Webber RB8'den Övgüyle Bahsediyor

yazar:

kategori:

Takım şu anda markalar şampiyonasında ilk sırada yer alırken pilotları Sebastian Vettel  ve Mark Webber de üçüncü ve dördüncü sırada yer alıyorlar.

Webber, “Takımda çok iyi insanlar var ve her şeyi en iyi şekilde anlamaya çalışıyoruz. Bazen ümitler boşa çıkabilir ve daha iyi sonuçlar elde etmek isteyebilirsiniz ama genel olarak otomobilden maksimumu elde etmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Bunun da her şartta işe yaradığını söylemeliyim. Çok büyük rekabet eksikliği yaşadığımız olmadı ancak fazlaca baskın olduğumuz bir yer de olmadı. İstikrarlı şekilde güçlüydük diyebilirim.” diye konuşuyor.

Avustralyalı pilot, geçen senenin ardından rakipleri aradaki farkı kapatıyor olsa da Red Bull’un hâlâ güçlü durumda olduğunu belirtiyor.

“Bana kalırsa, markalar şampiyonası takımların ne durumda olduğunu açıkça gösteriyor. Otomobillerin nasıl performans sergilediğini ve pilotların bunun sayesinde neler yaptığını. Her şey pit stoplara, takımdakilere, güvenilirliğe, ve diğer şeylere bağlı. Formula 1 sezonu bunlarda oluşuyor.”

“Son yarışı kazanamadık ama kazanacak bir tempomuz yoktu. Yine de markalar şampiyonası için oldukça fazla puanımız var. Çok iyi sezonları geride bıraktık ve hâlâ takım olarak harika durumdayız.”

“Birçok pistte hızlıyız. Ama hepsinde baskın olamıyoruz. (Avrupa’dan) markalar şampiyonasındaki liderliği kaybederek ayrılabiliriz. Ama daha çok erken.”

Webber son olarak takımın otomobildeki güncellemelere devam edeceğini söyledi.

“Daima otomobili geliştirmeye çalışıyoruz. Değişiklikler bazen Seb’e ya da bana uymayabilir ama biz genel olarak tüm pistlerde otomobili daha da hızlandırmak için çalışıyoruz.”

 


Yorumlar

  1. EBD den sonra bizde aracı yeni yeni hazır hale getiriyoruz.Belki herkes Ferrari'den bahsediyor ama RBR sezona hiçte iyi başlamadı sonradan toparlanma sürecine girdi.Şampiyona açık ama lastikler yüzünden farklar gözükmüyor.

  2. RedBull her yarış daha da hızlanıyor gerçekten de.

  3. Webber her zaman istikrarlı bir pilot olmuştur her zaman elinden geleni yapmıştır. Vettel-Webber harika bir ikili özellikle de bu sezon markalarda iyi işler çıkartıyorlar. Ayrılırsa takımdan üzülmem yolu açık olsun ama yaptıklarını kattıklarını unutmam sonuçta üst üste markalar da şampiyon olmada büyük payı var. 2007 yılından bugüne takımda herkesi çok iyi tanıyor umarım bu camiadan ve bu takımdan tarihe ismini şampiyon olarak yazdırıp ayrılır.

  4. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    çok yönlü olanlar RB6 RB7 araçlarıydı bence şimdiki daha iyi değil. RB6nın da potansiyelini tam gösteremediler takım içi çekişmeler yüzünden hatalar yüzünden.

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    kendi şampiyonluğu hakkında tek bir kelime bile etmemiş. 2010 yılında nasıl bir kontrat imzaladı bilmiyorum ancak 2. pilotluğu kabul edeli uzun zaman oldu diye düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir