Hamilton, Maldonado'ya İzin Vermediği için Pişman Değil

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, Fernando Alonso’nun arkasında 2. sıradaydı ama lastiklerindeki tutunma kaybolunca önce Kimi Raikkonen’e geçildi, ardından Maldonado’dan baskı yedi.

Güçlü bir tepo ile gelen Maldonado’ya karşı savunma yapmayı tercih eden Hamilton, yaşanan temasın ardından kendisini bariyerlerde buldu ve damalı bayrağı göremedi.

Hamilton: “Lastiklerim bitmişti. Yarışı nerede bitirebilirdim bilmiyorum. Son turda veya neredeyse artık, lastiklerim bitti. Arkada neredeyse dümdüz lastiklerim vardı”

Maldonado’nun geçmesine izin vermemekte pişmanlığının olup olmadığı sorusuna Hamilton: “İnsanların geçmelerine asla izin vermezsiniz. Elde edebileceğiniz her sıra için yarışmalısınız”

McLaren pilotu, kaza ile ilgili ayrıntıya girmek istemedi; Maldonado ise suçun tamamen Hamilton’da olduğunu ifade etmişti.

Hamilton: “Dürüst olmak gerekirse ne olduğu gerçekten bilmiyorum. Viraja girdik ve çıkamadım.”

“Çok hızlı gerçekleşti. Neler olduğunu gerçekten hatırlamıyorum. Tek hatırladığım, bitime sadece bir tur kala duvarda oturduğum”

“Elinizi kalbinize koyar ve bazı şeyler üzerine ruhunuzu katarsınız. Üzerine çalıştığınız şeyi elde edememek zordur; ama hayat bu.”

Avrupa GP’nin sonuçları ile Hamilton, Pilotlar Şampiyonası’nda liderlikten 3. sıraya geriledi. Ama McLaren pilotu, İspanya’da tek kaybedenin kendisi olmadığını ifade etti.

Hamilton: “Çok şey değişti. Bugün çok puan kaybettik ama rakiplerimizin bazıları da kaybetti; Sebastian (Vettel) dâhil. O da puan alamadı. Ama yine de (puan alamamak) işleri daha zor hale getiriyor.”

Hamilton, ikinci pitstop öncesinde Alonso’nun önündeydi ama lastik değişiminde yavaş kalınınca İspanyol pilota geçilmişti.

Hamilton: “İlk pitstopta bütün sezonun en hızlısını yaptığımızı düşünüyorum. İkincisinde ise biraz talihsizdik.”

McLaren pilotu, galibiyet ihtimalinin bugün kendileri için hiç var olmadığını da ekledi.

Hamilton: “Bugün çok ama çok gerideydik. Tempo yükseltmek için yapmamız gereken çok şey var. Çünkü bugün gerçekten sıkıntı çekiyorduk”


Yorumlar

  1. Alonso tur başına 4 saniye yavaştı. Savunma yapmayı bırak, aracı pistte zor tutuyordu.

    Aynı durum Hamilton için geçerli değil. Onun lastikleri aynı derecede ölmedi, savunma yapma imkanı vardı.

  2. yanlıs hatirlamiyorsam ayni durum gecen yaris alonsoda olmustu. ama o herkese yol verdi ve besinci olup cok degerli puanlar aldi sampiyonada her bir puan degerlidir. birisinin hamiltona bunu ogretmesi gertekiyor artik.

  3. ben Albea aracımla harikalar yaratıyrum:) neden olmasın

  4. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    MAKLERIN Lewisin yerine sen yarış o zmn şampiyon olursun

  5. dostum bu olayda hamiltonun hiçbir hatası yok. adam yarış pilotu. tvden izlemeye benzemiyor 1 sıra kaybetmek istememesi onun nasıl bir pilot olduğunun göstergesi. olaydaki hata tamamen mal.donado'nun. sen de gel burda aynı tas aynı hamam de. takım arkadaşının 15liklerde mücadele ettiği araçla galibiyet mücadelesi veriyor adam. alonso'yla aynı durumda tamamen. alonso'nun takım arkadaşı kötü olduğu için araçları çok kötü görünüyor. bana göre şuan mclaren ve ferrari araçları aşağı yukarı eşit güçte

  6. Elbette ki savunma yapacak, buyur geç mi deseydi? Yarışın bitimine yalnızca 2 tur kalmış. Orada pozisyonunu koruması son derece mümkün.

  7. Hamiltonun söyledikleriyle yaptıkları arasında öyle bir çelişki bulunmuyor. Sen hep hamilton sayfasında dolanıp alonsodan önce hamilton için özellikle çamur atan bir insansın. İkincisi M1cheal dün d1 izlemeye başlamış f1 izlemeye dün başlamamışsa bile arkadaşı tanırım dün öğrendiğini buradaki eskiler bilir. Kimin ne olduğunu biliyoruz o yüzden ben herşeyi bilirim afra tafralarına son ver. Sanki f1 in ikinci başkanı.

    He yarış bitimine 1 tur kalmış kim olsa elinden geldiği kadar savunma yapacaktır. Hamiltonda öyle agresif bir savunma yapmadı. Kaza bariz maldonadonun suçu. Arkadaki pilot çarpacak diye herkes yol verseydi japonlar hep şampiyon olurdu.

  8. Defalarca izledim, Maldonadonun orada şikanı kesip sorada önde çıkarsa hamiltona yer vermesi gerekiyor. O tur geçememişsin rakibin kapıyı kapatmış yön değişimi falan da yok, O viraja o açıyla girse orda hamilton biraz geride olsa hamilton geri geçer çünkü dönüşü tamamlamak için yavaşlicak. Bence Hamiltona kızılıcak hiçbirşey yok, tamamen maldonadonun suçu.

  9. Erhan GÜNGÖR avatarı
    Erhan GÜNGÖR

    Bu temasa Lewis sebep olmadı. İdiot gibi konuşmayın. Maldonado viraja girerken çizgi dışındaydı, üstelik te dışardan geliyordu yine viraja önden giren ve çizgi avantajına sahip kişi Lewis'ti. Bunu bütün dünyanın gördüğünü bilmekle birlikte senin de bildiğini biliyorum. Ama buna rağmen suçlamaları hep bir yerde toplamak sizin işiniz. Neden bu kadar suçlama Lewis'e gidiyor? Kaldı ki ceza da Maldonado'ya verildi. Bir yarışçı için sıra kaybetmek diye bir şey yok. Lewis hakkı olan savunmayı yaptı. Zaten bunu her pilot yapardı. Maldonado arkada kalıp bi sonrakinde geçme şansını deneyecekti.

  10. 3 puanı koruyayım derken 12 puandan oldun, sözün özü bu… Hem istikrarın çok önemli olduğu ve bunu bu sene anladığı nutuklarını atarken bir yandan böyle komik şekilde yarış dışı kalmak Hamilton'un hiç ders almadığını ve tutarsızlığını gösteriyor..
    Bu zihniyetle, profosyonellikten uzak bu anlayışta ve olması gerekenden fazla amatör ruhla Hamilton daha uzun süre şampiyon olamaz.. 2007de de bu şekilde şampiyonluğu kaybetmişti..

  11. Bu söylediklerini Lewis şayet bir gün Mclaren'i bırakırsa bir çok Mclaren taraftarından duyacağıma inanıyorum. Bakalım zaman…herşey değişiyor Mclaren ilerliyor yeri geliyor geriliyor ama değişmeyen birşey var Lewis'in tutumu.

  12. Mesele zaten anlık pişmanlıklar değil ki ne olması gerektiğini bir türlü bulamaması…Bu çocuk nerede agresif olma olmaması gerektiğini öğrenemedi halen malesef ne yapalım kendine yapar böyle silinir gider böyle sezonlarda açık farklı aracı olmadan şampiyon olması zor. Kendi kendini törpülüyor bir iki vaka için demiyorum genel izlenim böyle. Çok yetenekli ama al işte podyumu işgal eden 3 adam gibi formul'leri birleştiremiyor.

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Rakip fan olarak yazık oldu diyorum.Yarıştan önce favori olarak hamiltonu görüyor ve hamiltonun vettelin pole ile başlayıp kazanamadığı yarışlara bir halka daha ekleyeceğini düşünüyordum.Önce pitstop mağduru oldu sonra da kaçabileceği bir kazanın mağduru oldu.Bu puanlar ileride çok aranacaktır.

  14. hami benim favori pilotum demiştim, ancak eskiden heyecan verirken şimdi acaba ne zaman yarış dışı kalacak diye bekler olduk. geçen sene acemlik çok yaptı, bugün geçen seneki gibi acemydi.adamın geçeceği belli, hem de kasap, bu kadar zorlamaya gerek yoktu.
    bu arada sezon içi gelişmeyi en iyi Mclaren yapıyor derler,ama bu bir efsane gerçek değil, son 3 senedir nal topluyorz, takımda değişiklik şart, hem de köklü şekilde,

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    “Hâlâ her yarışı kazanmak istiyorum. Ama bu sene belki de yaklaşımınızı biraz daha stratejik oluşturmanız gerekiyor. Yedi farklı kazanan gördük. Hem ben hem Fernando tüm yarışları puanla kapattık. Ama şampiyonanın ucu açık. Bu sene biraz daha mantıklı olmak gerekiyor.

    Bu sözler Kanada sonrasında hamiltona ait.Özellikle son cümleye dikkat.Bu demeci okuduktan sonra hamiltonun istikrarlı bir sezon geçireceğini; gereksiz hareketlerden uzak durup her yarış puanlar toplayacağını yani diğer bir söylemle hamiltonun artık olgunlaşmaya başladığını ve dahası bu şekilde bizim en ciddi rakibimiz olabileceğini düşünmeye başlamıştım ki aynı hamam aynı tas deyiverdim.

    Şimdi de "İnsanların geçmelerine asla izin vermezsiniz. Elde edebileceğiniz her sıra için yarışmalısınız" demez mi..Pirellinin mağdur ettiği insanlar kervanına hamilton da katıldı ama sağ çıkmayı başaramadı.Bakınız Çinde Raikkonen lastikleri bitti ama elinden geldiği kadar puan hedefleyip finişe gelmeyi düşündü.Puan alamadı ama kimseyle de dalaşmadı.Aynı şekilde Kanada da Alonsonun lastikleri bitti ama yine de puan ve finişi düşünerek pirelliye boyun eğip en az hasarla yarışı tamamladı.
    Peki hamilton ne yapıyor.Lastikler bitmiş blokajlar başlamış.En fazla 2 sıra kaybedip 4. olarak bitirip Valensiyanın pirelli mağduru olacakken neden bu temasa izin verdi anlamak mümkün değil.

  16. Hamiltonla olmuyorsa hangi pilotla olcak arkadaşım 8 yarıştır adamı pitte doğradılar asıl takım böyle devam ederse hamilton ayrılır

  17. hamilton benim favori pilotum, ama mclaren daha önde benim kalbimde. artık hamiyle olmuyor gibi, değişim amaı geldi, zorlamaya gerek yok, eski heyecan da kalmadı, başka pilot deneme zamanı geldi de geçiyor.üzgünüm hami, ama senle olmuyor, acemisin acemiiiii

  18. Massa yı ağlarken görürsek şaşırmayalım sendemi Hamilton diye…:D

  19. hamilton artık massa'yı maldanado ile aldatıyor gibi görünüyor…

  20. sadece keskin sirke diyorum

  21. dedimki yarıştan önce maldonado temiz tarafta startta hamilyon ile ilk viraja beraber girebilirler hamilton kendini sakınmalı meğersem son turlarda sakınmalıymış.hamilton o kadar puanı çöpe atmaya değermiydi bırak geçsin sado manyak.

  22. Kaldıracın kırılması yada sorun çıkarması tamam da yedek kaldıracı kullanan eleman aracı tam kaldıramadığı için sol ön lastik çok geç takılabildi. Zaten bijon tabancasını tutan elemanın yanındaki mekaniker kanattan tutup aracı yükseltince lastik yerine takılabildi. Double becerisizlik !

  23. tifoalo HRT avatarı

    ben mclaren hiç bir güncellemesini görmedim sene başından beri problem bende mi yoksa mclarende mi?

  24. hamilton bu kafayla senden bir sey olmaz geçen senede böyle heba ettin kendini massa ile durmadan çarpısan arabalar gibi giderek bitirdiniz seneyi halen aynı kafa tamam haklısın ama kendini korumayı da bileceksin lastiklerin zaten bitmiş zaten gecileceksin maldonado nun ne olduğuda ortada bi geçmisinizde var derdin ne bırak bosluğu geçsin gitsin nereye gidiyorsa agresif olana puan verilmiyor şampiyon gibi hareket et artık heba edeceksin kendini efsane mi olmak istiyorsun 2.montoya mı.

  25. En hızlı pit stop'u 2.9 saniye ile mclaren yaptı bu yarışta. Kaldıraç'ın kırılması şansızlıktı.. Murphy kanunlarına yakalanmış gibi mclaren , bir şey ters giderse herşey ters gitmeye başlıyor.

  26. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    pit ekibi ayrı bi dert , yarış temposu ayrı bir dert. Yarış tempomuzuda geliştirmemiz gerek. Çok kötü tempomuz vardı. Lastikleri bitirme konusu inşallah sadece bu yarış içindir.

  27. Yusuf  Hitay avatarı

    ne talihsizi yahu, biri çıkıp sövsün artık şu pit ekibine.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir