Haug: "Genç Pilotlar Testi Üzerine Anlaşmazlık, Büyük Saçmalık"

yazar:

kategori:

Bu konuda bazı takımların nerede çalışacakları konusunda netlik bulunmuyor. F1 takımları, her sene düzenlenen bu test için belli bir yer üzerine fikir birliği sağlayamadı. Bu yüzden ekiplere seçmeleri için iki şık sunuldu: Ya Britanya GP sonrasında Silverstone’da ya da Abu Dhabi GP sonrasında Yas Marina’da test yapacaklar.

Öte yandan bu planlar, Silverstone’un takımlara verdiği bilgi ile suya düştü. Çünkü pist yetkilileri, Formula 1 İdaresi (FOM) ile yapılan Britanya GP anlaşması kapsamında Silverstone’daki çalışmaların, planlanan gibi yapılamayacağını belirtti.

Üç günlük testin planlanamaması ile sonunda Marussia, HRT ve Williams, gelecek haftanın sonunda 2 gün test yapma kararı aldı.

Diğer takımlar ise ya Abu Dhabi’de çalışacaklar arasına katılacak ya da sene sonunda Jerez’de bir testi bekleyecek.

Bu beliresiz durum, Haug’un tepkisini aldı; çünkü, F1 takımlarının bu konuda ortak bir karar almada neden sıkıntı yaşadıklarını anlamadığını ifade etti.

Haug: “Silverstone’da olmasını çok isterdim ama şimdi açıkçası alternatif bir çözüm bulmamız gerekiyor. Dürüst olmak gerekirse böyle bir konu üzerine zaman harcamak çok saçma”

Meselenin yakın zamanda çözülüp çözülmeyeceği konusunda Haug: “Emin değilim. Mümkün olan en yakın zamanda”


Yorumlar

  1. Dostum buna kapitalizmin gücü deniyor. maalesef parası olanın düdüğü ötüyor.

  2. Aynen öyle. Hiçbir şeye yapıcı yaklaşmıyorlar.

    Red Bull bir şeyi istemediği zaman Toro Rosso da istemiyor tabi, buraya kadar normal. Ama Reno aracılığıyla Lotus'u da işe dahil ediyorlar, Ticari anlaşmalarından dolayı Caterham da Red Bull'a destek verebilecek durumda. Ferrari zaten bir süredir RB ne yaparsa onu yapıyor, pit stratejilerinde bile. Ferrari giderim derse Sauberi de yanında götürüyor.

    Sonra hepsi FOTA'ya.

  3. Eskiden takımlar hep beraber karar alabiliyorlar, ortak çıkarlarını savunuyorlardı. RedBull çirkeflik yapmaya başlayınca iş değişti.

    Artık en ufak bir kararda bile uzlaşamıyorlar.

  4. rocco junior avatarı

    Red Bull her zamanki gibi bunda da problem çıkartıyor.İşleri karıştırmak adına her haltı yapan bir takım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir