Button, "Sürekli Sızlanıyor" Eleştirilerine Tepki Gösterdi

yazar:

kategori:

2009 şampiyonu, bu sezona zaferle başlasa da son yarışları hiç de umduğu gibi geçmedi; aracın sorunlarından şikâyet etti.

Bazılarına göre İngiliz pilotun kokpitte telsiz konuşmalarında sürekli olarak olumsuz tavırda olduğunu öne sürdü.

Mirror’a konuşan Button: “Bunlar sızlanma değil. İnsanlar ‘O her zaman sızlanıyor’ diyor. Siz sızlanmıyorsunuz. Bir pilot o aracı sürmek istemez; mühendisleriyle birlikte aracı ayarlar”

McLaren pilotu, son zamanlardaki sıkıntılarını gidermek için fabrikada verimli bir gün geçirdi ve bu çalışmaların sonuç vermesini umuyor.

 


Yorumlar

  1. bence insanlar doğru söylüyor

    difizör yıllarındada kazanmaktan sıkıldım diye sızlanmaktaydın

    şimdi durum terse döndü.

  2. Araçta bir şeyler yolunda gitmiyorsa bu hususta sorgulayıcı olması gayet doğal.Kimse böyle bir kulvarda kendinden kaynaklanmayan nedenler yüzünden geride kalmak istemez sonuçta dam pilot yaptıklarınızla değerlendirilirsiniz.Araç yapabileceklerinizi engelliyorsa ne yönde değerlendirileceğiniz malumdur.Gerçekler aşikar da olsa sonuçlar negatif bi imaj çizer pilota.Schumacher takımı sürekli destekliyor da ne oluyor?5 takım kaynaklı hata sonuç:Takım tarafından bir daha olmaması için elimizden geleni yapacağız şeklinde bir açıklama.Peki Adamın düştüğü durum ne olacak?Her pilotun hakkı varsa kendisi dışında bir hata söyleyecek sonra olan kendisine olur….

  3. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Şu an pistte kariyer bakımından Button kadar zorlu yollardan geçen (yeteneğine kıyasla) bir pilot çok azdır.

    Kısaca zorluklara veya işlerin ters gitmesine karşı oldukça idmanlı olması sebebiyle, bünyesi sızlanmaya elverişli değildir.
    ama yeri gelir sızım sızım sızımlatır orası ayrı.

  4. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    Button Valencia'nın gizli favorilerinden 🙂

  5. Güncellenmiş yeni "taban" ile aracı sürememek sızlanmak olmuş anlaşılan. Yavaşlamanın bütün nedeni, yeni "taban" mı oda bilinmez. 3 Senedir sürüyordu da yeni "taban"la mı uymadı araç. Bu sene için artık çok geç. 4 yarıştır değil. Asıl sorun, Malezya'da Karthikeyan'a çarptıktan sonra boy göstermeye başladı. Geriye düşünce aracın tur dereceleri birden düştü. Geriye düşünce Button mı süremedi beceriksiz mi. Hiç geriden geldiğini görmesek tamam da…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir