Williams 'Paralı Pilot' Suçlamalarını Yanıtladı

yazar:

kategori:

Geçirdiği zor yılların ardından 2012’de yine iyi bir performans sergilemeye başlayan Williams’ta,  takımın kurucusu Sir Frank Williams ‘paralı pilotlar’ı takıma almakla suçlanmıştı.

Williams, kendisiyle yapılan röportajda “Beni bununla suçlayanlar farklı bir iş yapıyor demek ki. Onlar (pilotlar) yaptığı işin parasını alıyor. Gazeteciler de öyle, değil mi? Eskiden Formula 1’de yarışanlar şimdi alınanın %10 ya da 15’ini ancak alabiliyorlardı. Formula 1’de olmak masraflıdır ve size finansal katkı yapan pilotları takıma alabilirsiniz. Bunda utanılacak bir şey yok.”diyor.

Williams, Maldonado ile parası için anlaşmış olsun ya da olmasın Venezüellalı pilotun sergilemiş olduğu performansla orada olmayı hak ettiği düşünülüyor. Maldonado bu sezon Williams’ı galibiyete taşıyan isim oldu.

Sir Frank Williams, takımın bu başarısında mart sonunda takımdan ayrılan Adam Parr’ın da büyük rolü olduğunu söylüyor.

“Adam Parr takımda geçirdiği kısa süre içerisinde çok büyük bir rol oynadı. Gittiği için gerçekten üzgünüm. İki üç kişinin işini yapan çok zeki bir adamdı. Tıpkı Mike Coughlan gibi.”

Williams, sporun geleceği için planlanan değişikliklerin de kendisini endişelendirmediğini belirtiyor.

“Koltuğuma yaslanıp, ‘Formula 1 nasıl olmalı’ diye düşünen insanlardan değilim. Bunları yapacak bir Bernie’miz var, Tanrı onu korusun. Umarım hız ve ses aynen kalır. Zaten anladığıma göre o açıdan bir değişiklik olmuyor. Ben hızı ve o sesleri, rekabeti seviyorum. Hala bunları seviyor olmasaydım burada olmazdım.”

 


Yorumlar

  1. Eğer paralı pilotlar olmasaydı Williams bu sene yarış kazanamazdı. Güncellemelere verilen paralar buralardan geliyor.

  2. Pilotlardan birisini paralı pilot olarak seçmelerini anlarım. Ama neden ikisi de paralı pilot kardeşim? Paralı pilotlarla nasıl zirveye oynayacaksınız?

    Maldonadonun kazandığı puanları nasıl çöpe attığını görüyoruz.

  3. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb

    En az bir tane tecrübeli pilotu hak ediyordu Williams.Bar takımda olsaydı belki farklı olurdu brawn gp zamanında altında güzel araç varken yaptıkları ortadaydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir