Hamilton Hakem Odasına Çağrıldı – Cezasız Kurtuldu

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton’un sıralamaların son seansında son seansta kendi önünü açmaya çalıştığı esnada arkasında Rosberg vardı ve Rosberg turunun Hamilton tarafından engellendiği nedeniyle şikayetçi oldu.

Hamilton kendisine 2.liği getiren turu atmayı başarırken Rosberg ilk hılı turu ile yetinmek zorunda kaldı.

Hamilton’un kendisine olan zararı konusunda konuşan Rosberg “Büyük etkisi oldu. Ancak bunun gerçekten bir anlamı yok. Açık bir kural var ve açık bir şekilde turun son virajlarında gereksiz yere yavaşlayamacağınız açık. Kural böyle, çok açık çünkü çok tehlikeli.”

“Bu durumda Pastor ve ben son sürat geliyorduk ve Lewis bir anda çok yavaşladı. Çok tehlikeli bir durum ve kural bunun için var.”

“Bunun yanında turumu da mahvetti çünkü turuma onun arkasında takılarak başladım.” dedi.

Takım patronu Ross Brawn, Rosberg’in ilk çizgi mücadelesi verebileceğini söylerken Mclaren takımı Hamilton’un hakemler tarafından çağrıldığını doğruladı.

Güncelleme: Her iki sürücü ile yapılan görüşmelerin ardından Hamilton’un aşırı bir şekilde yavaşlamadığı sonucuna varıldı ve Mclaren sürücüsü ceza almaktan kurtuldu.

Yapılan açıklama şu şekilde: 4 numaralı aracın sektör zamanı 8 numaralı aracın daha önce aynı sektörde elde ettiği dereceden daha hızlıydı ve bu 4 numaralı aracın 21 ve 25. virajlar arasında çok yavaş olmadığını gösteriyor. 4 ve 8 numaralı araçlar arasındaki en az fark 18 metre ve 1.1 sn olduğu görüldü.

 


Yorumlar

  1. her pilot sıralamadan önce son sektörde önünü açmak için yavaşlar ve ceza verilmez. alonso da yavaşlar, raikkonen de. bunun ilgisi daha çok arkadaki pilotladır. o da yavaşlar ve önünün açılmasını bekler.

    burdaki olay hamiltonun aşırı yavaşlayıp engellediğinin düşünülmesi. ama öyle birşey olmadığı görüldükten sonra da ceza verilmiyor son derece basit.

  2. forza mc laren  avatarı
    forza mc laren

    hamilton bu spor un tadı ve tuzusun

  3. 2011 Suzuka sıralamalarında da çıkış turundaydı zaten. Burada arkadaşın söylemek istediği şey, pilota hızlı turunda olmasa dahi ceza verilmesi gerektiği.

  4. Rosberg ve Lewis çıkış turlarındaydı kimse kimseyi engellemedi, rosberg boşluk yaratamadıysa önündekiyle burda Lewis'in suçu ne? Bırakın artık bu adamla uğraşmayı en ufak bir şey olduğunda saldırmaya yer arıyorsunuz ama Alonso ya gelince toz kondurmuyorsunuz. Rosberg temiz tur atamadıysa burda kendisinin ve takımının suçu vardır Lewis'in değil.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kararın dayanak noktası 2011 Suzuka sıralamalarıdır.Yine başrolde hamilton q3 de zaman turuna başlamadan önce yavaşladı.Arkasında Webber ve Şumi vardı.Webber kılpayı yetişti ama Şumi hamiltonun bu hareketinden dolayı zaman turuna yetişemedi.Olaydan sonra hamilton yine her zamanki gibi özür dilemişti.Herhangi bir ceza veya kınama almamıştı.

    Antrenmanlarda sarı bayrak altında hız ihlalinin bile sıralamaya yönelik 3 sıra grid cezası varken , sıralama seanslarında bu tür riskli hareketlere de ceza verilmesi gerekir.Şekilde görüldüğü gibi alışkanlık yapıyor.

    Ya ceza verin ya da pilotu yorup ayağınıza kadar çağırıp göstermelik hakemlik yapmayın.Bu işin metresi saniyesi veya pisti olmaz.Ya yavaşlamayı serbest bırak ya da S3 de yavaşlayana ceza ver.

  6. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    geç bunları rosberg sende az sinsi değilsin.

  7. Muhtelif Yarış Komiserleri:Hamiltooon Hamiltonu getirin banaa…

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    ha bu idrar meselesi bir espri elbette. bazı tıbbi ilaçlar vücutta doping etkisi yaratıyor ya hani, olur mu olur 🙂

  9. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Bari kınasalarmış , eskiden sürekli yaptıkları gibi

  10. Yusuf  Hitay avatarı

    benzin koymak yerine benzini boşaltan mclaren görevlisi gibi. olaya sebep olan biri var ama hamilton'ın şanssızlığı. benzin doğru koyulsa 0.500 ile değilde 0.470 ile alacaktı ilk sırayı.

    olay son virajda gerçekleşiyor anladığım kadarıyla. çok kötü bir yer, frenlemeye doğru yol kıvrılıyor ve arkayı görmek çok zor. dolayısıyla farkında olmadan bir aracın önünde kalmak çok kolay böyle bir pistte. buna istemeden sebebiyet vermiş olsa şanssızlık olacaktı.

    hoş bu pistin tasarım mantığını çözebilmiş değilim, cadde pisti yapalım demişsin, eyvallah. e o kadar kaçış alanının amacı nedir öyleyse?

  11. Tamam o zaman. Ben hakemleri hedef almışsın gibi algıladım. "İdrarında doping çıktı" kötü bir örnek olmuş, oradan şanssızlık anlamı çıkaramadım.

  12. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Hakem: Hamilton.

    Hamilton: Efendim.

    Hakem: Gel.

  13. Yusuf  Hitay avatarı

    bu yoruma nasıl böyle reaksiyon gösterdiniz yahu. şanssızlıktan bahsediyorum, bir hedef belirtmedim. bir daha okuyun derim.

  14. pardon cevap olarak yazmışım mercedes takımının dahiyane strateji uzmanlığını !

  15. Hamiltoncular neden hep Hamilton'a ceza verilmediği durumlarda büyük haksızlık yapılıyormuş gibi tepki gösteriyor merak ediyorum. Sanki hakem odasına gidip ifade vermek çok zor bir şey.

  16. işte böyle her şeyi tek tura bağlarsan kalırsın dımdızlak en az 2 hızlı tur atacak kadar zaman ve trafiği hesaplaması gerekir akıllı bir takımın.

  17. Başkası mı yapıyor sanki.Ne yapıyorsa kendi yapıyor.Kimse zorla engelle ve ya önüne geç demedi ki ?

  18. Hamilton ve Alonso geçiş için sağa girmeden önce Rosberg direksiyonunu sağa kırmıştı zaten. Üzerine sürme diye bir şey söz konusu değil. Hakemler telemetri verilerine bakınca bunu gördüler ve açıklama yaptılar bu yüzden ceza vermedik diye.

    Ross Brawn'ın komiserler kurulunda etkisi olsa 2009 Monako'daki süper saçma ceza verilmezdi elbette. Zaten komiserler her yarışta değişirken böyle bir etkiden söz edilemez.

  19. Yusuf  Hitay avatarı

    idrarında doping çıktı haberi ne zaman çıkar diye bekliyorum ben. yeter yahu adamın başına gelmeyen kalmadı.

  20. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Alınan son bilgiye göre ise hakem kurulu Lewis Hamilton'a bir ceza vermeye gerek görmedi.

  21. Ted Kravitz en son twitter'da ceza çıkmadı yazmıştı. https://twitter.com/tedkravitz/status/216570455887331329

  22. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Evet Rosberg'i birisi engellemişti, o isim Hamiltonmuş..ceza gelmez heralde

  23. Yazık. Hamiltondan nefret eden biri olarak konuşuyorum:

    Rosberg Bahreyn'de iki kişiyi pist dışına itti resmen. 1 defa olsa tamam ama 2 defa inceleme altına alındı ve ceza çıkmadı.

    Ross Brawn'ın komiserler kurulunda büyük etkisi var,bu anlaşılıyor. Yoksa Rosberg'in yaptığını başkası yapsa kesin cezalıktı. Bu olay ile alakası yok Hamilton'un yaptığı da suç fakat Rosberg'in yaptığı kesin suç ve Hamilton'un yaptığı önünü boşaltmak sadece. Arkalarda karanlık işler dönüyor.

  24. DreamOfWinD  avatarı

    Rosberg sızlanmış açıkcası hamiltonın o kadar da engellediğini düşünmüyorum

  25. Hamilton'dan yine gereksiz bir hareket.

  26. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    hamiltona ceza vericeklerini sanmıyorum ben ama verirlerse şampiyona için iyi olur çünkü biz çok geride kaldık bugün ama verirlerse nasıl birceza vericekleride önemli tabi

  27. the huntsman  avatarı

    Ben öyle bir şey görmedim.Tüm hafta sonu pilotlardan ani duraklamalar gördüm.Bunların içinde antremanlarda Alonso,Hamilton,Vergne ve Rosberg'i sayabilirim.Ama sıralamalarda bu göremedim.Bakalım ne karar çıkacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir