Kovalainen: “Vergne Çaylaklık Yaptı"

yazar:

kategori:

Bugün her iki Caterham pilotu da Toro Rosso pilotlarıyla temas yaşadılar. Daniel Ricciardo ile Vitaly Petrov da on ikincilik mücadelesinde karşı karşıya gelmişlerdi.

Kazanın ardından Ricciardo yarışa devam edebilmiş, Petrov ise yeni bir burun için pite girmişti. Vergne,  Kovalainen ile yaşadığı kazanın ardından yarışa veda etmiş. Kovalainen ise pite girdikten sonra yarışa devam ederek on dördüncü olmuştu.

Fin pilot, “Tempom iyiydi ama Vergne bir çaylak hatası yaparak bana çarptı. Yeni bir burun için pite girmek zorunda kaldım. O noktadan sonra sadece yarışı bitirebilmeyi hedefledim.” diyor.

Vergne ise olayın sadece bir yarış kazası olduğunu düşünüyor.

“Önde olduğumu sanmıştım. Viraja doğru girmeye başladığım anda çarpıştık ve onun ön kanadı benim arka lastiğime takıldı. Zeminde çok fazla hasar vardı ve hasar alan tekerleği değiştirmek de imkansızdı. Yani devam etmenin bir yolu yoktu.”

Ricciardo ise aralarındaki kazada Petrov’un fazla agresif olduğunu söylüyor.

“Petrov önümde çok yavaş ilerliyordu. Onu geçmek istedim. O da virajı biraz geniş alarak savunma yaptı. Ben de geride kalmayı denedim ve ona boşluk bıraktığımı düşünüyordum ancak yine de temas ettik çünkü sanırım hamlesi biraz fazla agresifti.”

Kazadan önce Petrov onuncu sırada Caterham’a ilk puanlarını kazandırabilecek durumdayken Michael Schumacher ve Mark Webber’e geçilmişti. Rus pilot, “Onuncu sıradayken bile bugün o puanları alabileceğimi sanmıyordum. Ancak bu kadar gelişebildiğimizi görmek gerçekten cesaret verici.” diye konuştu.

Güncelleme: Jean-Eric Vergne twitter aracılığıyla Kovalainen’den özür dileyerek bunun çaylaklık olmadığını, sadece hata yaptığını ve bundan ders alacağını söyledi.

 


Yorumlar

  1. şahsen ben torro rosso'yu hiç sevmem redbull olayından dolayı açıkçası bu durum etik değil f1 için

  2. Yarış sırasında Petrov 10. sıraya kadar yükselmeyi başarmıştı. Bu kaza olmasa belki de Kovalainen puan alabilecekti.

  3. bu yıl torro rosso pilotlarını beğenmeyen yalnız ben miyim? algersuari ve buemi çok daha iyi bir ikiliydiler özellikle algersuari

  4. Bu fransızların hepsimi hem yalancı hemde burunlarından kıl aldırmaz tiptedir?
    Yahu ne demek önde olduğumu sanmıştım? ayna denen şey ne işe yarıyor? resmen yarım boy önüne geçmişken üstüne kırdın direksiyonu.
    İstanbuldaki vettel weber kazasının bir benzeri.
    Birde üste çıkmaya çalışıyorsun.
    Ayrıca o lastik o haldeyken halen pite dönmeye çalışmak ne kadar büyük tehlike yarattı. fianın bu tür durumlar için daha ağır yaptırımlar uygulaması lazım.

  5. Torro Rosso takım mı ki pilotları adam olsunn :=)

  6. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    Yahu arkadaş, sen sıralamaları tırmala, yarışta ıkına ıkına 2-3 pozisyon yap, sonra yok bilmem ne takımından bilmem ne (burda yazacak o kadar pilot[!] var ki yazmıyorum isimlerini) çarpıp eve göndersin çıldırmamak elde değil. Üst sıralarda olunca çıldırıyoruz biz Kovalaineni düşünemiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir