Silverstone'da Yağmur Bekleniyor

yazar:

kategori:

Hava tahmin raporlarına göre Northamptonshire bölgesinde cuma, cumartesi ve pazar günlerinde yağmur olasılığı yüksek.

Yarış geçen sene ıslak pistte koşulmuş, Mclaren pilotu Lewis Hamilton da 2008’de bu pistteki tek galibiyeti yağmur altında kazanmıştı.

Bu hafta sonu Silverstone’da cuma antrenmanlarının yağmur altında geçmesi beklenirken akşam saatlerinde yağmurun şiddetinin artacağı belirtiliyor. Sıcaklıklar 20 derece civarında seyredecek.

Cumartesi günü ise sıcaklık 20 derecenin altına düşecek ve yağmur devam edecek.

Yarış günü ise sıcaklık 17 derece olarak tahmin ediliyor ve yine yağmur bekleniyor.

 


Yorumlar

  1. yağmurun yağacak olması iyi değil, zaten yağmur altında yarışmalarına izin verilmiyor

  2. yeni halini hic sevemedim pistin…

  3. online de 1.23 yaptigin site hangisi ? :))

  4. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Çok sevdiğim mükemmel bir pist silverstone,ps3 de de baya hızlı olduğum,onlinede 1.23 yaptığım dünya sıralamasında ilk 100 de olduğum bir pist :))
    Bu hafta araçların aerodinamik özelliklerini baya zorlucak burası,yarışda yağış fln olmazsa büyük bir ihtimal redbullar baya önde olucakdır malesef..2. sektörde hızlı virajlarda herkesi çok rahat geride bırakıcaklar diye düşünüyorum,çünkü valencia da 3. sektörde hızlı virajlarda diğerlerinden baya hızlıydılar,yeni güncellemelerle araç yine uçmaya başladı,Adrian Newey gerçekden bu işi çok iyi yapıyor..İnş yanılırım önce Sumi sonra Alonso ve Kimi için iyi bir hafta sonu olur..Yağış olursa sumi'yi,alonso'yu podyumun en tepesinde görebiliriz..Aslında bu yıl baya bir ilginç geçiyor,bu hafta herkesden hızlı olan araç bir sonraki hafta ilk 10 a girmeye mücadele edebiliyor..Bakalım redbullar'ın bu hızı geçici mi kalıcı mı??

  5. FIA yagacak diyorsa, haftasonu icin yarisa gidecekler , gunes kremlerini yanlarinda goturmeyi unutmasinlar, saygilar :))

  6. Gokberk Onem avatarı

    Hızlı virajlar, hızlı yön değişimleri, soğuk hava, fazla uzun olmayan düzlükler, yağmur, otomobili cidden test eden bir aero pisti. Tüm faktörler Ferrari'ye uyuyor. Güncellemelerimiz işe yarar inşallah. İyi bir hafta sonu bekliyorum.

  7. Gokberk Onem avatarı

    HAHAHAAHHAHAHAHA güldürdün beni kardeşim espri güzeldi 🙂

  8. ÇOK GUZEL. En iyi lastık ısıtan arac ferrari. hele soğuk havalarda.

  9. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Herkes Ferrari Mclaren diyor ama soğuk havada enn başarılı olan araç Mercedes..Mercedes bu haftasonu soğuk havada çok iyi performans gösterecektir..sanırım birkaç güncelleme getirecek mercedes ufak çaplı bişeler yapcak diye hatırlıyorum..birde eğer geçen seneki gibi olrsa hiç olmasın daha iyi ya sc arkasında başlamalar Schumiye dur/kalk cezaları falan..Tahminim Mercedes ve Ferrari soğuk havada işi bitiriceklerdir haftasonu ikisi arasında geçeceği

  10. Hızlı virajlar çok fazla Lotus'un başarılı olacağını düşünüyorum
    McLaren'a tam uyan bir pist.
    Ferrari ve Sauber'e soğuk hava yarayabilir

    RAMBO MOD ON

    VETTEL YAĞMURDA KESİN KAZANIR SC ÇIKMAZSA SONRA ALTERNATOR ARIZASI OLUYOR

    ŞALU

    RAMBO MOD OFF

  11. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ferrarinin işine yarar inslah bu yağmur red bulları susturmak icin iyi bir neden her yarısda en max puanı almaya bakıcak takım amac puan farkını açmak…

  12. rocco junior avatarı

    Pistin favorilerinden birisi olduğumuza inanıyorum.İspanya gibi araca uyan,hızlı virajların olduğu ve diğer psitlere nispeten havanın sıcaklığının düşük olacağı bir yer.O yüzden geçen yarış coşanların bir kısmı geri kalabilir.Tabi aksine çok iyi sonuçlar alabilirler ve belki biz bir şey yapamayız ama genel olarak beklentim olumlu bu pistten.Yağmur olursa tabi daha fazla işimize geleceğine inanıyorum.Bence artık yavaştan favori sayısı azalıyor.Buraya gelirken benim favorilerim;Vettel-Lewis ve Alonso.Umarım güncellemelerimiz işe yarar ve farkı kapatırız.

  13. Raikkonen fanları Formula 1 resmi sitesine girip diğer yarışın tarihine bakmaya başlamışlardır. Tıpkı benim gibi…

  14. ne zaman pist bizim araca uygun olsa yağmur denk geliyor. yine de iki pilotumuzun da yağmur performansı sağlam. bu yarış için McLaren'i favori görüyorum.

  15. yandık ozaman lotus bakalım napacak yağmurda

  16. Geçen seneki gibi olabilir mesela, yağmış ve durmuş olsun starttan önce.
    Ancak sc arkasında değil normal bir start olsun.
    Geçiş lastikleriyle başlayı pist kurumaya başlayınca siliklere geçilsin.
    Bence o şekilde hertürlü stratejiyi ve pilotajı görmüş oluruz.
    Keyifli bir yarış olabilir.
    Ama Schumi yeniden podyumda olursa benim için dahada güzel olur:)

  17. Accuweather'e göre Cuma Sağanak ihtimali 20 derece. Cumartesi Zaman zaman yağmur ve çisenti 21 derece. Pazar Aralıklarla yağmurlu 19 derece. Bizi heyacanlı ve sürprizli bir yarış bekliyor gibi ama bakalım ne olacak.

  18. yağmur olacagı zaten belliydi ne zaman ingiltere kuru hava varki forza ferrari işine gelir inşallah

  19. Haberi görünce aynısını bende düşünmedim değil :)) sezon başında, en hızlı araçken yağmur bizim aleyhimizeyken iki yarıştada yağdı.. Monaco ve bir başka pistte( şu an hatırlayamadım) yağmur beklentisi vardı ama bu sefer bizim işimize yarayacağı için yağmadı. Pit stoplar desen sene sonunda 1 sezonluk dizi çıkacak kadar farklı saçmalık oldu.. Bakalm daha neler görcez 🙂

  20. yağmu ii dir yağsın….çok hareketli bi yarış olur ….kazalar ,pitstop stratejileri falan derken gözümüzü alamayız bence süper olur ..bence yağmurlu yarışta button ya da alonso avantajlı olur…ferrari pit duvarı ii çalışmak zorunda :)onlara çok iş düşecek…

  21. Oh oh yağsın ne güzel 🙂

  22. Piste uyan takım değil, lastiklere uyan takım kazanıyor. Yağmurlu havada ise Mayländer birinci geliyor 🙂

  23. Yusuf  Hitay avatarı

    tuhaf bir yorum olacak ama; bu pist kağıt üstünde mclaren'a uyacak ya, kesin ortalığı sel alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir