McLaren, Monako Zaferinin Zamanlamasına Seviniyor

yazar:

kategori:

McLaren, Lewis Hamilton’un Monako’daki zaferinin, dünya şampiyonluğu tutkusunda hayati öneme sahip olduğunu kabul etti.

Takımın yarışta yükselebilmesi için Monte Karlo’da zafer elde etmeleri gerekmediğini söylemesine rağmen Ferrari’nin bu sıkı ve kıvrımlı pistte kazansaydı, F2008’in bütün pist tiplerinde daha iyi durumda olduğu düşüncesinin ortaya çıkması kaçınılmazdı.

Bunnla birlikte Monako’daki galibiyet, Raikkonen’in yarıştan puan çıkaramamasıyla birlikte Lewis Hamilton’un liderliğe yükselmesini sağladı. McLaren’in podyumun ilk basamağına çıkması, psikolojik olarak büyük etki yarattı.

Galibiyetin önemli olup olmadığı sorulduğunda McLaren F1 CEO Martin Whitmarsh: "Evet, öyle. 6 yarış yaptık ve bu yarışlara damgamızı vurduğumuzu kesinleştirmek zorundaydık. Bu yüzden fantastikti."

"Bütün pilotlar ve takımlar için, Monako’da kazanmak çok özeldir ve bunun zamanlaması da önemliydi"

Monako’daki McLaren galibiyeti, Ferrari ile aralarındaki rekabete yeni bir soluk getirdi ve Whitmarsh, şimdiliki kilit noktanın, takımların araçları ne kadar geliştirebileceği üzerine olduğunu ifade etti.

Whitmarsh: "Şimdi pilotlar şampiyonasında lideriz, istediklerimizden biri de buydu ve bunu bir şekilde yapabileceğimize inanıyorduk. Bazı zamanlarda şimdi yarışın, kimin kendi aracını en hızlı şekilde geliştirebileceği üzerine olduğunu söylüyorduk"

"BMW’yi küçük görmüyoruz, hâlâ güçlüler. Yetenekli bir iş çıkarıyorlar ama Ferari, gelişmeye devam edecek, biz gelişmeye devam edeceğz. Eğer biz daha hızlı oranda gelişirsek umuyorum ki şampiyonayı kazanabiliriz"

"Bir sonraki yarış, Kanada’ya gideceğiz. Geçmişte orada oldukça güçlü olduk. Açıkçası Lewis’in geçen sene ilk galibiyetini kazandığı yer ve onun bunu tekrar etmeyi dört gözle beklediğine eminim. Bu yüzden biraz momentuma sahip olacak"

"Harika bir durumda olduğunu düşünüyorum ve sonuçta ilk cebi alamayarak hayal kırıklığına uğramış olmamıza rağmen bu yarışı kazanabileceğine yine de inanıyordu. Bu da gerçekleşti."


Yorumlar

  1. Şöyle söyleyeyim.Geçen yıl ki Brezilya yarışından bahsediyor.Massa Kimiye pitlerde geçilmeyeceği kadar fark açmıştı ama hata süsü vererek virajda zaman kaybetti o turunda Kimi 2.5 saniye kazanmıştı ve pitlerdede Massanın önünde çıktı onu söylüyor arkadaş.Belkide sen izlemedin o yarışı.Bu seneye gelince her pilotun önceliği takım arkadaşını geçmektir tabikide önüne kıracak işte Ferrariyle McLarenin farkı bu.Bizde yarışmak serbest.Kaza oluncaya kadar tabii.

  2. Sinan Şahin avatarı

    massa elinden gelse kimi'yi biçecek, ne yardımından bahsediyorsun!

  3. Raikonenin geçen sene ,rakibinin son iki yarışta 17 puan kaybetmesi sonucu ve takım arkadaşı massanın da yardımıyla şampiyon olduğunu,söz konusu o talihssiz rakibin de hamilton olduğunu hatrlatmalı eceme..ya da uyan demeli birileri 🙂

  4. Talihsiz mi.Ahahahaha.Sana gülmekten başka bir tepki verebileceğimi sanmıyorum.Biraz daha sabırlı olmayı öğrensinde başkalarının yarışını da mahvetmesin.Utanmasan Sutil önünde olduğu için Sutile suçlu diyecen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir