Montezemolo: "Lastik Şampiyonası Haline Gelmemeli"

yazar:

kategori:

Ferrari garajında her zaman görünmeyen başkan, Maranello kökenli takımın iki aracının da son seansa kalamamasına üzüldü.

Rai’ye konuşan Montezemolo: “En hızlı bizdik; sonra yumuşak lastikleri takınca her şey değişti.”

“Bunun bir lastik üretim şampiyonası haline gelmemesine dikkat etmeliyiz.”

Bununla birlikte Fernando Alonso, derecelerin yakınlığının yakında yeteri kadar hızlı olmadıkları için son seansa kalamadıklarını dile getirmişti.


Yorumlar

  1. hasan ünler avatarı

    ferrarinin bahaneleri baymaya başladı pilotu ayrı yöneticisi ayrı ağlıyor alonso piyangoya dönmesin diyordu bu sezon piyangodan 2 yarış kazandı Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo araçımız yavaş piyango bekliyoz diyemiyor

  2. Bu tür açıklamalar bana hiç samimi gelmiyor. Sanki başarısızlığa kulp bulmaya çalışır gibi bir hal içerisinde. Ferrari'nin iyi geçen bi yarişindan sonra böyle bir açıklama yapsa daha inandırıcı olurdu. Lastik konusu futboldaki hakem kararlarından şikayet etmeye benzedi.

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    burda heralde kimi raikkonen'e konuştuğunu falan düşünmüyosundur 😀

  4. Kardeş, yazdıklarımı hiç okumadın mı? Adam orada kendisinin en iyi 3. sektor derecesini atmış olsa bile pol ile alakası yok.

  5. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Yusuf arkadaşa katılıyorum di resta bir ara 1. ve 2. sektorde en iyi tur zamanları ile geliyordu son sektörde hata yaptı,şimdi konu force india'nın bile pole bu kadar yakın olması,sizce normal bir şey mi bu,her yarış farklı senaryolar ortaya çıkıyor,geçen hafta hızana yaklaşılamıyan araç gelecek hafta çok arkalarda kalabiliyor,uzun lafın kısası prelli'nin ve bay E.'nin a… koy.yım sezon başından beri söylediğim gibi,bıktık artık bu kadar değişken olaylar f1 de hiç ama hiç normal bir durum değil..

  6. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Yusuf arkadaşa katılıyorum di resta bir ara 1. ve 2. sektorde en iyi tur zamanları ile geliyordu son sektörde hata yaptı,şimdi konu force india'nın bile pole bu kadar yakın olması,sizce normal bir şey mi bu,her yarış farklı senaryolar ortaya çıkıyor,geçen hafta hızana yaklaşılamıyan araç gelecek hafta çok arkalarda kalabiliyor,uzun lafın kısası prelli'nin ve bay E.'nin a… koy.yım sezon başından beri söylediğim gibi,bıktık artık bu kadar değişken olaylar f1 de hiç ama hiç normal bir durum değil..

  7. İlk 5 mümkündü ama pol ile alakaları yok.

    Senin mesajının asıl konusunun bu olmadığının farkındayım ama söylemeden geçemedim.

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    di resta Q2 deki turunu bile atabilse en azından ilk 5e girebilicekti, ki ilk iki sektörü bu tura göre daha iyiydi. neyse konu bu değil zaten, eminim sen de anlamışsındır.

  9. adam haklı ne yazık

    bu markanın tüm lastiklerine yazıklar olsun diyorum

    her yarış bir süpriz ve hüsranı seyretmek bu sporun seyir zevkine tam ters bir durum

  10. prancing horse avatarı
    prancing horse

    alonso kendisi için değil f1 için bu lastiklerin iyi olduğunu dile getirmiş. ikisi arasında çok anlam farkı var

  11. Sıralamayı canlı izledim, aynı zamanda live timing ekranından da dereceleri takip ettim. Di Resta son sektörde hata yapmış olabilir ama bu dereceyi Hulkenberg'inki ile değiştirsek yine 8.likten öteye gidemiyor. Hatta Di Resta'nın kendi Q2'deki 3. sektör derecesi ile değiştirince de sonuç farklı değil.

  12. Yusuf  Hitay avatarı

    mübalağa diye bir şey var. ayrıca sıralamaları ne kadar takip ettin bilmiyorum ama di resta son sektörde hata yapmasa idi en azından ilk 3e girebilecek güçteydi. burada değinilmek istenen şey her yarış başka bir takımın yırtık dondan fırlıyor oluşu. herkes konuyu anlamış aslında, göz var göz var.

  13. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    söyleyen montezemolo diye karşı çıkmamak gerekir adam haklı. Daha önce Pirelli'ye sallayan birçok arkadaş şimdi monteye yüklenmesi çark etmektir 🙂

    Bugünde orta sıra takımları çok hızlı gözüktü lastikler sayesinde.

  14. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    alonso bu durumu seviyor sanane monti 😛

  15. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    Kardeş yorumların bugun hoşuma gidiyor..Son derece katılıyorum.

  16. Adamlar sıralamayı 8. ve 10. sırada bitirdiler. Pol ile alakaları yok.

  17. Eğer yumuşak lastiklere geçince diğer takımlara bir şey olmazken siz aynı performansı alamıyorsanız problem sizdedir. Burada lastikleri günah keçisi ilan etmenin anlamı yok.

  18. Kovalainen birgün Q3'e kalacak o zaman herkes oturup nerde yanlış yapıyoruz diye düşünecek.Daha kötüsü Petrov..ahaha..

  19. Yusuf  Hitay avatarı

    yok, söylediğin gibi değil aslen. yumuşaklar zaten kolay ısınıyor, bunu hemen hemen her pilot yapabiliyor. dolayısıyla çok çok iyi lastik ısıtsanız bile fark yaratacak kadar bir potansiyel kalmıyor. ferrari geçen yıl sertlerle ciddi sorun yaşıyordu ancak lastik aşınması çok düşüktü(ısınmamasından). bu yıl ise son güncellemelerden sonra çok iyi lastik ısıtıyor fakat ilk yarışlara nazaran lastik avantajı kalmadı.

  20. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    Doğru söze ne denir ki? Önceden de söylemiştim bu durumdan nefret ediyorum.7.sıra takımının bir anda pole oynaması çok kötü bir durum.Formula 1 için ayıplanacak durum.Eminim ki büyük takımlar pirelliye bütün gün saydırıyordur.Saydırırlarsa haklılardırda.İnşallah 2013'ten sonra Michelin,Good Year yada Bridgestone'dan birisi şampiyonaya tekrardan lastik tedarik eder

  21. ErtanK - MSC avatarı
    ErtanK – MSC

    Haklısınız.

    Buradaki bazı yorumcular, bu belirsizlikten mutlu olduklarını söylüyorlar bir süredir. Ben değilim. Evet, bir takımın veya pilotun başını alıp gittiği bir sezon da hoş değil. Ama heyecanla yarış izlemek için, belirsizliğin de bir sınırı olmalı. Şu anki haliyle F1'deki belirsizlik, kaos olmak üzere "bence". Bu da benim için aynı domine edilen seneler gibi seyri tatsız bir hal demek. Çünkü, iki tur önce liderle aynı tur zamanlarını yapabilen bir pilotu zaman çizelgesinde bir anda 1-1,5 saniye fark yer halde görmek ve bunun pilotaj, strateji veya mekanik bir sorun nedeniyle değil, lastiğin o anki hava ve pist durumuna göre verdiği "önceden bilinemez, kestirilemez, stratejiye dahil edilemez" tepki nedeniyle olduğunu bilmek, yine "bence" hiç de eğlenceli değil. Elbette lastikler de stratejinin bir parçası olmalı ama, stratejilerin ve aracın tasarımının neredeyse tamamen lastik kullanımı odaklı yapılması, "beni" mutlu etmiyor. Hele ki araçların direksiyonlarında bir-iki düğmeden fazlasının bulunmadığı zamanların yarışlarını seyredenlerden biri olarak. Tabii ki gelişime karşı gelip tutucu davranmak anlamsız. Ancak, bugün gelinen noktada eldeki araçların gelişim yönlerinin "araç" değil, lastik ve aero gibi ikincil etkenlere odaklı olduğunu düşünüyorum. Bu da, yarışlara ve araçlara bakış açım üzerine özeleştiri yaptığımda "geçmişe özlem" değil, "araç gelişimine özlem" hissettiğimi görmeme neden oluyor.

  22. rocco junior avatarı

    Aslında evet serti ısıtanın normalde yumuşakla daha hızlanması gerekirken Ferrari son 2 yarıştır daha yumuşak hamurları tam çalıştıramıyor.Lastikleri her geçen gün daha iyi anlıyorlar fakat kimse %100 bilmiyor.O yüzden belki ısıtmak ile doğru çalıştırmak biraz farklıdır.Serhan Acar olayı sıralamada esas arka ve ön lastik ısısını eşitlemek diyordu belki Ferrari yumuşaklara geçince bunu özellikle ön süspansiyondan ötürü tam yapamıyordur?Yine de bu lastikler yüzünden farklı lastik tipinde bu kadar düşüş olmamalı.Başkan bir bakıma haklı araç iyi durumda hızlı ama lastik…

  23. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Adam Haklı Beyler 🙂

  24. Katılıyorum bu adam F1'e taraftar gözünden bakmayı becerebiliyor

  25. Abdurrezzak Binberrak avatarı
    Abdurrezzak Binberrak
    Rai'ye konuşan Montezemolo
  26. Yusuf  Hitay avatarı

    daha önce dediğim gibi ferrari çok iyi lastik ısıtıyor artık. sertlerle güçlü görünmelerinin sebebi bu olabilir, tıpkı mclaren gibi. ancak ısıtmaya daha az ihtiyaç duyan yumuşaklara geçildiğinde kamyonun duyu bitiyor. veya buna örnek, pistin giderek ısınması da gösterebilir. benim tespitim bu yönde ve bana kalırsa bu yıl en büyük atılımı redbull yaptı.

  27. şu adam doğru konuşuyor aslında da yıllardır takan yok. hep taraftarların istediği gibi bir F1 istiyor o da.

  28. rocco junior avatarı

    Aslında sert lastikler ile 1:38e çok yaklaşmıştık ve belkide en hızlı takımdı Ferrari emin değilim ama Lewis den başka geçen yoktu.Onun dışında yumuşaklara geçince takım performans alamadı yeteri kadar.Belki geç taktıkları için çalışmadı.Onun dışında diğer dediklerine katılıyorum

  29. Yusuf  Hitay avatarı

    bu yarış da force india ilk sıraya oynuyordu nerdeyse. bu kadar karabol olmasından sıkılmadılar mı artık cidden?

    yok rüzgar esti, yok güneş açtı, yok piste toz uçtu, yok nem çıktı… bunlar ile mutlu olan bir f1 izleyicisi var mı bilmiyorum.

  30. Yusuf  Hitay avatarı

    en hızlı bizdik demiş mi cidden?

    dominic nasıl brifing verdiyse artık.

  31. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Başkan haklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir