Alonso: "Ferrari Gelişime Devam Etmeli"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, “Daima temkinli olmamız gerektiğini düşünüyorum. Kendimize ve taraftarlarımıza karşı dürüst olmalı, rekabetçi olmak için mücadele etmeli, gece gündüz çalışmalı ve şampiyonluk mücadelesi vermeliyiz, ki bu, Ferrari’nin asli hedefidir. Tarihe, takımın geldiği seviyeye bakarsak  katıldığımız her şampiyonada, hedef şampiyonluktur.”

“Yarıştan önce 11. ve 13. sıralardaydık. Bu nedenle çalışmamız gerek. Buna inandığımız ve asla vazgeçmeyeceğimiz bir gerçek. Kendimize güvenimiz tam. Her yarışa iyimser şekilde çıkıyoruz. Ama aynı zamanda, bugün kazanmamız ve altıncı olmamız haricinde, olmak istediğimiz yerde olmadığımızın farkındayız. Bizden daha hızlı olan birkaç araç var. Bunu görmezden gelemeyiz. Çalışmaya devam etmemiz gerek.” diye konuşuyor.

Alonso aynı zamanda Avurpa GP’siyle bu sezon sıralamaların eskisi kadar önemli olmadığının kanıtlandığını, yarış temposunun şampiyonluk için daha önemli olduğunu söylüyor.

“Evet, Formula 1’de cuma ve cumartesi günlerinin eğlenceli, gridi sıraya dizmek, otomobillerin performansını görmek, nerede olduğunuzu öğrenmek için gerekli olduğunu gördük ancak damalı bayrağı görene kadar her şey olabilir. Bugün saat ikiye kadar hafta sonumuz oldukça kötü geçiyordu. Şu anda ise hafta sonu oldukça iyi bitti. Bunu unutmamız gerek. Yarışta son tura kadar olumlu kalmalı ve kendinize güvenmelisiniz.”

 


Yorumlar

  1. tamam etsin ferrari her şeyi yapsında alonso taraftarlarıda çıkıp massa yı savunmasın hoca 111 puan nerde 11 puan nerde birileri çıkıp bunu yazmak zorunda ben yazdım bu kadar zayıf takım arkadaşı olmaz yok şu yarış yok bu yarış iyiydi massa olmaz genel klasmana bakılır sorunmu yaşadı schumi kadar yook.isterse şaha kalksın o at zafer kazansın massa bu saatten sonra kimsenin umrunda olmaz zira maldonado ve rosberg genel görüş dışında yarış kazanmış olay bu kadar basit üstelik massa bu araçla podyuma dahi çıkamamış alonso 2 galibiyet almış massa yarış dahi kazansa bu saatten sonra bitmiş miyadı dolmuş alonso taraftarlarının işine geliyor tabiki zayıf takım arkadaşı geçmişini öv öv dur ne fayda şu anda adam bitmiş okey dolanıyor kimi kandırıyorsunuz sadece kendinizi di montede öyle takımlar klasmanına bakmak yeterli aklı selim için.

  2.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Ferrari genel olarak Q3'de yarış temposuna odaklandığı için nispeten geri kalması sürpriz değil. Ferrari pole için yarışmaya başladığında, Fernando'nun yarışları domine etmesi işten bile olmaz.

  3. Açıkçası artık sıralama turları temposunun aracın hızını belirlerken tali etmen olacağını düşünmeye başladım..Çünkü sıralama da Q2-Q3 ayrımı yapmazsak en hızlı 7. araçtık..Oysa yarış temposunda Vettelin aracı dışında bariz bir biçimde gerisinde olduğumuz bir araç bulunmuyordu..Öncelikle araç lastikleri çalıştırma konusunda bu sene daha iyi..(dolu depoyla start alınırken sert lastik seçiminin soft lastik seçimine göre lastik aşınması açısından daha avantajlı olacağını düşünenlerin yanılması, bu sene lastiklerin ne kadar öcü olduğunu gösteriyor!!)

    Bu sene ideal olanın ön ve arka lastiklerinin hepsinin birden optimal sıcaklıkta ve çalışma aralığında olması gerektiği ve bunun kilit nokta olduğu söyleniyor..

    Bize en uygun çözüm, sıralamalarda bizi biraz daha hızlandıracak ama şuan gayet makul olan yarış tempomuzu geriye götürmeyecek bir kombinasyon..

  4. Galibiyetle Raquel'le barışma arasında nasıl bir bağ kurdun? Raquel'le Alonso barışamaz çünkü zaten Raquel'in bir kaç aydır birlikte olduğu başka biri var ve Alonso'da hayatından gayet memnun gözüküyor.

  5. thelolz - avatarı

    Alonso bu yarışı Raquel'e ada ve barışın.Hala biliyorum ki twitterda ilk Raquel'i takip ettin ve Xenia'yı takip etmiyorsun hadi artık!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir