Horner: "Vettel Ferrari'ye Gitmiyor"

yazar:

kategori:

Basında çıkan haberlerde Alman pilotun Ferrari ile 2014 yılı için anlaştığı söyleniyor. Stefano Domenicali de Vettel ve Alonso’nun iyi bir ikili olacağını belirteren bu söylentileri alevlendirmişti.

Ancak Horner, “Bu konuda Sebastian ile konuştum. Ferrari ile görüşmediğini ve hiçbir şey imzalamadığını açıkça belirtti. Söylentiler her zaman olacaktır.”

“Bu sezon takımımızın büyük kısmının Ferrrari’ye geçeceğini söylediler; Adrian, Mark, Sebastian. Hatta ben bile gidebilirdim.” diyor.

Horner, Vettel’in yakın gelecekte Red Bull’dan ayrılacağını düşünmediğini de ekledi.

“Sebastian takımdan, takım da Sebastian’dan memnun. 12 yıldan fazla süredir Red Bull’la birlikte ve daha birkaç yıl bizimle olacağını düşünüyorum. Sebastian’ın 2013’te, 2014’te ya da daha sonrasında nerede olacağı konusunda bir endişem yok.”

Horner, Ferrari’nin Vettel için önemli olduğunu da düşünmüyor: “Ferrari’ye geçmenin onun için bir hedef olduğunu düşünmüyorum. O olduğu yerde mutlu. Çok iyi sonuçlar kazanıyor ve daha fazlasını kazanmaya odaklanıyor.”


Yorumlar

  1. siteden blok tuşu istiyorum yorumunu okumak istemediğim çok şahsiyet var, adam kafasına göre yazıp çiziyo burda ayar oluyoruz sonra.

  2. Benim dediğim:
    İki pilot da aynı takımda, aynı araçta, aynı koşullar altında yarışmıyor ise hangisinin daha hızlı olduğunu net bir şekilde söylemek mümkün değil.

    Senin anladığın:
    Pilotlar aynı takımda mı? Tamam o zaman yukarıda olan daha hızlı.

  3. http://www.youtube.com/watch?v=AGW0gckgdx4

    videoda gördüğüm izere vettel alonso ve diğerlerinden daha hızlı
    asıl sorun şu vettel webberden çok daha hızlı geçen sene 11-1 onu ekarte etmişti
    alonso webberden daha hızlı
    2011 de takımda alonso olsaydı durum vettel lehine 7-5 çok galibiyet çalar çok puan çalar

    ikisi aynı takımda olsa şampiyon asla olamazlar birbirlerinden çok puan çalarlar

  4. vettel red bull da çok mutlu çok güçlü bağları var takımdan ayrılmaz

  5. sebastian vettel red bull da çok mutlu asla bu takımı bırakmaz çok güçlü bağları var takımla
    birçok rekor kırdı o takımı bıraksa takım onu bırakmaz

  6. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Bende bırdaha tekrarlıyayım senın tezin ıkı ayrı pilotun birbirlerine üstünlükleri aynı takımda olursalar anlaşılır demen, örnek olarak ta bende senın bu lafına göre Rosberg, Schumacher aynı takımda değil mi ? diyorum, senın o tarz dusuncene görede rosberg bu sezon istatistik olarak sumı den daha iyi bir pilot olmus oluyor kendı söyledıgın ile çelişkiye düşüyorsun..
    Benimde söylemek istedigim bu dusuncene katılmıyorum ıkı pilotu ayırt etmek ıcın illaki aynı takımda yarısmaları gerekmıyor.

  7. Horner:"Vettel Ferrari'ye Gitmiyor" ama basın gitsin diye bir yerlerini yırtıyor:)))

  8. Elbette ki her şey hız değil. Buna tamamen katılıyorum. Benim "iyi" yerine "hızlı" kelimesini kullanmamın sebebi de bu zaten.

  9. Ben "Rosberg, Schumacher'den daha hızlı" sonucuna varılabilecek bir şey söylemedim, o senin çıkarımın. Benim dediğim iki pilotun performansının kıyaslanması için aynı koşullar altında yarışmalarının gerekli olduğu. Schumacher'e de arıza çıkarmayan araç versinler görelim ne yapabildiğini.

    Bazı şeylerin öngörülebileceğine katılıyorum. Ama bu demek değil ki öngörülen şeyler doğru. 2007'de sezon başlamnadan önce çaylak Hamilton'un tecrübeli Alonso ile kafa kafaya yarışabileceğini düşünenler elini kaldırsın.

  10. eğer hamilton ferrariye gelirse vettel, alonso emekli olana kadar kırmızıları arkadan izler

  11. Gelin şöyle birşey yapalım artık Vettel'in nasıl bir pilot olduğunu herkes anlamıştır.Diğer birkaç pilottan daha yeteneksiz,yavaş,sakin olamayan,baskıyı kaldıramayan,ne konuştuğunu bilmeyen,atak yapamayan,antipatik.Kim ki şu siteyi bir defa ziyaret etmiş bunu anlamıştır boşuboşuna bunları tekrarlayarak değerli zamanımızı harcamayalım.Saydığım özelliklerin tam tersi de diğer malum pilotlarda en mükkemel şekilde bulunduğunu bilip yorum yapabiliriz

  12. kaza ile pilotun gelisimi arasinda nasil bir anlam kurabildin anlayamadimm..

  13. er yada gec onun kaderi ferraride tipki alonsoda oldugu gibi ..

  14. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Hız herşey olsaydı bu gün Lewis 5. şampiyonluğuna gidiyordu.. Zaten sorun da o. Bir pilotun ne kadar piştiği ile alaklı, hızlan değil.

    Benim bir felsefem var ama herkes yanlış anlıyor. Bu sporda büyük bir kaza geçirmeyen adama pilot demem ben (araçtan kendi çabası ile çıkamayacak kadar büyük kazalar). Nasıl ki demirci isen çekici eline 100 kere vurursun aynı onun gibi düşünmek lazım. Veya nasıl motogp dekiler 40 tane operasyon geçirip tekrar deli gibi gidiyor..

    Bunu görmeyen veya yaşamayan pilotlar şu anda hızlıymış gibi görünüyor, çünkü sonucunun ne yapacağını tahmin edemiyorlar. Şu an yarışanların içinde tam olarak bilmiyorum ama en büyük kazları Massa, Alonso ve Kubica yaşadı. Birde Schumi ayağını kırmıştı sanırım. Mühim olan bu kazalardan sonra yıkıldıklarımı yoksa daha kuvvetli olarak geri döndüklerimi. Massa dönemedi mesela ama Kubica daha güçlü dönmüştü kanada dan sonra.

    Yani mesele gözü karartma meselesi. Ulan böyle bir kaza geçirmiştim, böyle olmuştu, şimdi böyle gidersem yine olabiir, hatta daha kötü olabilir, şeklinde düşünüp yinede gaza basma meselesi.

    Aynı anda, hem hızlı, hem akıllı, hem sakin, hem centilmen, hem korkusuz, yerine göre de temkinli olabiliyorsan o zaman komple bir pilotsundur. Şu an bu sıfatları taşıyacak adam Vettel değil ne yazık ki.

  15. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Bazı şeylerin öngörülebilmesi veya bilinebilmesi için aynı takımda olmaları şart değil, senin tezine göre Rosberg, Schumacher'den daha hızlı hatta ezici derecede.. senın belirttiğin husulara göre de bu sonucu çıkarırsak bana kaybol burdan kör cahil derler.. ve asıl bu boş bir iddia olarak kalır.

  16. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    o adamın yaşadıklarını bir allah birde kendisi biliyor olur olmaz konusma

  17. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    2008 yılını hatırlatayımmı sana bi. 2006 , 2007 , 2008 istanbul gp hatırlatayımmı

  18. "Falanca pilot filancadan daha hızlı" şeklinde yapılan yorumların hemen hepsi saçmalıktan ibaret. İki pilot da aynı takımda, aynı araçta, aynı koşullar altında yarışmıyor ise hangisinin daha hızlı olduğunu net bir şekilde söylemek mümkün değil.

    Vettel'in Toro Rosso gibi dandik bir takımda başardıklarından ne derece iyi olduğunu biliyoruz. Yalnızca zirve mücadelesine bakan ve orta sıraları önemsemeyen izleyiciler onun bu başarısının çok ufak bir kısmını görebiliyorlar maalesef.

    Vettel'in kendi pilotunuzdan daha yavaş olduğunu mu düşünüyorsunuz? Belki haklısınız, belki de değilsiniz. Ama bunu iki pilot da aynı takımda yarışana kadar öğrenemeyeceksiniz. O gün gelene kadar söyledikleriniz boş bir iddia olarak kalacak.

  19. MaeStro_Cavallino avatarı
    MaeStro_Cavallino

    Öncelikle yorumuna teşekkür ediyorum,bazı noktaları ortak paylşatığımızı göstermiş oldun 🙂
    Ve Sana kesinlikle katılıyorum zaten benim de anlatmak istediğim tam olarak bu ayrımcılık meselesi…Sadece onların bakış açısından anlatmaya çalışyorum…Benim amacım ayrımcılık değil ancak 'TİFOSİ' nin ne olduğunu bilmeden bizim taraftarlığımıza dil uzatııldığında aradaki farkların anlatılması gerekir diye düşünüyorum…
    Ya da Ferrari'nin tarihine ve büyüklüğüne…
    Ve ya başka bir takımın tarihine…
    Geleceğe yönelik düşmanca tutumları engellemek adına.
    Stereotype denen bir tabir vardır,kendi tarafını diğerlerinden üstün görmek olarak özetlenebilir. Malesef ki bunu 'Alonso'cu su Schumici'si Renaultcusu da yapıyor 'Tifos'i olarak geçinenler de…Asıl problemin çıkış kaynağı da bu nokta…Aradaki farkları, ffarklı bakış açılarını yakalayarak anlatabilrsek bir şekilde biraz bunun önüne geçebilirz diye düşünüyorum.
    Tüm derdim bu.
    Amacım tabii ki kimseyi avatarlarına bakarak 'fişlemek' değil…Zira ben kullanmıyorum bile :)) Yazdığım yorumları bir kez daha okumanı ve benim penceremden de bakmanı rica edeceğim senden.
    Bu da benim buradan deklerasyonum olsun yanlış anlaşıdıysam da düzelteyim :))
    ARKADAŞLAR!
    Son zamanlarda sanki Formula 1 taraftarı olmanın aynı tirbünde aynı mekanda farklı takım taraftarlarının birlikte yarışları takip edebilme olduğunu da unutuyoruz bazen…
    Bizler düşman değiliz…
    Biz FORMULA 1 taraftarıyız öncelikle…Biz farklıyız…Tribünde şiddetin olmadığı ama 'ölümüne rekabetin' olduğu bir sporun taraftarıyız :))

  20. MaeStro arkadaşım yaşı henüz bu takımın tarihini anlamaya yetmeyecek olan kişilerle fazlaca muhattap olmaktasın ki bazen ayrımcılığı dem vuran yorumlara dahi gidebiliyorsun.Bu tür kişiler burada sadece ortamı germe adına körü körüne fanatiklik yapmak için bulunurlar.Hiçbir teknik bilgileri olmaz.Tek bildikleri birini savunup diğerini kötülemektir.

    Senden bir ricam olacak.Bir daha burada Alonsocu veya Tifosi veya Schumici gibi ayrımlar yapmayın.Bir yeni yetmenin lafına bakarak Onlar Alonsocu , bunlar Tifosi ,diğerleri Renocu gibi yakışıksız yakıştırmalar yapmayın.Avatar resimlerine bakarak insanları ayırmayın.Bu takımın büyüklüğünü anlayamamış olan insanlara laf anlatmaya çalışmayın.Ferrarinin veya McLarenin tarihi bir kaç yarış izlemeyle özümlenemez.

  21. An itibariyle Redbull ve Vettel kısa sürede iyi bir süreçten geçerek tamamlanmış ve pazarlanmaya hazır bir ürün gibi görünüyolar..Açıkçası Formula 1'de rekabet etmekte olduğu bir rakibinin en iyi unsurlarını bünyesine katarak rekabetteki teraziyi değiştirmek yerine..ben Ferranin kendi takımı ve unsurlarıyla rakibini yeneceğini düşünüyorum ki tarihte bunu en fazla yapan takım olması konuyla ilgili en büyük kanıt:)

    Bu realiteye uygun yönelimi Ferrari Yönetimi tarafında da göreceğimiz kesin..

  22. MaeStro_Cavallino avatarı
    MaeStro_Cavallino

    Hadi amaaaa bu kadar da değil….
    Bu sporda 'Transfer' gayet normal bişey, üst düzey mühendis ve pilotları herkes takımında ister….Bunu herkes yapıyor…Mclaren in şef mühendisi Williams da,Reanult'un sicili paslanmış mühendisi Pat Sydmons bugün Marussia'da…Pilot piyasası desen zaten işin doğası bu 🙂 Yok sen hala öyle değil böyle diyorsan hatırlatalım: Süper Newey'i Red-Bull ''satın aldığında'' takıma gerliken arksından da bir mühendis mangasını da peşinden getirdi . Aaaa bi de Seb var her nekadar yıllardır ana sponsoru Red-Bull olsada onun da BMW-Sauber döneminin başında bir BMW keşfi olduğunu da UNUTMA!!!.Red-Bull'u bügünki haline taşıyan adamlar da senin yaklaşımınla ' parayla satın alındı' zaten 🙂
    Yani neymiş önce bi iğneyi kendine batır:)

  23. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    gridde 10 pilot olsa anca dedin olur (:

  24. DreamOfWinD  avatarı

    hoşgeldin rambo sen olmayınca tadı tuzu olmuyor buraların.

  25. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Hah işte bak dogru birşey söylemişsin Rambo 🙂 bizcede Alonso nun yanında gidip kendini riske etmez o iş biraz yürek ister 🙂

  26. efsane geri döndü :)))

  27. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    bence massa takımda kalmalı massayı küçümseyip alay ediyosunuz ama griddeki en iyi 10 pilottan biri massadır

  28. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    rambocan sende kabul etmissin alonsonun vetteli ezecegini 😀

  29. Efendiler………………………………..
    öncelikle geçen yediğim 40. ban sonrası yaklaşık 20 gün yorum yazamadım
    inşallah bu son olur
    konuya gelirsek
    vettel red bull la çok müthiş bir bağ kurdu birçok rekor kırdı
    red bull artık büyük takımlar klasmanına girdi
    bu takımda bu kadar rahatken neden alonsonun yanına gidip kendini riske atsın………………Şalu

  30. the huntsman  avatarı

    Alonso ve Hamilton griddeyken Vettel her zaman bir adım geride olacak.Bunu kendisinde kabul ediyor.

    Sebastian Vettel, Fernando Alonso ve Lewis Hamilton’ın şu anda Formula 1 gridindeki en iyi pilotlar olduğunu düşünüyor.
    ama öne çıkanlar Fernando -en komple pilotlardan biri- ve Hamilton -oldukça hızlı

    Bu söylemlere birde Fernando'nun,Lewis en iyi araç olmadandan kazanır,ve Hamilton'ın Alonso en iyi pilot demeçlerinide eklersek,Vettel'in neden Ferrari yada Mclaren'e gidip bu ikisine meydan okuyamayacağını çok net bir şekilde anlarız.Bu kadar iyi bir araçları varken Horner'ın Alonso dan korkmasıda cabası.Siz iyi araç vermeye devam edin Vettel'e.Yoksa…

  31. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Çünkü Formula 1'in En Büyük Takımı Ferrari 🙂 Gridte Olan ve Olmayan Herkes O Tulumu Giymek İster. Buna Seb'te Dahil 🙂

    Şu An Seb'e İhtiyacımız Yok Bizde Zaten En İyisi Var.

    Sadece Massa Yerine Perez'e İhtiyacımız Var

  32. Fantastic Seb avatarı
    Fantastic Seb
    "Bu sezon takımımızın büyük kısmının Ferrrari'ye geçeceğini söylediler; Adrian, Mark, Sebastian. Hatta ben bile gidebilirdim."

    Büyük takım başarıyı kendi elleriyle yaratır parayla satın alarak değil.Tifosiler kendilerini kandırıp duruyor her pilotun hayali kırmızı tulumu giymek diye neyden yapıldığını sanıyorlar acaba o tulumu 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir