Vergne Valensiya Cezasını Cebinden Ödeyecek

yazar:

kategori:

Caterham pilotu Heikki Kovalainen ile karıştığı kazanın ardından Silverstone için 10 sıra grid cezası alan Vergne, hasarlı aracıyla garaja dönerken pit alanında da hız limitini aşmıştı.

Kazanın ardından güvenlik aracı piste girmiş, yarışın ardından da yarış komiserleri Vergne’ye 25,000 Euro ceza vermişlerdi.

Toro Rosso takımının ortaklarından Gerhar Berger konuyla ilgili olarak, “Yaptığı şey kabul edilemezdi ve kendi hatasıydı.” diye konuşurken, Red Bull patronu Christian Horner da 22 yaşındaki genç pilotun para cezasını muhtemelen kendi cebinden ödeyeceğini söyledi.

“Eğer bu pilotun hatasıysa, parayı o ödemeli. Ama bir pilot hız limitleyicisi çalışmadığı için pit alanında hızlanıyorsa bu durumda parayı takım öder. Şu durumda, jean-Eric muhtemelen elini cebina atmak zorunda kalacak.”

Fransız Business Book GP 2012 lisesine göre Vergne’nin 2012 yılındaki tahmini maaşı 400,000 Euro.


Yorumlar

  1. İyi olmuş bence, hatta yarış içerisinde kazaya karışanlarada para cezası verilsin böylece daha dikkatli olurlar.

  2. İzlediğim en aptalca hatalardan biriydi. Kendi cebinin yanması iyi olmuş. Bir dahakine daha dikkatli davranır.

  3. olmaz.bir pilot her daim mümkün olanın en iyisini yapmak ister hem kendi için zaten kendi için en iyi sonuca odaklanırsa yaparsa takım içinde yapmış olur yüksek puanlar kazanmış olur hem kendi hem kariyeri hemde takımı açısından yanlış bir uygulama.şayet vergne nin cebinen para çıkarsa çıkmamalı zaten çaylak bir pilot hakkında bazı şeyleri mazur görmek gerek

  4. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    O Zaman Mercedes'in Schumacher'e ayrıca para vermesi lazım.

  5. Aslında bütün çaylaklara aynısı yapılmalı,yoksa böyle şeyleri alışkanlık ediniyorlar.Mesela GP2 yarışlarını seyrediyorum,o kazalarda yemin ediyorum benim içim gidiyor.Bu nasıl bir aymazlıktır anlamadım..Neyse iyi olmuş bi daha yapmaz

  6. Aslında belk i de iyi birşey olabilir. Bir fabrikatörün oğluyla bir memur çocuğunun yaptığı kazadan sonra ki psikolojisini düşünmek gerekebilir

  7. Haydaaaa, oldu olacak kaza yapinca aracin hasarinida odetin!

    Butcesi kisitli olan bir takim yapsa anlarimda, Redbull gibi parasi bol buyuklerden sayilan bir takimin bunu yapmasi hic hos degil..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir