Lotus: "Raikkonen ile Birbirimizi Tanıma Sürecindeyiz"

yazar:

kategori:

Fin pilot, özellikle direksiyon konusunda zorluklarla karşılaştı; özellikle Monako’da aracı hissedemiyordu.

Bununla birlikte takım arkadaşı Romain Grosjean’ın Kanada’da 2. olup Pilotlar Şampiyonası’nda Raikkonen’in 2 puan arkasına gelmesi, gözleri Fin pilotun üzerine çevirdi.

Ama Boullier, ekibin tamamen Raikkonen’in arkasında olduğunu ifade etti.

Boullier: “Bu tamamen takım ile pilot arasındaki anlayışın bir parçası. Takımda iki yeni pilota sahibiz ve her birinin farklı sürüş stili, karakteri var.”

“Bu sadece öğrenme döneminin bir parçası. McLaren, Red Bull Racing ve Ferrari gibi takımlar, önceki pilotlarıyla devam ediyor.”

“Bu sene iki yeni pilotla anlaştık ki bunlardan birisi neredeyse tamamen çaylak. Ve Kimi’de alışmak için zamana ihtiyacımız var. Onun için neyin en iyisi olduğunu bilme adına sürüş stilini anlamak, ayarlar yapmak için bir sürecin parçası.”

Lotus, bu sene podyuma çıksa da henüz zafer elde edemedi ve önümüzdeki yarış Avrupa GP için hem Raikkonen hem de Grosjean, zafer adayları arasında.

Boullier: “(Kazanamadığımız için) Herhangi bir hayal kırıklığı yok. Şu ana kadar başardıklarımızla gurur duymamız gerektiğini düşünüyorum. Fabrikanın ve bütün adamların çabalarını ancak övebilirim. Hayal kırıklığı yaratacak bir şey yok. Yeni bir ortam, yeni pilotlar ve biliyoruz ki daha ilk yarıştan itibaren mükemmel stile ulaşamayız. Her zaman kendimizi geliştirmeliyiz.”

“Aracımız diğerlerine kıyasla biraz geriden geliyordu. Bu yüzden paketi çalıştırmak zaman aldı. Ama bazı iyi beklentiler oluşması güzel.”


Yorumlar

  1. şim di öylemi oldu neyse bunlar daha cicim ayları sezon sonu bakalım birde..

  2. Bu yazına katılıyorum 🙂

  3. Bu yazıya sonuna kadar katılıyorum 🙂

  4. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    alonso McLaren'de kendi kendini yiyerek yanında da takımı götürdü. takım aslında alonsonun daha çok yanındaydı. McLaren monacoda alonsoyu kayırmak, lewis'i 2. pilot yapma girişiminden soruşturma yemiştir.birde macaristan olayı var tabi.işinize gelmeyeni hatırlamazsınız. lewis beklenenden daha iyi çıkınca takım eşit davrandı ve alonso bunu hazmedemedi, takım patronunu tehdit etmeye kadar işi götürdü. sonra olanlar malum. 2 kez şampiyon olmuş bir pilotun puan cetvelinde F1 deki ilk yılını yaşayan bir çaylağın arkasında olması sizleri çıldırtıyor ama gerçekler acıdır malesef. alonso bu tür işlere girmese adam gibi adam olsa, işine odaklansa %100 şampiyon olacaktı.kendi etti kendi buldu. belkide şimdi 4 şampiyonluğu olmuş olacaktı ama o başka işler peşinde koştu.

  5. Ayrica James Allison`nu Newey-2 olarak goruyorum, insallah direksiyon sorununu da cozer 🙂 Alan Parmane`i de ayri seviyoruz 🙂

  6. Ha ben bu arada hala Button ve Rai`nin sasilerinde sorun oldugunu dusunuyorum, not olarak belirteyim 🙂

  7. Boullier bu, Rai basarisiz olsun sezon sonu tanimiyorum der 🙂

    Kimi`nin son 2 yarisi kotuydu evet, ama adam direksiyonu vasat bile olsa Monaco gibi prestijin ust noktada oldugu bir yerde hemde turlamaya cok ihtiyaci varken direksiyon sistemi degisimi icin antremani feda etmezdi degil mi? Demek ki gercekten kotu ve istedigini yapamiyor. Gecen bir arkadas cok guzel bir ornek vermisti bununla ilgili, biz nasil ayagimiz 42 numaraysa 44 numara ayakkabi ile duzgun kosamadigimiz gibi..

  8. Takımın arkasında olmaktan kastımın ne olduğunu anlatamamışım belki biraz açıklama ihtiyacı hissettim. Mesela 2008 ve 2009 u hatırlıyorsundur eminim ki. Massa'nın kazasından sonra bir yada 2 yarış sonra takım komple aracın gelişimini durdurdu ama Kimi'nin formuysa garip şekilde yükseldi. Çünkü Massa olmayınca takım ayar çalışmalarını Kimi'ye odaklı yaptı. Ferrari-Mclaren gibi iki dünya devi takım iki pilotun farklı isteklerine göre araç yapamıyorlarsa vay onların haline. Bakınız Massa kendisine göre ayarlanmayan yada yeterince ayarlanmayan araçla ne kadar harika performans sergiliyor…
    Alonso olayında bence asıl işi başlatan taraf alonso ydu. He doğrudur eğridir düşüncem tartışılır sonuçta kişisel fikrim ancak sen gider takım arkadaşının aracına sabote istersen vs vs vs o zaman işin rengi değişir sonuçta sen o takıma yeni gelmişsin.Ki şunu iddaa ediyorum alonso o sezon şampiyonluğu macaristan da kaybetti. O yarışta aldığı ceza ona 1 puanla şampiyonluk kaybettirdi…

    Ben diyorum ki git geçen sezon Mclaren in yaptığı gibi kredi çek birşey yap şampiyonluğa oyna boğulursan büyük denizde boğul. Takımın her iki pilota da uygun araç hazırlamasını sağla birinin aracında hiç sorun çıkmazken diğeri ilk andan beridir direksiyonumda sorun var diyorsa buraad suç takımındı. Alonso hiç Mclaren de yaşadı mı böyle birşeyi? diyorum ki araç önden kaysa arkadan kaysa başka şey direksiyon bambaşka. Bu adamlar aracı o küçücük aletten hissediyor. Tek tur da herkesin ilk aklına gelenlerden olan Trulli geçen sezon direksiyon sorunu yüzünden darmadağın oldu gitti.
    Umarım yeterince anlatabilmişimdir düşüncelerimi katılmak zorunda değilsin ama ben bu şekilde düşünüyorum arkadaşım.
    Kimi'yi kayırmasınlar ama O'nu sorunları olan bir araçla yarıştırmaya mahkum etmek Kimi'den çok Lotus'a değer kaybettirir.Sonuçta Kimi kariyerinde 2 büyük takımda yarışmış yarışlar kazanmış yıllarca yıldız isimlerin ilk 3 sırasına yazılmış bir pilot dolayısıyla açıkçası bana kanıtlaması gereken birşey yok.
    İyi geceler…

  9. bu arada 1965 den beridir formula 1'i izliyorum. raikkonen'in ssk pirimlerini yatırmamışlar, g.tümü koltuğa değdirmem dedi geçen gün.

  10. Bu kadar alakalı alakasız çok gündeme getirdiğin için artık bizimle dalga geçiyor gibi bir halin var onu belirteyim dedim.Yoksa artık bu cümleyi okuduğumda gerçek manada istemsiz tebessüm ediyorum:)

  11. kendi kazdığın kuyuya kendin düştün geçmiş olsun arkadaşım
    yabancı sitelere gir bak datalarda vettelin daha hızlı olduğu görülmüş
    yarış temposundada kanıtlanmış bi şe bu

  12. sitedeki tek tur video analizlerini izle orda vettelin alonso ve hamiltona göre kersi ve drs yi daha erken açtığı ve virajlara daha erken girdiği görülecektir

    :)):):)
    Tek tur diye diye …neyse bi şey demiyom:))Ciddi yazıyorsan bir şey demiyorum ama ****** geçmek için yazıyorsan komikti..

  13. Zamanında mclaren aynısını alonso'ya yapmıştı,onun arkasında durmak yerine hamilton(kendi içinden gelen çocuk) savunuldu.Şimdi çıkıp aynısını lotus'a yap demek ne demek sen söyle!!Ki alonso'nun formu da kimi gibi değildi..
    Kimi artık şunu görmeli;takım için bir taraflarını yırtmazsan takım sana eski güzel günlerde olduğu gibi!yıldız muamelesi çekmez.Tıpkı geçen takım görevlisinin dediği gibi:"Ona 6 farklı lolipop verdik artık istediğiyle oynayabilir"

  14. Team Sauber C30 ben de seni severim vettel haberlerinde daha kışkırtıcı yorumuna rastlamadım
    alonsocular gibi haberi kirletmiyosun akıllı çocuksun
    konuya gelirsek bakış açın çok ama çok yanlış
    her pilotun başına gelir o tür olaylar ayrıca vetttel o zaman biraz tecrübesizdi şimdi hiç o tür hatalar yapmıyo bak alonso iki kez şampiyon oldu ama noldu o kadar tecrübesine rağmen abu dhabi 2010 da bi çaylağı geçemedi o nolcak
    sitedeki tek tur video analizlerini izle orda vettelin alonso ve hamiltona göre kersi ve drs yi daha erken açtığı ve virajlara daha erken girdiği görülecektir

  15. O geçen yıl değil, 2 yıl önceydi.

  16. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    Rambo kardeş buyur izle 🙂

  17. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    Rambo kardeşim seni severim ama geçen yıl becerikli dediğin Vettel SPA'DA button'u biçmişti resmen..Vettel kabiliyetsizin teki yahu 😀 al paylaşacagım vedioyu izle 😀

  18. Vettel beceriklimi al sana video bu vasat adama becerikli dedin ya rambo kardeş güldürdün beni 😀

  19. Bakınız Efendiler eğer ki lotus bu sene yarış kazanamadıysa
    bunda takım patronunun ve mühendislerin bi şucu yoktur
    bütün şuç kimi ve romen denilen pilotların beceriksizliğinden kaynaklanmaktadır
    o araçta vettel seviyesinde bi pilot olsa çoktan galibiyet gelmişti
    en hızlı araca sahip olmayı beklemicen yavaş araçla da kazanacaksın
    bahreyn de kimi nin beceriksizliği yüzünden takım yarışı kaybetmiştir….Şalu

  20. raikkonen'in mclaren yıllarındaki o hırs, o son tura kadar zorlayan, korkmayan hali yok. aslan gitti kedi geldi. böyle devam ederse grosjean rahat bir şekilde geride bırakacak ''dünya şampiyonu''nu.

    adam resmen korkuyor pistte yahu. izleyip de üzülmekten kendimi kasmaktan bıktım. bana göre raikkonen'in yavaş olmasındaki tüm suçlu raikkonen'dir. takım raikkonen'in arkasında zaten. adamlar raikkonen'e güvendikleri için grosjean gibi alonso'nun parçaladığı pilotu takıma aldılar. gel birinci pilotumuz ol dediler ama kimi pıstı, öylece kaldı. bekliyoruz açılmasını.

  21. 2009'dakinin takımdan kaynaklandığını sanmıyorum. Belki Badoer'den dolayı bir anda gözümüze iyi göründü. Belki de Schumacher'in gelme olasılığı onu bir anda motive etti.

  22. Kesinlikle Kimi takımın arkasında olduğunu hissetmeli.2009 Massa'nın kazasından sonra takım ona yoğunlaşınca nasıl performansını arttırdığını herkes biliyor.

    Mclaren takımı ise gerçek anlamda Kimi'ye sahip çıkan tek takım oldu nazarımda.Martin'le Kimi'yi yan yana görmeyi çok isterdim…

  23. the huntsman  avatarı

    Adminlerden rica etsem autosport ve f1 planetteki toplam 6 haberi çevirebilirmisiniz?Kendim okuyup çeviremeyecek kadar yorgunum… 🙁

  24. iyi hoş güzel de arkadaş bu adam Mc Laren de tam 5 sene yarıştı ve oradayken kimse Kimi'nin sürüşünde adanmışlığında bir kusur bulmazken ne diye McLaren dışındaki takımlar da bu adama bu şekilde hitap ediliyor anlayamıyorum. Takım olarak siz adamı motive edemiyorsanız adamın suç ne?

    Bu Boullier de garip adam. Gerçekten garip hani geçen sene miydi neydi telefonu gösteririm muhabbeti gibi adam da bir özgüven eklikliği mi var nedir anlamadım.

    Grosjean'ın iyi olması muhabbetine gelince keşke şu an bir imkanımız olsa da diğer şampiyonların yanına verip onlarla da kıyaslasak ama bu adam her yarış için kendini geliştiriyor sonuçta öğrenmeye aç bir çaylak…

    Kanada da ilk defa Kimi'nin performansında yarış içinde bir boşvermişlik hissetti. Belki de lastikleri korumak için önündeki pilotla araya fark koyması gerekiyordu ama yine de bana öyle hissettirdi…

    Şu an tek isteğim Kimi'nin en yakın zamanda evine geri dönmesi ama yaşı ilerliyor Mc Laren de haklı olarak genç pilot isteyecektir o yüzden bir yolunu bulup evine geri dönmeli. Ferrari Lotus vs. asla bence Kimi'nin evi gibi olamadı orada hep üvey evlat muamelesi gördü. Bu sezon bir şekilde Grosjean'ı yeneceğine inanıyorum. Ama Grosjean da eminim ki son yıllarda Formula 1'e giriş yapan çaylaklar arasında en iyilerinden birisi belki de son yılların en iyisi. Bakalım bir Lewis kadar olabilecek mi? Ama Raikkonen takımın onun arkasında olduğunu hissetmesi lazım işte o zaman herşey daha başka olacaktır. Lafa gelince iş kolay ama Lotus eğer Kimi'nin arkasında durmak yerine Grosjean'ı içinden yetiştirdiği çocuğu desteklemeye kalkarsa uzun vadede çok şey kaybeder bence…

  25. lan sen adama sorunsuz bi arac verdindemi konuşuyorsun.ne kadar nankör bi adamdır bu

  26. Bu adam ne zaman böyle konuşsa sonu hiç hayırlı olmuyor…

  27. Lotus pilotlarına hiç değer veren bir takım değil. Raikkonen de kendisine yapılanları sineye çekecek bir pilot değil. Aralarında problem olması kaçınılmazdı. Nitekim ilk sorunla daha sezonun ilk yarışından önce karşılaştılar. Avustralya sıralamalarında Raikkonen erken elenince birbirlerini suçladılar.

    Raikkonen ile Lotus'un yolları sezon sonu gelmeden ayrılırsa hiç şaşırmam.

  28. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Siz birbirinize alışa durun, atı alan üsküdarı geçti.. sen hala direksiyon dıye sayıklayacaksın.

  29. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    Eric Boullier'İ hiç samimi bulmuyorum nedense.Adamın 10 lafından 9 'u yalan 1 şüpheli arkadaş 😀

  30. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    sanki yeni evli çiftler…birbirimizi tanima sürecindeyiz 😀

  31. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Bu açıklamalar her yere çekilir. Normalde takımların açıklamaları pilotlarına sahip çıkma üzerine kuruludur, doğru olması gerektiğinden değil politically correct anlayışı vardır çoğu takımda. Şimdi bu açıklamaya bakınca bu aslında değişik. Takım destek veriyor falan filan diyor ama alt metin kendini iyi belli ediyor.

    Takım %100 Raikonnen'in arkasında denmiyor, alışma sürecindeyiz diyor. Ayrıca dikkatimi çeken diğer nokta da, Kimi hala alışmaya çalışıyor denilmiş. Yani takım bir şekilde topu pilota atmış. Alt metinde diyor ki; "Bizde sorun yok, Kimi'nin alışması lazım"

    Ayrıca Kimi'nin Ferrari ile yaşadıklarını da göz önüne alırsak, takım ile Kimi arasında yine iletişim problemleri doğmuş gibi gözüküyor. Kimi hayranları kızacak belki ama unutulmaması gereken bir konu var, Kimi çok hızlı bir pilot olsa da, kokpitte çok iyi iş çıkarsa da, kokpit dışında iletişim problemleri olan biri. Takımla çalışma konusunda her zaman sıkıntı yaşadı, ralli günlerinde bile Citroen ile sorunlar yaşadı, kendi takımı adı altında yarışlara katılmak zorunda kaldı.

    Bütün bunlar göz önünde bulundurulursa, takım alışmaya çalışıyor ama işler yoluna girmezse önümüzdeki yıl için Kimi ile devam eder mi diye sormadan edemiyorum. Aralarında sürtüşmeler geçtiğini düşünüyorum ve umarım büyümez, büyürse Kimi'nin Ferrari ile yaşadıklarının bir benzerini tekrar olur mu, bekleyip göreceğiz

  32. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    MGP Schumi'yi nasıl reklam aracı olarak kullanıyorsa Lotus'ta Rai'yi bunun için kullanıyor.Hatta sezon başında demeçleri vardı bukadar çok fanı olduğunu tahmin etmiyorduk diye madem fansız bir pilot yeterliydi Petrov yeterliydi parasıda vardı kısacası o işi geçin yani demek istiyorum 🙂 Başarısızlıkları isimleriyle sükse yaratan pilotlarla örtmeye çalışırsanız başarı gelmediğinde daha beter olursunuz şuanki MGP durumu buna en iyi örnek.

  33. Sezon bitecek daha tanıyamadılar dengesizler.

  34. Bu fransızlara güven olmaz, ayrıca bu adamın tipinide hiç beğenmiyorum, heran adam satacak bir tipi var.
    Raikonen böyle 3-4 yarış daha böyle grojanın arkasında gitsin ozaman farklı demeçler görebiliriz.

  35. donnie darko avatarı
    Ama Boullier, ekibin tamamen Raikkonen'in arkasında olduğunu ifade etti

    Arkasında olacaksın elbette, bir de adamı çıkıp eleştirecek miydin?

    Ah be Boullier, James Allison olmasa çekilmezsin de neyse…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir