Brawn: "Mercedes Performans Göstermek Zorunda"

yazar:

kategori:

Nico Rosberg istikrarlı sürüşü ile birlikte son 5 yarışta en fazla puan toplayan isim oldu ve şampiyonluk mücadelesine yakın bir konumda bulunuyor.

Brawn “Bu senemiz son 2 seneye göre daha fazla umut ve potansiyele sah,p ancak henüz potansiyelimizi tam olarak gösteremedik.”

“Daha çok yarış var ancak aracın performansından memnunum çünkü bir yarış kazandık ve Monaco’da ikinciydik. Aracımız sıralamalarda nererdeyse her zaman ilk 4 ya da 6 araç içerisinde yer aldı. Bu yüzden bu sene çok daha rekabetçi olduğumuzu düşünüyorum.”

“Ancak henüz tüm programı bir araya getiremedik. Bazı yarışlarda maksimumu çıkaramadık ve çıtayı düşürdük. Sezonun geri kalanında takım olarak potansiyelin tamamını kullanmaya odaklanacağız çünkü bu seneki potansiyelimiz son 1 seneye göre çok daha iyi.” dedi.

Brawn, Rosberg’in liderin 22 puan gerisinde yer almasının ardından her şeyin açık olduğunu söyledi.

Brawn “Nico çok iyi sürüyor, araç oldukça rekabetçi ve Nico şampiyona liderliğinden bir galibiyet uzaklıkta. Mümkün olan en iyi sonucu almak için her şeyimizle mücadele etmeliyiz ve bunu başarmamamız için bir neden yok.” dedi.

Brawn ayrıca Michael Schumacher’in Kanada’da yaşadığı DRS sorununun tekrarlanmaması için yeni tasarımla geldiklerini söyledi.


Yorumlar

  1. Ağaçta karpuz yetişirse Rosi'de şampiyon olur.:))

  2. rozi ile mi…)

  3. Ne güzel DRS problemini çözecek yeni tasarımı Valencia'da test edecekler !! Bahse girerim Mercedes bir DRS faciası daha yaşayacak.Mr.Brawn ne yapmaya çalışıyorsunuz anlamakta zorlanıyoruz..

  4. mustafa can dinç avatarı
    mustafa can dinç

    Yıllardır schumiye saydıran ben şimdi bu adamın hiç olmassa bir yarış kazanmadan tekrar f1 aleminden göçüp gitmesini istemiyorum varlığı çok hoş bence 0_o
    ha unutmadan bugün Vodafone müsteri hizmetlerini arayıp bana telefondan formula 1 yayını izleyebilirmiyim diye soran doğan isimli arkadaş ulaş bana sarılıp ağlayalım :))

  5. Mercedes'in Schumiye karşı tutumu bana yavrusunu yiyen timsahın gözyaşlarını hatırlatıyor.

  6. Kim bilebilirdi ki istatistikdeki olasılık hesaplamalarıyla bile mümkün olması imkansız olan bir tekrarlamanın,üst üste Schumacheri bulacağını.Yani bilimsel olarak bile bu yaşanan şeyler şans,talihsizlik olarak açıklanamazken bu arızalar hakkında artık Schumacheri buldu değil de bir şekilde bulduruldu desek daha doğru olur.Sonuçta genç diye bir pilota kanalize olunacaksa bile (Ki her tarafı genç olsa kaç yazar kariyeri belli)diğer pilot bu denli ihmal edilmemeli takımlar şampiyonası pek önemli değil demek ki.Gerçi Schumacherin sakin ve sessiz kalması işin başında nasıl bir anlaşma yapıldı aralarında ki,halen takımı destekliyor sorusunu akıllara getirmiyor değil.97 yılından bu yana adı büyük olup çizdikleri tablo bi o kadar küçük olan,acemice olan bir takım hatırlamıyorum.Her halde Schumacher Minardiyle yarışsaydı bu kadar saçma hatalara maruz kalmazdı.Şu anki tablo Mercedes seçimi çok hatalı bir seçimmiş ama bu elbet öngörülemezdi kimse zaten katıldığı takımın bu denli acemilik yapacağını tahmin edemez.Ne olursa olsun ben F1 i sırf Schumacher için izliyorum izlemek bile güzel öyle ya da böyle…

  7. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    Michael kardeşim seni severim inşallah bu Efsane Schumacher ve Mercedes yüzümüzü güldürür…Schumacher bunları hak etmiyor.Bu hafta Sauber'ci değil Schumacher'ciyim 🙂

  8. Bu noktada Schumacher'in pek bir şansı kalmadı. Haliyle Rosberg'e yönelecekler. Bunda anormal bir şey yok.

  9. kısaca schumi ikinci pilot oldu.. bırakır bu sene yarısmayı..

  10. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    izlemiyorum bakalım, eğer iyi yarışırsa bende sorun varmış deyip izlemem heralde 🙂

  11. Sen bu hafta izleme belki uğurlu gelir;)

  12. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    – Brawn demek istemiş ki Rosberg'i şampiyon yapmak için elimizden geleni yapacağız..

    – Schumacherin sorunlarını çözselere ne olacak ki bu noktadan itibaren ? Şampiyon olamayacak..Takım arkadaşını geçmesi puan olarak imkansız..

    – 7 yarışta sorunsuz bir yarışımız yok, bu bir tesadüf mü ? buna inanamam..

    – Ayrı olarak artık araçta sorun çıkmaz, Neden derseniz, Şampiyonluk şansını bitirdiler, takım arkadaşıyla arasını 65 puan yaptılar..Biliyorlar ki Bu fark daha kapanmayacak..En azından Schumacherin yaşadığı sorunlara sadece Tesadüf deyip bizi salak yerine koymasınlar..

    – Ve tabiki Schumacher herşeye rağmen pes etmiyorum diyor..O Takımın taraftarların yarısından çoğu senin taraftarın, birçok sponsor senin sayende orada..

    Ben böyle suskun bir Schumacher'in taraftarı olmak istemiyorum..Eski Schumacheri istiyorum..Bunca soruna rağmen takımdan Korkan bir Schumacher değil, Takıma harcanılacak adam olmayacağını göstermeni istiyorum..Eğer herşey böyle devam edecekse ben yarışlarını artık izlemiyorum, bunada ilk bu hafta başlıyorum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir