Domenicali: "Alonso ve Vettel Birlikte Çalışabilecek Kadar Zeki Pilotlar"

yazar:

kategori:

Vettel’in gelecekte Ferrari’ye geçebileceği yönündeki söylentileri alevlendiren açıklamalar devam ederken Domenicali, her iki pilotun İtalyan takımda birlikte çalışabilecek kadar zeki insanlar olduğunu söyledi.

Sporet Bild ve Auto Bild ile söyleşide Domenicali: “Her ikisi de zeki insan ve kolaylıkla bi,r arada yer alabilirler.”

Bu iki pilot, aynı zamanda Formula 1’in en genç 3 şampiyonluğu bulunan ismi olarak da tarihe geçme yarışında.

Aynı söyleşide bulunan Bernie Ecclestone da Domenicali ile hemfikir.

Ecclestone: “Bu sorun olmaz. Her ikisi de yeni mücadeleler arayan pilotlar ve aynı takımda olmaları, yeni ve büyük bir meydan okuma olur”

“Her ikisi de diğerine karşı mücadele edebileceğini düşünüyordur ki kendilerinden emindirler. Stefano da, ikisine de eşit şekilde davranma konusunda gerekeni yapar”

“1979’da Brabham’da Niki Lauda ile Nelson Piquet’yi bir araya getirdiğim gibi. Onlara demiştim ki ‘Çocuklar. Mesele baist. Hanginiz hızlı ise, takımın 1 numarası odur”

Domenicali ise şu anda gridde en hızlı pilotun Alonso olduğunu dile getirdi.

Domenicali: “Alonso en hızlı pilot. Bundan eminim. Aracımız çok hızlı olmasa da sene başındaki testlerden bu yana böyle”

“Şimdi aracı geliştirdik; gerçi istediğimiz seviyede değiliz. Araçlar çok yakın ve gerçekten inanılmaz bir şampiyonaya şahitlik ediyoruz ki bu, taraftarlar için izlemeye değer”


Yorumlar

  1. alonsoda vettelde çok iyi pilotlar hadi hayırlısı

  2. alonso çok iyi bir pilot vettel çok iyi bir pilot
    ikisi çok iyi işler başarabilirler

  3. hee gördük 2007 de kimin ne kadar zeki olduğunu.baktın olmuyor kaç oğlum osman tabana kuvvet nede olsa erkekliğin 10 da 9 u kaçmak niye mclaren gibi üst düzey bir takımdan renault gibi o dönemin daha zayıf bir takımına gitmiş alonso çok zeki olduğu için mi 🙂
    kedi ile köpeğin aynı evde yaşaması mümkün değil felaket olur ev sahibi için.alonso öfkeli bir pilot sinirlerine hakim olamıyor örnekleri bol saymakla vakit bile harcamam vettel ise sadece 1 numara var oda benim edasında hızlı ama kontrolsüz alonso dan aşağı bir yanı yok o konuda nede olsa adam delikanlı

  4. Lovely_F2008  avatarı

    bi düşündüm de hakkaten mantıklı geldi

  5. Rambo (korkaklar asla şampiyon olamaz) avatarı
    Rambo (korkaklar asla şampiyon olamaz)

    Alonso ve Vettel Birlikte Çalışabilecek Kadar Zeki Pilotlar"

  6. Sen neye takım emri dendiğini yanlış anlamışsın.

  7. ha doğru onu unutmuşum :-)) adam virajları daha içten alıyor dönerken drs açıyor adam süper en genç en yetenekli zordur sebastian vettel'i 2012'de yenmek

    böylemiydi 🙂

  8. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    Sen 98 doğumlsun 97'den bu yana f1 izliyorsun Yahu sen ne komedisin be kardeşim 😀 Öldürdün valla adam 1 yaşında sezonu aklında tutuyor ya arkadaşım komedisin :d

  9. @Kadir Çam bi de sen kendi ağzınla geçmişte aynen şöyle demişin
    vettel saf hızda alonsodan daha hızlıdır kendi sayfanda sitedeki

  10. Efendiler
    sebastian vettel çok iyi bir pilot
    fernando alonso çok iyi bir pilot
    formula 1 kanununa göre iki çok iyi pilot aynı takımda başarılı olamaz

  11. Araba iyileşti dominic de maşaallah döktürmeye başladı.Ben sezonun ilk 4 yarışında hiç görmediğimizi hatırlıyorum

  12. Emin konuşurum çünkü etrafta fernando fanları yokken jaguarlı webberi destekleyen bir ben vardım. webberin doğasına aykırı takım emri.Takım emriyle başı döndürülmüş diyorsun da webber takım emirlerine hiç bir zaman uymadı, zorunda bırakılmaya çalışıldı..Ön kanadı alındı elinden allah ne verdiyse saydırdı takıma, yine silverstone'da vettele atak yapma dediler yaptı, istanbul gpden sonra yaşananlarda ortada…

    Yaşı gereği falan diyorsunda webber form durumumu ne zaman yetersiz görürsem bırakırım diyor, bu sene de geçen seneki gibi bir performans sergilese muhtemelen bırakacaktı.Yani kazık dikmeye çalışan bir pilot değil.O yüzden ferrariden teklif gelirse koşarak gideyim demez, silverstone'da kanadı alındıktan sonra keşke red bull'la yeni sözleşme imzalamasaydım dedi.Yani gerekirse galibiyet için yarışmaktansa adil yarışmayı tercih edebilecek bir 'adam'.

  13. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    virajları daha içten alıyor birde o eksik 😀

  14. Güzel açıklamışsın…

  15. Takım emrinden adeta başı döndürülmüş ve bunu telsizden tüm dünyaya haykırmış bir pilottan nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun.Takım emri kabulü pilotun kişiliği veya huyu ile alakalı bir durum değildir.İçinde bulunulan duruma göre herkes takım emrine maruz kalabilir.İstemeye istemeye yazıyorum ama malesef bu yıl MSC nin bile takım emrine maruz kalabileceğini düşünüyorum.Webber hem çok kızdığım hem de çok sevdiğim bir pilottur.Şu da bir gerçek ki kariyerinin son baharlarında, üst düzey takımlarda yarışabilme adına kabullenmeme gibi bir lüksü yok.

  16. Hayırdır hayır olsun inşallah.Kanada'nın üzerine eklenecek olan yeni güncellemeler ve düzenlemelerin olacağını arkadaşlarım yazmışlar ve ben de okumuştum.Belki de bu sevincin sebebidir.

  17. Bana F1 i anlatmaya ne ömrün yeter nede tecrüben… Belkide… ebeveynlerinle yaşıt olacak bir yaş sınırındayım ve çok erken yaşda F1 i izlemeye başladım.Ben ve benim gibiler F1 i zilediğimiz zamanlarda dışardan gören insanların ti ye alma nidalarıyla boğuşuyorduk. Aslında çok birşey değişmedi… şimdide sizin gibi saygısızlarla boğuşuyoruz.

  18. Evet bakıyorum ve anormal bir durum göremiyorum.O kadar yakın takip mesafesinde kimse kendinden daha hızlı bir aracı arkasında tutmaya çalışmaz, kaldı ki yağmur riskinin olduğu bir yerde kimse vettel bana yetişsin diye arkasındaki galibiyete aç adamları yavaşlatmaya çalışmaz.

    Şimdi altta yazdığın yorumunu gördüm de çoluk çocuğa cevap veriyoruz…

    ''Bu gün değil ama yakın zamanda Vettel i ALoso nun yanına alıp yetişmesi sağlanılacak… ALonso emekli olunca Perez- Vettel ve patron ALonso kombinasyonunu seyrediyorda olabiliriz.''
  19. Bilmem dikkatinizi çektimi…. Ferrari Valensiya yarışı öncesinde her tarafa gülücükler saçıyor ve çok rahat görüntü veriyorlar???? Hayırmıdır şermidir?

  20. Takım emrini kabül etmeyecek kişi Webber mi ??? İstersen Monako daki yavaşlatma seramonisine bak! Takım emrini kabül etmeyen bir kişi vardı o da 2007 den sonra takımı bıraktı.Gerisinin çoğu takım emrini kabül eder.

  21. Domenicalli ile herkes çok dalga geçti ama adam kapıları sıraladı ve teker teker geçiyor.ALonso yu aldı, aracını keşfettirdi, tasarımdan pist üstüne kadar geçen süreci ekipsel ve aparatsal olarak tespit etti ve F2012 nin emrini verdi. Bilhassa F150 Italia ya ne kadar çalışma yaparsanız yapın ya hızlanmıyordu yada güncellemeleri geri çeviriyordu. Teknik ekibi, aero depertmanını ve üretim aşamasını öyle bir değiştirtip öyle bir araç üretirdiki F2012 ye tükürseniz dahi onunla bile hızlanıyor.Bence Ferrari bu aracın %40 civarlarındaki kapasitesini ancak kullandı.F2012 nin Ferrari nin baş belası olması beklenirken rakip takımların baş belası olabilir.Rakip takım taraftarı olarak bunu istemeyebilirim ama Domenicalli , takımın potansiyelini çok büyüttü.Massa dan biraz daha başarı gelebilse Ferrari nin nerelere vardığı daha açık gözükecekdir.

  22. @Kimi Raikkonen

    Gözlükler güzelmiş güle güle kullan.Tüm formula 1 medyası vetteli haksız bulurken sen hala vettel haklı triplerindesin arkadaş yuh yahu.Rambonun fake hesabıysan haber ver ona göre kaale almıyalım.

  23. ve domenicali bu iki şampiyonun egolarının bir arada baş edilemeyeceğini bilemiyecek kadar aptal.

    vettel-alonso ikilisi tam bir facia olur, vettel alonsonun arkasında kalınca mızmızlanır ve takım içinde huzursuzluk patlak verir, alonso geride kalırsa basın çok üstüne gider yine mutsuz bir ortam oluşur.
    alonsonun yanında en çok uyum sağlayacak ikili button-webber olur. button şuan mclarenden ayrılmaz, webberde takım emrini kabul etmez. dolayısıyla perez zu ferrari.

  24. Güzel bir tespit ve yazı olmuş. Bu gün değil ama yakın zamanda Vettel i ALoso nun yanına alıp yetişmesi sağlanılacak… ALonso emekli olunca Perez- Vettel ve patron ALonso kombinasyonunu seyrediyorda olabiliriz.

  25. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    Bu iki pilot, aynı zamanda Formula 1'in en genç 3 şampiyonluğu bulunan ismi olarak da tarihe geçme yarışında.
    En genç 6, ve 7 şampiyon olan Schumi 🙂

  26. alpay rüzgar avatarı
    alpay rüzgar

    vettel alonso sonrada perez vettel

  27. yarısta yan yana gelirlerse artık massaya yaptıgı gibi yol ver bana derse vettelin parmagını görür.
    sıralamalarda alonsonun hiç şansı olmaz. Vettel polde başlarsa ,ferrari ile alır başını gider.
    Alonsonun bu adama karşı yapabilecegi tek şey ,otomobili daha iyi ayar ile daha fazla hız çıkartmak.
    Alonso hızlı diyenlere söylüyorum alonso saf hızlı bir pilot degil, alonso otomobilden,lastikten çok iyi anlayan ,istikrarlı araç geliştirip hızlandıran bir pilot .Bunuda digerlerine kıyasla çok iyi yapıyor.

  28. efendi sen ne diyorsun senin suyun ısındı ben 98 doğumluyum 97den beri f1 izlerim en büyük yetenek vettel dir adam 2 dünya şampiyonu bak yaşı daha 25 adam birsürü zafer kazanmış ferrariye gelirse alonso kaçsın hamiltonda kaçsın vettel en iyisi en süperi en mükemmeli en hızlısı daha da hızlanacak tercübe kazanacak tamam mı hadi…………………………… şalu

  29. Alonso'nun Vetteli yerden yere vuracağını düşünmüyorum ama kesinlikle üstünlük kurar Ferrari'de… En hızlı pilota karar vermek kadar zor birşey yok bence; adayları 3-4 e indirebilirsiniz ama en hızlı bu demek çok zor…
    Schumacher'i kimle kıstaslayacaksınız? çaylak sezonunda Alonso'yu bana göre çok üzen Hamilton'u? 2010'da nerelerden gelip bileğinin hakkıyla eze eze şampiyon olan Vetteli? 2010'da Spa'dan sonra herkes Hamilton'u şampiyon ilan etmişti, 3 yarış sonra Webber bitirdi dediler, son yarışta Alonso aldı değişmes dendi sonuçta Vettel şampiyon oldu… Zamanında herkesin en hızlı ama araç dayanıksız diye kabul ettiği buzadamı?
    Yinede şu anki gridde efsaneyi hariç tutarsak en hızlı 3 pilot Alonso-Hamilton-Vettel desek sanırım yanlış olmaz…

  30. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Daha önce de bunu yazmıştım; Massa giderse ne olur diye analiz yapmıştım. Perez ve daha bir çok pilotun durumunu yazmıştım. Dip not olarak da Vettel-Alonso nasıl bir ikili olur diye bir tespitte bulundum.

    Hatırlamayanlar için kısa bir özet geçersek; Eğer 2014 yılı için Vettel'le anlaşabileceklerse Massa'nın Ferrari'de bir yıl daha kalması mümkün olur ve uygun bir seçenek olacaktır. Vettel'i yanlış hatırlamıyorsam 2006 yılında BMW takımı ile antrenmana çıktığından beri takip eder ve Toro Rosso günlerinden beri "geleceğin Schumacher'i" olarak görürüm. Yarışmaya başladığından beri sert çıkışları olmadı, sakin kalmayı bilen disiplinli ve olgun bir pilot, bu yaşına rağmen üstelik. Alonso ise gençliğinde çok yaygara koparan bir pilottu, Ferrari ve Schumi hakkındaki demeçlerini hatırlarım ama olgunlaştı ve işini çok çok iyi yapıyor. Bu ikili beraber yarışmakta sıkıntı çekmezler.

    Bugün düşen iki haberden biri Vettel-Alonso beraber yarışabilir, diğeri ise Massa Ferrari ile sözleşme imzalayabilir haberi.

    Bu haberler beni düşündürmeye başladı, sanırm en küçük ihtimal -ama diğer taraftan en ilginç ihtimal- olarak gördüğüm senaryo gerçek olabilir, o kadar da küçük bir ihtimal değil sanırım. Ama yine de belli olmaz.

    Bu arada Vettel hakkında olgun olmadığını söyleyenler şimdiye kadar yaşadığı vukuatlara bakarsa 1-2 taneden fazla örnek veremez; Alonso, Schumi, Senna bile daha fazla olaya karışmış adamlar iken Vettel'in bir kaç olayı bence çok önemsiz kalır, her pilotun başına gelen çok normal şeylerdir.

    Hız konusunda da Vettel difüzör şampiyonu ilan edilmiş olsa da, Toro Rosso günlerini gözönüne alırsak gridin en hızlı 3 pilotundan biridir kesinlikle. Alonso'nun yanında yavaş gözükür mü, orası bilinmez, çünkü Alonso cidden çok iyi, ama biraz yavaş kalırsa da bu Vettel'i kötü pilot yapmaz. Vettel Ferrari'ye katılırsa Alonso'dan hızlı olması için değil, Ferrari'nin gelecekteki birinci pilotu olması için katılacaktır. Alonso ile beraber deneyim kazanırsa, fırsatı iyi değerlendirir ve bilgilerinin üzerine yeni şeyler eklerse, sonraki yıllarda Alonso'nun önüne geçebilir, Alonso'nun da yaşlanacağını hesaba katalım diğer taraftan.

  31. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Fernando oldukca olgunlasti, Vettel' in ise bu konuda daha cok yolu var. Bence griddeki kapismada da, grid disinda da Fernando Vettel'e ustunluk kurar.

    Ama ben hala Fernando Ferrari'de iken yanina ust duzey bir pilotun getirilecegini dusunmuyorum.

  32. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    Vettel ikinci pilot olucaksa neden olmasın 🙂 (Aman Rambo duymasın ) 😀

  33. Vettel yetenekli bir pilot.Evet su an için baskıyı kaldırmakta zorluk çektiği, gereksiz agresiflikler yaptığı doğru ama ilerde bu durumu aşıcaktır. 2 pilotun bugünkü durumlarını karşılaştırırsak Alonso Vettel'i yalan eder. Kariyerinin zirvesinde olan bir pilot çünkü Alonso. Şampiyon olduğu yıllarda bile bu kadar iyi sürmüyordu. Vettel zaman geçtikçe daha da olgunlaşıp gelişecektir belki de Alonso'dan daha iyi bir pilot olarak anılabilir.Ama bugün için konuşursak Alonso'nun seviyesinde değil.

  34. apo--rai--msc avatarı
    apo–rai–msc

    bence raikkonen ve schumacher daha iyi ikili olurdu ama gel gelelim onlar raikkonen massa ikilisini tercih ettiler. tamam alonso ile vettel de iyi bir ikili olur ama bence bu kadar iyi olamaz…

  35. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Yerinde tespit.. bazı arkadasların yön algısı tersine işliyor olabilir .)

  36. http://www.youtube.com/watch?v=vx9zIQvrdZU

    bu videoyu tekrar izle de bak bakalim kim suclu, hala nasil vettel i bu kazada hakli buluyorsunuz anlamiyorum. webber dümdüz gidiyor, normal olan bu ama vettel ön teker gecti diye gecis yaptigini saniyor, webberin üstüne kiriyor.
    bu sene de tur bindirirken aynisini yapti vettel.

  37. elvan dalton avatarı

    Pek çok kişide Vettel'in şampiyonluğunu yedirememe durumu var. Bunun aynısını Alonso Şumi'yi yenip çifte şampiyonluk yaşadığında ben de yaşamıştım. Ama geçen zaman Alonso'nun iyi bir pilot olduğunu bize gösterdi. Aynı şekilde Vettel'in de üst seviye bir pilot olduğunu ilerleyen zamanlar bize gösterecek.

  38. sebastiannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn vettellllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll alonsoyu çiğ çiğ yer

  39. Genc yasta bir pilotun kariyerini erken bitirmesine uzulurum.Alonsonun yaninda hem pistte hem takimda pacavraya doner

  40. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Bahsettiğin gibi o sadece 'sence' böyle bir durum benım içinde tam tersi. Massa ve hamılton olayından da bahsetmıyorum genel olarak vettel in takım arakadasından durmunu kastettım tek yarısa veya bır olaya baglamadım konuyu izleyeceğim bir video yok yeterınce acıklayıcı konustugumu dusunuyorum anlamak ısteyen arkadaslar anlamıstır.

  41. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    vettel daha ağırını yaparak webber i yarış dışına itmiştir…

    bu ne demek ya İstanbul 2010'dan bahsediyosan eğer bence orda webber kazaya sebebiyet veren isimdi.o kadar kinci biri kii takım arkadaşı onu geçmesin diye çizgisini bırakıp sola doğru yöneldi.onun yapması gereken şey çizgisine yönelmesi gerekirken resmen biçiyor vettel'i.webber bence kaybetmeyi sevmeyen ama kaybetmemek içinde mücadele etmeyen bir pilot.

    aynı durum 2008 massa ve hamilton'dada oldu massa kazaya sebebiyet vermemek için sola kırdı videoları izle

  42. D hıhı cihangir haklısın :))
    kusura bkma ama alonsonun diğer pilotlara karşı yaptığı hataları say say bitmöez kitap çıkar
    adam 2 kez şamyon oldu hala hata yapıyo bak bakam vettel 2. şampiyonluğundan sonra hata yapmışmı

  43. geçen sene 2. yarıda mc laren daha hızlıydı vettel defalarca yavaş araçla neler yapabileceğini gösterdi

  44. sebastian vettel çok olgunlaştı red bull da çok mutlu bu takımda her sene rekor kırıyor
    neden böyle bi serveti bırakıp ta ferraride kendini riske atsın
    vettel bana göre alonsodan hızlı ama diaz puan galibiyet çok çalar vettelden

  45. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Her ikisinide Ferrari de görmek tabiki kulağa hoş gelen bir durum, yapacağım yorum kesinlikle sürüşleri ile alakalı değil gridde şuan alenen en sağlam pilotun Alonso olduğu aşikardır.. fakat vettel de alonso da aynı takımda yapabilecek kişiliklerde değiller.. Her ikiside takım içinde diğer sürücünün yarış içinde ve dışında kendine ayak bağı olduğunu hissettiği anda tabiri caizse çamura yatabilecek pilotlar, çamurdan kastım ıkısıde takımda en ıyı olmak adına legal veya illegal yollara başvuracak pilotlar olmasıdır, bu tamamen kişilik ile alakalı nasılki massa nın yarış içinde alonso ile aynı tempoda giderken onu saçmasapan tehlikeli ve kaza yapma ihtimali ile geçiş yapmaya çalışmış ise vettel daha ağırını yaparak webber i yarış dışına itmiştir.. sorunsuz yapabilecekler ise Ferrari destekleyıcısı olarak bır arada görmek tabiki isterim, yoksa belirttiğim hususlar açısından hiçte faydalı olacağını düşünmüyorum.

  46. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    vettel'in elinde hızlı araç varken herkes onu yetenekli gördü.alonso ve vettel eşit şartlarda yarışırsa alonso vettel'i sezon sonu öyle bir mağlup eder ki vettel hayattan soğur 😀

  47. Alonso olgunlaştı ama Vettel Alonso gibi bir pilotun yanında yeniden 2010 yılındaki durumuna döner.
    Baskıyı kaldırabilen bir yapısı yok çok agresi ve heyecanlı. öfke kontrolünü öğrenemedi henüz.
    Alonso onu yer bitirir;)

  48. Schumacher- avatarı

    Bu adam sürekli neden Alonso'yu övüp duruyor tamam reklam yapmak zorundasın ama abartıyor bazen.

    Alonso mükkemmel bir pilot aracı 0.1-0.2 sn ön gruba yaklaştırırlarsa gözüm kapalı şampiyon derim.
    Schumi olamayacaksa ( ihtimalimiz bile bitti ) Kesinlikle Alonso şampiyon olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir