"Piquet'e 3 Yarışlık Şans Tanındı"

yazar:

kategori:

Renault hâlâ zor günler geçiren Nelson Piquet’i destekliyor ancak padokta çıkan söylentiler bu sabrın uzun sürmeyeceği yönündeydi.

Monaco’da çıkan söylentiler Renault takım patronu Flavio Briatore’nin Piquet’e İngiltere yarışına kadar Fernando Alonso’nun performansına yaklaşması için şans tanıdığı yönündeydi.

Söylentiler Briatore’nin Piquet’in yerine Formula 1’den ayrılan Super Aguri’nin pilotları Sato ve Davidson ile ilgilendiği yönünde.

Bu arada Motorsport Aktuell, Renault’un Kanada sonrası yapılacak testlerde Piquet’i 3 gün çalıştırmak için Alonso için planlanan testin iptal edildiğini iddia etti.


Yorumlar

  1. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Gecen yıl benzer sorunları Kovalainen de yasadı ama bunlar atlatıp fisicoyu malub etti ve 2.liği var.Nelson un coktan bişiler göstermesi gerekirdi.Heikki de kötüydü fakat en azında bişiler hissettiriyordu güven veriyordu nelsonda o da yok! Bu arada Heikki reflex bakımından şu anda F1 deki sayılı pilotlardan.Renault daha bu çocugu çok arar..

  2. arkadaslar 6 yarıs ccok buyuk bır sans piquet bu sansı kullanamadı o daha f1 içn hazır değil suan R28 hata yapmayı affetmeyen bir araç ve tecrübeli birine verilmeli cok tecrubelı alonso bıle hatalar yapabılıyor bu aracla piquetle olmaz bu iş

  3. bence junior pike elinden gelenin daha fazlasına bile gayret ettiği için hata yapıyor baskı fena halde bunaltıyor. ancak bu gencin daha 6 ncı yarışını geride bıraktığını unutmamalı renault. herkesin psikolojisi birbirine benzemez. renault geçen sene kova'dan gördüğü yükselişi pike'den de bekliyor ancak onlar bastırdıkça pike'nin eli ayağına dolaşıyor. özellikle bugün 1 nci virajda bariyere vurup yarışdışı kaldığında yaptığı el hareketlerini görünce resmen içim burkuldu. bu da pike'nin nasıl bir cendere içinde yaşadığını gösteriyor. pistlerin en yaşlısı en tecrübelisi coulthard bile 6 yarışta ist. hariç kaza yapmadan bir yarış tamamlamadı. monaco'da hem dün hem bugün yine kaza yaptı yarışdışı kaldı. takım arkadaşı puanları kaparken coulthard'ın tek yaptığı beyhude benzin yakıp aracı hasara uğratmak. red bull coulthard gibi en tecrübeli pilotun yaptıklarına katlanabiliyorsa pike daha kariyerinin başındayken bu genç yaşında daha fazla ilgiyi, hoşgörüyü ve krediyi fazlasıyla hakediyor. biraz başına ekşimekten vazgeçip rahat bırakırlarsa onun da başarılı olacağına puanlar almaya başlayacağına eminim.

  4. Alonso bir dünya şampiyonu ve altındaki aracın da çok harika olduğu söylenemez,o bile çok memnuniyet verici yarışlar çıkarmıyor ki bir çaylaktan büyük bir performans beklemek saçma.Tabiki Nelson'ın da biraz gayret edip en azından bu zamana kadar puan alması gerekirdi.Renault da kendi gelişimine katkıda bulunacak pilotlar aramakta haklı sadece Alonso'nun puanlarıyla tutunuyor şu anda..Ama Nelson'ın üzerinde baskı oluşturmak ne kadar iyi şeyler getirir bilmiyorum.Aslında ben bu yarış puan alır diye umutlanmıştım 10.luğa kadar tırmanmıştı..Bu fotoğrafı da her şeyi açıklıyor aslında..

  5. Nelson Piquet Geçen Yıl Oğlum Çok Hızlı Harika diyodu Fasa Fiso Oldugu cıktı. Yalnız bir gerçek var takım arkadası bir dunya sampiyonu ve nelson bir çaylak çok iyi beklentılerde bulunmamak lazımdı çocugun ustunde baskıyı ıyıce arttırdılar. Nelson Çok Fazla G kuvvetı alıca bi kaza yaşamalıki korkusu kalmasın ama iş işten qeçti elveda..

  6. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    bence sato da davidsonda nelsondan iyi iş çıkarır 3 yarış bile beklemeye gerek yok .flavyo kovalainen i gelde arama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir