Grosjean Galibiyete İnanıyordu

yazar:

kategori:

Lotus pilotu güvenlik aracı periyodunun ardından Fernando Alonso’ya geçildiğinde ikinci sıradaydı ve otomobilindeki alternatör arızalandığında yavaşlamak zorunda kaldı.

Grosjean o noktaya kadar yarışının kusursuz gittiğini ve Ferrari’deki lastik aşınması nedeniyle öne geçeceğini düşünüyordu.

41. turda yarışa veda eden Grosjean, “Otomobil ve motor durdu. Temel olarak, bir alternatör problemi yaşadık. Bunu etraflıca incelememiz gerekiyor.”

“O noktaya kadar yarış neredeyse kusursuz gidiyordu. İyi bir start aldım, iyi bir stratejimiz vardı. Zorlamamız gereken yerde zorladık. Bugün performansımız iyiydi.”

“İlk zaferimiz olabilirdi ama belki gelecekte bunu başarırız. İyi performans sergilediğimizden eminim ve tecrübe kazanmaya devam ediyoruz.”

“Ferrari’den daha hızlı olduğumuzun farkındaydık. Sadece onların lastiklerinin bitmesini bekleyip sonra zorlayacaktık. Ama o aşamaya gelemedik.”

 


Yorumlar

  1. Yarış sırasında Alonso'yla çarpışacak zannettim ama Alonso ucuz kurtardı.

  2. Lotus Hızlı pistlerde iyi. Yavaş virajlar araca uymuyor. Hızlı ve S tipi virajlarda araç çok hızlı ayrıca top speed sorunu da yok Lotusların daha önceki yarışlardan gözlemleyebilirsiniz. Bu yarışta da neden kısa oran tercih ettiklerini anlamadım kesiciye takıldı DRS alanında kaç kere Lotuslar 3-4 km daha yukarı çekilseydi daha çabuk geçebilirlerdi rakiplerini fazla zaman kaybettiler.

  3. lastiklerin tam performansla calismasindan bahsetmis aslinda SC oncesi pitstoplara gitmeden once Seb'in lastikleri bitmemisti tam olarak ancak Romain surekli mor dereceler yapti Lotus lastiklere daha iyi bakiyor daha eski lastikten daha iyi randiman alabiliyor burada da ondan bahsetmis rutin tempoda kovalayip yaris sonunda tum gucumuzle ataga kalkacaktik stratejimiz buydu demis..

  4. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    Alonso şanslıydı aslında bu kasap yarış dışı kalmasa muhtemelen alonso'yu biçerdi 🙂

  5. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Gro da her yarışı kanada sandı sanırım, ferrari lastik bitirecek falan. Ben öyle bir durum hiç görmedim son tura kadar. Tamamen aynı tempo ile devam etti Alonso. 2. lik granti olabilirdi ama 1.lik zor. Hemde ispanyada, hemde Alo 1.liğin kokusunu almışken, hemde lastikleri seninkiylen aynı anda değişmişken. :))

  6. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    Bu fırsatları kaçırmayon böyle pislter fazla yok. Sırada hızlı pist var iki tane. Yavaş pist birkaç tane var bu pistler dışında varlık gösteremez lotus. İyi değerlendirmeli fırsatları.

  7. Bu yaristan cok olgundu Romain startta Maldonado tarafindan iki Lotus bicilebilirdi iyi kurtardilar Lewis'e atak yaparken oldukca sakin ve sabirliydi dedigi gibi Ferrari'den daha hizliydik lastikleri bittiginde zorlamak oldukca mantikliydi olmadi saglik olsun ama bu yaris Romain adina gercek bir tecrube oldu umarim tekrar galibiyet mucadelesi verebiliriz Lotus cok calismali..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir