Williams: "Lewis, Monako Efsanesi Olabilir"

yazar:

kategori:

Williams takım patronu Frank Williams, idolleri Ayrton Senna ve Michale Schumacher gibi Lewis Hamilton’un bir Monako efsanesi olabileceğine inanıyor.

Hamilton Monte Karlo’daki yarışın ardından, aldığı zaferin kariyerinde en önmeli olaylardan biri olduğunu ve Monako’da 6 defa kazanmış olan Ayrton Senna’nın başarısını tekrarlamaya olan tutkusunu ifade etmişti.

Frank Williams da, cadde pistinde Hamilton’un göstermiş olduğu performanstan etkilendi ve geçmişte Senna ve Schumacher’in yaptığı gibi Monako’da bir çok sene zafere ulaşmakta Hamilton’un önünde engel olmadığını belirtti.

Reuters’e konuşan Williams: "Lewis görkemli bir şekilde kazandı, ıslak Monako’da. Büyük baskı, bir çok duvar"

"Herşeyi kontrol altında tutmak için beyin gücüne ihtiyacınız vardır. Michale Schumacher bu yarışı uzunca süre domine tti. Bu bölüm geride kaldı."

"Lewis, bu yaışta bir çok sene adını yazdıracak yeteneğe ve karaktere sahip."

Hamilton ise bir seri Monako galibiyetini tahmin etmekten kaçınıyor ama bunu başarmaktan keyif alacağını belirtiyor.

Hamilton: "Harika olacakır ama bu hafta sonu herşeyin olaIbileceğini gösterdiğini düşünüyorum"

"Gelecek sene kazanacağımı söylemeyeceğim. Gelecek sene geri dönüp kazanmayı amaçlayacağım. Ama tekrar, herşet olabilir"

"Umarım bu, çom özel şeylerin başlangıcııdr"


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mercedes zaten f1 de mercedes sadece motor tedarikçisi olarak f1 de olsaydı bugün toyota renault veya ferrari gibi diğer takımlara motor verirdi (ha dersinizki kim alır mercedesin dayanıksız motorunu olabilir) fakat mercedes f1 de mclaren ile devam eder bunu bmw konusundada yazmıştım iki şirketin politikaları farklı biri firmaları kendi bünyesinde kurarak yoluna devam ediyor(BMW) diğeri ise firmalardaki hisseleri devralarak (MERCEDES) merak edenler DAİMLER AG. nin wikipediasına bakarlarsa ne demek istediğimi anlayacaklardır

  2. o zaman McLaren haritadan silinecek. Mercedes bir geçiş dönemi yapar 3-5 yıl sonra kendi ismiyle yolsa devam eder ama tarihi dereceler McLaren'e ait kalır.

  3. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Mercedes' in marka olarak F1' de yer alması en büyük dileğim zaten.

  4. Unutmamak gerekir ki 1966 yılında kurulan McLaren takımı, Ferrari,Toyota,BMW,Renault ya da Honda gibi bir fabrika takımı değil. Sonuçta Mercedes ortaklığı mecburi bir durumdu. 1966'da ve daha sonra kurulan kaç garaj takımı halen F1'e devam ediyor? Sadece McLaren ve Williams. WRC bir zamanlar dünyanın en popüler sporlarından biriydi ta ki fabrika takımları gelip garaj takımlarını sponsorsuz bırakana kadar, şimdi WRC nerde? Çöpte. Yakında F1 de öyle olacak. Bu FİA'nın ve Ecclestone'un yüzünden. Arrows,Tyrell,Minardi,Lola,Forti,Leigier,Jordan vs..vs.. nerdeler bir düşünün. Sen 10 yıldır şampiyon olamadın ama dua et hala taraftarı olduğun 1 takımın var iyi günde de kötü günde de.

  5. Ron Dennis'i McLaren takımından sadece Ron Dennis gönderebilir. Yani kendi isterse bırakır. %40 Mercedes gidip araplardan %30'luk hisseyi alsa dahi (sanırım bunun da önünde engel var) anlaşma maddelerinden birinde diyor ki Takım yönetimi,patronu,head koçu ve McLaren F1 takımının karar vericisi Ron Dennis'tir, sadece kendisi bu kurumlardan istifa edebilir. Ortada tek sorun var. Ron Dennis'in yaşı. En fazla 10 yıl daha bu işi yapar. Efsanenin bittiğini O da biliyor ve giderayak son kez zirvede olmak istiyor, sırf muhteşem tarihinin anısına. İlerde McLaren takımını göremeyebiliriz yerini zamanla Mercedes alacaktır, en azından Ron bırakınca bu süreç yavaşça işleme konur.

  6. Gökhan Demir benim dediğimden böyle birşey nasıl çıkardın bravo sana ben Alonso ön plana çıkarılsın falan demedim,sadece bu iki pilot küstürülmeden geçen sezona devam edilebilirdi,yöneticilik bir yönüylede farklı ve yüksek egoları idare etmedir.Sen Ronla bir 10 yıl daha şampiyon olmadan bekleyebilirmisin bilmiyorum ama benim şampiyon olmadan geçecek bir 10 yıla daha tahammülüm yok,zaten Mclareninde bu yıl iki klasmandan birinde daha şampiyonluk göremezse Rona tahammülü yok.Sene başında gidip kalma kararı Ron Dennise bırakılmıştı,ama sezon sonunda şampiyonluk gelmezse bu karar Rona kalmayacak.

  7. Bu gara çocuğu pek sevmem fekaaat,çok zeki ve çetin ceviz kerata!Ama bir yöndende iyi oluyor o aracı yarış sonunda 1 no'lu yere çekince mest oluyoruz!!!

  8. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Evet Deniz Gökhan ; Haklısın Alonso geldiği zaman tüm McLaren onun önünde secde edecekti değil mi, Alonso' cular bunu bekliyordu..Ama takım gibi takım olan McLaren-Mercedes bunu yapmadı.Ayrıca Hamilton dururken Alonso' ya öncelik verilmesi bence bu takımın yapacağı en büyük yanlış olurdu.İyi ki de yapmadılar..Aynı kimi ve montoya' ya yapmadıkları gibi.İyi Dennis ve Haug var.Onların yanında diğerlerine yönetici bile demem ben.Biz ne Ferrari gibi şımarığız, ne de Renault gibi başarıya açız..Kimsenin önünde eğilmez bu takım..Hak etmeden şampiyon olacağımıza şerefimizle ikincilik her zaman daha iyidir.

  9. McLaren Mercedes ten Ron Dennis, Whitmarsh, Haug ya da Frank Williams bu insanların yaptıklarının küçümsenmesini onlardan daha iyi biliyormuş gibi yorum yapılmasını anlamıyorum.Eleştirebilirsiniz ama saygı göstermek gerekli.Burdaki çoğu kişi doğmadan öncede onlar bu işin içindeydi ve gerçekten severek yaptıklarından şüphe duymuyorum.Ron Dennis i sevmeyip mclaren i tutuyorum demek nasıl bir mantık olabilir McLaren Ron Dennis in kişiliğinin yansıdığı bir takım haline gelmiş.Beğenirsin beğenmezsin bunlar ayrılmaz parçadır.(Bunları cevap niteliğinde değil genel yazdım) Whitmarsh doğru söylemiş geçen sene o olaylar olmasa hamilton amacına ulaşırdı zaten.

  10. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mclaren taraftarlarının birbirine girmesine üzüldüm fakat bir noktaya dikkat çekmek isterim beyanat veren kişiler hep ''olabilir'' diyor olasılık olasılık üzerinden konuşuyor ;bence ihtimaller üzerinde bu kadar durmayalım onlar ihtimal vermiş biz ise kesinlik belirtiyoruz

  11. Mc Laren arkadaşım benim takımımı nerden biliyorsunki,bir Mc Larenci pilotu için yapılan ve ona zararlı olacak açıklamaları eleştiremezmi?Ayrıca böyle bir gereksiz erken açıklamayı geçen sene Martin Whitmarsh yapmıştı ve Hamiltonun Schumacherin rekorlarını kırabileceğini,f1 in en büyük pilotu olabileceğini söylemişti,oysa o an takımında Schumacherin rekorlarını kırmaya daha yakın bir Alonso vardı,çünki zaten cebinde 2 şampiyonlukla gelmişti Mc Larene,ve o açıklama aslında Mc Larendeki tüm huzursuzlukların başlangıcı oldu sonra yaşananları hepimiz biliyoruz.Ben yaptığım yorumda zaten Hamiltonun çok iyi bir pilot olduğunu yazdım,ama daha kazanacağı çok yarışlar ve şampiyonluklar var önünde söylenen başarılara ulaşması için.Bence bu sayfalarda yaptığın amigoluğu bırak başkalarının takımınıda bilmeden yok sizin takımda 2 günlük adamları çok severler gibi provakatif yorumlar yazıp ortalığı germe.Zaten Mc Laren senin gibi at gözlüklü yöneticiler tarafından yönetildiği için 10 yıldır şampiyon olamıyor.

  12. Arkadaşım Frank Williams söylemiş dodomonicali vs.vs. değil.sizin takındaysa 2 günlük adamları çok seversiniz ama hayatını f1 vermiş insanlara karşı biraz daha saygılı olmamız lazım

  13. Bu İngilizlerde herşeyi abartma huyu var,adan Monacoda bir yarış kazandı hemen Monaco efsanesi olabilir diyorlar,günübirlik düşünüyorlar,evet Lewis çok iyi bir pilot ama ona en büyük zararı bu tür demeçler veriyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir