunun istekleri doğrultusunda bir direksiyon verememesi asıl.

  36. bak arkadaşım sana çok basit şekilde açıklayacağım ABC gibi. verdiğin örnekle bahane bulmanın bir alakası olmadığını;

    bir pilot hızlıysa polü aldıysa, yarış kazanacaksa, veya şampiyon olacaksa, bu gibi durumlarda araçta arıza çıktığı zaman kimse pilotu yadırgamaz. elinden geleni yapmıştır pilot çünkü. kimse de pilotun hızına bir şey diyemez.

    benim verdiğim örnek ise, sen 6 farklı direksiyon deneyip, çaylak bir pilotun gerisinde kalıp, direksiyon dediğin zaman işte bu bahanedir.

    umarım verdiğin örneğin konuyla alakasının 0 olduğunu farketmişsindir.

  37. He canım he he sende haklısın… Bunca yıldır yarıştığı takımlarda bahane bulmayan adam şimdi bahane buluyor öyle değil mi sende haklısın….

    Bu adam takımın-motorun dayanıksızlığından 2 tane şampiyonluk hadi 2003 ü geçelim onda yeterince iddaalı değildi özellikle de 2005 te tamamiyle takımın dayanıksızlığından şampiyonluk kaçırmış bir pilot ama çıkıp hiç bahane bulduğunu hatırlıyor musun?

    Senin yorumlarını görünce doğan görünümlü şahin aklıma geliyor nedense…

  38. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    6 tane direksiyon denemişler birinede uyum sağlaması gerekiyordu.

  39. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    galibiyet parolasiyla cikilan her yaris kotu neticeler veriyor Kimi acisindan o yuzden Kimi beklenti icinde olmasin 😀

  40. Raikkonen haberi diye giriyoruz, 2 satır Raikkonen gerisi Grosjean maşallah.

  41. direksiyon direksiyon.. bir pilot hızlıysa her araçta hızlıdır. ister kart olsun ister gp2 aracı veya jet ski'de bile. grosjean da aynı direksiyonu kullanıyor. ona buna alışamadım diye bahane olamaz. hızlı olan pilot her yerde her araçta hızlıdır bu kadar basit.

    kartingden bir üst seriye çıkan hangi pilot 'bu araç bana uymuyor' ya da 'bu lastikler bana uymuyor' demiş? bu pilotlar her seride her araçta hızlı olabildikleri için burdalar. aynı araçla biri senden daha hızlıysa o uyum sorunu değildir. o sorun sendedir. yavaş kalıyorsundur.

  42. önce şu direksyon işini halletsinlerde sonra düşünürsün galibiyeti

  43. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ispanya ve monaco'^yada galibiyet parolası ile çıkmıştınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir