Lotus'ta Hedef Takımlarda 4. Sıra

yazar:

kategori:

Enstone kökenli takım, şu anda Ferrari’nin 11 puan önünde 3. sırada ama bu sene rekabetin üst seviyede olması ile tehlikenin de farkında.

Bununla birlikte Lopez, şimdiye kadar pilotlarının sağlam puanlar almalarına da güveniyor ki Ferrari ve Mercedes bu konuda geri kalmış görünüyor.

Lopez: “İlk 4 içinde olmak hâlâ hedefimiz ve bu hedefin gerçekçi olduğunu düşünüyorum. Dahasını alabilirsek alacağız ama amaç ilk 4”

“Ve şu anda iki pilotumuzla da puanlar alabildiğimiz için çok iyi takımlar arasındayız diye düşünüyorum”

Lotus patronu ayrıca henüz galibiyet alamasalar da sezonun kendileri adına gidişatından memnun olduğunu ifade etti.

Lopez: “İşler farklı şekilde bir araya gelmeli. Kanada’da Kimi’nin (Raikkonen) diferansiyeli çalışmadı ve yarım saniye gitti. İkinci çizgide olabilirdi. Romain (Grosjean) ise yeni set lastikleriyle bir hata yaptı ve bunun yardımı olmadı.”

“7. ve 11. olarak başlıyorsanız, podyum alabilirsiniz. Yarışı kazanabilirsiniz ama o zor. Bizim bir yarış kazanmamız için bütün paketin çalışması gerek ve aynı şeyi yapmaya çalışan birçok kişi var”

“Ama her iki pilotumuz da puan almaya devam ettikçe bundan memnun olurum”


Yorumlar

  1. Hedeflerine ulaşmaları için hiç bir neden yok. Ellerin de yeterli bütçe olmuş olsaydı daha üst sıralar için konuşuyor olabilirdi E20 her şeyi karşılayacak bilecek bir paket olduğunu daha kış testlerin den kanıtladığını düşünüyorum.2010 yılın da R30- W01 den yavaş bir araba değildi ama takımlar da dördüncü olmuşlardı bunun en büyük nedeni rakiplerinin tek pilot ile yarışmasıydı Petrov yeterli değildi. 2011 de R31 kesinlikle W02 den yavaş değildi ama Kubica nın kazası ile mevcut pilotların bekleneni verememesi nedeniyle yine dördüncülüğü kaçırmışlardı Tabi ki 2011 sezonun da takımın bir çok sorunu da oldu bunu da göz önüne almak gerek tabi ki bunlar bahane değil F1 de olan olmuştur. Yıl 2012 E20 gibi bir paket ve Kimi ve Romain ikilisine sahip takım İki pilotta istikrarlı bu sene bu çok önemli.
    İlk dört takıma baktığımız da her iki pilotla da iyi iş çıkartan iki takım var Red Bull Renault ve Lotus Renault bu da böyle bir sezon da bulunmaz hint kumaşı gibi bir şey olmalı.
    E20 sezon ilerledikçe ilk 10 mücadelesi vermeye kadar düşerse bu Pilotların ve Paketin temel kötülüğün den değil Takımın yeteri kadar bütçeye sahip olmadığın dan dolayıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir