Analiz: Sıralamada McLaren; Yarışta Red Bull

yazar:

kategori:

Yapılan bu analizde sırasıyla McLaren genel olarak sıralamaların ikinci bölümünde en iyi takım; Red Bull ise yarışların en iyi takımı.

Sıralama konusunda McLaren’in arkasında Mercedes geliyor ki Alman takımın S2 tur dereceleri, lider MP4-27’den yaklaşık olarak 0,02 saniye yavaş. S2’de yine aynı farkla Lotus, Mercedes’i takip ediyor. Red Bull ise 4. hızlı takım.

Listenin 5., 6. ve 7. takımları Ferrari, Williams ve Sauber.

Öte yandan yarışlarda Red Bull, tempo konusunda ilk sıraya çıkıyor. Avusturyalı ekibi Sauber takip ediyor ki İsviçreli takım, şu ana kadarki 7 yarışın sonunda Red Bull’dan yaklaşık olarak sadece 0,1 saniye yavaş. Lotus ise 0,2 saniye farkla 3. sırada.

Yarış temposu incelemesinde Toro Rosso, Red Bull’un 0,5 saniye gerisinde ve sıralama şampiyonu McLaren’ın önünde. Buna karşı Toro Rosso, sıralama konusunda sadece Caterham, MArussia ve HRT’nin önünde.

Yarış temposunda bir başka sürpriz ise Mercedes. Alman ekip Çin’de Nico Rosberg ile zafere ulaşsa da 2012 aracı W03, yarışlarda sadece son 3 takımın önünde.

Mercedes’in 1 saniye tempo eksikliği için, incelemeyi yapan Yazar Michael Schmidt: “Trafik ve Michael Schumacher’in sorunları bile bu durumu izah edemez”


Yorumlar

  1. bu sezon bayağı karışık bakalım süpriz yarış galipleri gelecekmi.

  2. Abuziddin damdagezer vardı bi ara al birini vur ötekine ………..Şalu

  3. Abdurrezzak Binberrak avatarı
    Abdurrezzak Binberrak
    sebastian vettel tehlikelidir
  4. sebastian vettel hızlıdır
    sebastian vettel gençtir
    sebastian vettel iyidir
    sebastian vettel karizmatiktir
    sebastian vettel tehlikelidir

    yakışır…………….

    ilk 7 yarışta en hızlı takım red bull vettelin verdiği geri bildirimler sayesinde sene sonuna kadar en hızlı takım oluruz
    ufukta sebastian vettele 3. şampiyonluk göründü
    güverte tam yol ileri forza sebastian vettel

  5. Ferrari'nin en hızlı başlamadığı su götürmez bir gerçek ancak geçen senelerdekinin aksine bu sezon hızlı gelişim kaydetmeye müsait takım. Araç o kadar yeni ki muhtemelen taktığın her parça bir yerlerden kazanım getirecektir. Asıl önemli olan artık bu saatten sonra Ferrari değil diğerleri ne yapacak. Ferrari üstüne düşeni yaptı ve farkını konuşturdu bakalım Newey ne karşılık verecek tüm bunlara… Yada Mclaren…

  6. şuan alonso sene başında beklenildiği gibi geride kalmayınca böle 360 derece dönenler var.güya ferrari güçlü de alonso düşük performans sergiliyo gibi göstermeye çalışıyorlar.ama inşallah o arkadaşın dediği günleride görücez o zmn kim durdurucak alonsoyu bakalım???

  7. Ferrari'nin en önde olduğunu düşünmüyorum ama geride olduğunu kanaatinde de değilim. Bu analiz sezon başındaki yarışları da içerdiğinden aracın mevcut performansını doğru göstermiyor.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    hala ferrarinin mclaren ve rbr nin gerisinde olduğunu iddia edenler var. tam tersi en önde ferrari var.

    Bu yoruma bir hafta önceki ""Ferrari Valensiyada ilk cebi hedefliyor"" başlıklı haberin altında rastladım.Buna benzer birkaç tane daha vardı ama ben en komiğini seçtim.

  9. deniz aydın avatarı

    Özellikle Mercedes ile ilgili bölüme sonuna kadar katılıyorum. Bu sezon bunun çok örneğini gördük, sauber bile bizden hızlı, sadece lastik karmaşası ve sıralamada elde ettiğimiz avantajlı pozisyonlar sayesinde bu noktadayız. Tabii biz değil malesef, yalnızca ROSBERG… Teşekkürler Mercedes, SCHUMACHER'i soktuğun bu durum için…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir