Takımlar Artık Form Durumlarını Tahmin Etmeyi Bıraktı

yazar:

kategori:

Geçen hafta sonu Valensiya’da Fernando Alonso, 2012’nin ikinci defa kazanan ilk ismi oldu ki Avrupa GP’nin Lotus ve Red Bull arasında geçmesi bekleniyordu.

McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh;: “(Tahminde bulunmak) çok ama çok zor. Bu sezon herkes tahminde bulunmayı bıraktı. Artık her bir etkinliğe gidildiğinde elinden geleni yapmak zorunda olduğunu kabullenmen gerek. Silverstone’da da bunu amaçlayacağız”

Red Bull, Valensiya’da hem sıralama hem de güvenlik aracına kadar yarışta ortaya koydukları performans ile rahatlamııyor.

Ekip, Avrupa GP’de bir dizi güncellemeye sahipti ve RB8, yeni haliyle çok iyi göründü.

Ama Horner, form durumlarını tahmin etmenin zor olduğunu; dolayısıyla temkinli davrandıklarını ifade etti.

Horner: “Silverstone, bu piste göre tamamıyla farklı bir doğaya sahip. Muhtemelen ıslak zeminde olacak.”

“Şimdi aracın çoğu şartta güçlü olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden zorlamaya devam etmeli ve araca performans eklemeyi sürdürmeliyiz.”

“Umarım Silverstone’da da güçlü oluruz. Ama Fernando geçen sene orada hızlıydı; özellikle de yarışın ikinci yarısında. Henüz şampiyonanın yarısına gelmedik ve bu ana kadar sanki çok fazla yarış yapmış gibiyiz.”


Yorumlar

  1. prancing horse avatarı
    prancing horse

    kaç kişi 2008 monzayı, 2011 kanadayı hamiltonla hatırlıyor, 2011 ingiltere geçen sezon ferrarinin alonsoyla kazandığı tek galibiyet kaç kişi bu yarışı hamiltonla hatırlayacak yada kaç kişi 2012 avrupayı 20 turda 20 sn fark açan vettelle yada 15 sıra kazanan weberle hatırlayacak. bu işin doğasında kazananların ön plana çıkması ve hatırlanması var…

  2. Adam sürüyle örnek veriyor,bakıyorsun hiç birini Hamilton kazanmamış.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?

  3. youtube sonundaki rakamlar nedir? video yükleyemedim.

  4. 2007 Japonya, 2008 İngiltere, 2008 Monaco yarışlarını dominant şekilde kazanmıştı yağmur altında. 2008 Spa da zaten hepimiz biliyoruz hak ettiği 1. lik elinden alınmıştı. 2011 kanadayıda kazanıcaktı çok büyük ihtimalle ama buttonla yaşadığı talihsiz temas o yarışın sonu oldu. Lewis kesinlikle yağmurda en iyilerden birisi. Alonso nun da yağmurda çok iyi yarışları olmuştur zaten bu 2 pilot başka bi gezegende 🙂

  5. yarışlar galipleriyle hatırlanmaz en iyi iş çıkaranlarıyla hatırlanır. 2008de monzada hamilton yanlış lastik seçimiyle 15. sırada kalktı. vettel'in yaptığı şey ise her zaman yaptığı gibi doğru yerde doğru zamanda olması ve doğru lastikle polü almasıydı. ondan sonra yarış boyunca sürdü sadece. şimdi konuyu saptırıp eh o da doğru lastiği seçmiş bu yetenek değil mi ? demeyin yarış içindeki olaylardan yetenekten bahsediyorum.

    hamiltonun yaptığı atakların videosunu izlersen neden bahsettiğimi anlarsın. bu saydığım yarışların çoğu böyle geçti. ben sonuca bakmam yarış içindeki olaylara bakarım. her zaman hakeden kazanmaz hatta çoğu zaman hakeden kazanmaz f1'de. o yüzden kazananlara bakılmaz. ayrıca o dediğin kanada 2011 çok rahat hamilton'undu. button aynalarına bakıp hamilton'u duvara sokmasaydı. hamiltona çarptı, alonso'ya çarptı, vettel de hata yapınca öyle kazandı.

    şu anda video yükleniyor 30dk içinde hazır olur.

  6. prancing horse avatarı
    prancing horse

    2011 ingiltere ve 2010 kore alonso kazandı, 2011 kanada button, 2008 monza vettelin ilk galibiyeti, 2008 belçikayı yanlışsam lütfen düzelt massa kazanmıştı. hal böyleyken neden o yarışları örnek vermişsin ki yarışlar galipleriyle hatırlanır

  7. burak geridönmez avatarı
    burak geridönmez

    2011 ingiltere ve 2010 koreyi alonso kazandı , 2011 kanada button kazandı hamilton yarış dışı , 2008 monza vettel kazandı , 2008 spa da polü aldıktan sonra 3. oldu . bir numarasını göremediğin dediğin adam 2 kez kazanmış senin kendini ispatladı dediğin yarışlarda en iyi 3. olmuş. anlıyorum.

  8. prancing horse avatarı
    prancing horse

    bahsettiğin yarışların hiç birini hamilton kazanmadı ne demek istediğini anlayamadım biraz açar masın?

  9. bi yanlışın var dostum hamilton bu yarışların hiçbirini kazanmadı 2008 spayı kazandı ama sonra ceza aldı

  10. alonso'nun şu ana kadar ıslak pistte bir numarasını göremedim. ıslak olursa hamilton sorunsuz yarışta kesinlikle kazanır. 2011 ingiltere, 2010 kore, 2011 kanada, 2008 monza, 2008 spa gibi yağmurlu yarışlarda yeterince kendini gösterdi, ve yağmur altında bana göre tartışmasız en iyi pilot olduğunu kanıtladı zaten. bu örnekler az bile. aklıma gelmeyen bir çok mükemmel yarışları var.

  11. Raikkonen'in yağmurlu bir yarışta öne çıkabileceğini nereden çıkardın ? Hem Lotus soğuk havayı sevmiyor,hem de Raikkonen ıslak zeminde Schumacher,Alonso seviyesinde süremiyor.

  12. ewet % 80 yamur gecer yarış yada pist az ıslak olur

  13. Bir ferrari galibiyeti daha hiç fena olmaz,şaşırmayız yani:)

  14. Yağışlı hava da Lotus'un lastik ısıtma sorunu dert olabilir diye düşünüyorum malesef ama özellikle Mercedes lastikleri çok ısıtmayı bir avantaja dönüştürebilir. Gerçi 2 sezondur yağmurlu yarış izleyemiyoruz yağmur başladığı anda yarış durduruluyor ama yine de Mercedeslerin avantjlı olabileceğini düşünüyorum…

  15. Şimdilik hava yağmurlu görünüyor ama şartlar değişebilir yarış gününe kadar. Yağmurlu bir yarışta öne çıkacak pilotlar Alonso, Scumi, Raikonnen olabilir. Bakalım yarış günü neler olacak. Yine bolca sürprizli bir yarış bizi bekliyor diye düşünüyorum.

  16. Silverstone da ıslak zeminmi????
    Ozaman yeni farklı kazanan Schumi olabilirmi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir