Takımlar 2013 Kuralları Üzerine Anlaşamadı

yazar:

kategori:

Aslında FIA, maliyetlerin düşürülmesi için teknik kurallarda yapılacak değişiklikler konusunda 30 Haziran’a kadar bir sonuç alınmasını umuyordu ama anlaşılan o ki bir bütünlük sağlanamadı.

Bu da demek oluyor ki 2013 F1 Teknik Kuralları’nda bir değişiklik yapılmayacağı neredeyse kesinlik kazanıyordu; çünkü bugün itibari ile anlaşma sağlanamamasının ardından artık takımlar, oy çokluğu değil oy birliği ile değişiklik yapabilecekler; Red Bull ve Toro Rosso’nun, diğerlerine karşı çıkması, değişiklik olmayacağının işareti olarak görülüyordu.

Ama FIA ve takımların finansal yöneticileri arasında görüşmelerde yine de bir ilerleme kaydedildi ve kaynaklara göre yönetim kurulu, yeni bir teklifle gelinmesi halinde alternatiflerin kabulü üzerine kapıları tamamen kapatmadı.

Anlaşılan o ki bir Kaynak Kısıtlama Anlaşması’nı FIA’nın kontrol etmesinde oy çokluğu sağlanır, sportif kurallardaki değişiklikler maliyetleri azaltırsa, bu kurallar 24 Temmuz’a kadar teklif edilmek şartı ile Dünya Motor Sporları Konseyi’ne sunulacak.

 


Yorumlar

  1. %70 oy çoğunluğu yetiyordu. Bu yüzden diğer tüm takımlar kabul oyu verdiği sürece Red Bull ve Toro Rosso’nun vereceği iki red oyu yetersizdi. Demek ki başka takımlar da red oyu vermiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir