Brawn: "Red Bull'u Silverstone'da Göreceğiz"

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel Avrupa GP’sinde sıralamaları domine etmiş ve yarışta da baskın şekilde devam ederken motor arızası nedeniyle yarış dışı kalmıştı. Red Bull’un bu performansının ardından padoktan birçok isim artık Red Bull’un avantajlı duruma geçtiğini söylemişti.

FOTA taraftar forumuna katılan Brawn, Red Bull’un Silverstone performansını beklemek gerektiğini çünkü Valensiya’daki temponun lasiklerle ilgili olabileceğini söylüyor.

“Son yarışta Vettel gerçekten etkileyici bir performans sergiledi. RBR aero açısından güçlü bir takım. Yaratıcı bir ekipler ve o konudaki güçleriyle daima rekabetçi oluyorlar.”

“Ama bu Pirelli lastiklerini çalıştırabilir ve doğru aralıkta kullanabilirseniz diğerlerinin sahip olmadığı kocaman bir avantaja sahip olabilirsiniz.”

“Bizde, Nico Çin’de rahat bir şekilde polü aldı ve yarışta da istediği gibiydi. Ama aynı araç ve lastiklerle diğer yarışlarda sorun yaşadık.”

“Red Bull’da durumun tam olarak bu olduğunu düşünmüyorum ama umarım öyledir. O araç ve lastiklerle kesinlike güçlü bir pozisyondaydılar. Silverstone’da da her zaman iyi oldular. Orası yüksek hızlı virajların olduğu bir pist. Neler olacağına bakacağız.”

“Çeşitlilik açısından harika bir sezon oluyor. Red Bull Valensiya’da harika bir performans sergiledi ama umarım gelecekte böyle olmaz.”

Force India takım patronu Bob Fernley de, “RBR, Valensiya’da aero paketinde çok büyük gelişim kaydetti. Tüm potansiyellerini (Valensiya’da) gösterdiklerini sanmıyorum.”

“Silverstone aero gerektiren bir pist. Red Bull’un orada ne yapacağını göreceğiz. Hızlı olmalarını bekliyorum. Bu da diğer takımların yaptıkları şeyleri değiştirmesine neden olacaktır.” diye konuştu.

 

Bob Fernley, Martin Whitmarsh ve Ross Brawn FOTA Taraftar Forumu’nda


Yorumlar

  1. benim yazı kısaydı:))

  2. vettel valenciadaki performansının yarısını göstersin bu yarışı rahat rahat alır

  3. Aslına bakarsan bu yıla kadar çok sıkı bir güncellemeyle geliyoruz dedikleri zamanlarda ileri değil geri gitmişlerdi.
    Bir bakıma yine yanı durumun yaşanmasındanda korkmuyor değilim.
    Ama en azından aero açısından ve dediğin gibi egsoz bölgesinden bir güncellemeyle 0,1 saniye gibi bir kazanım için bişeyler yapmaları lazım.
    Söz konusu süre Q3 e kalmak için bile gerekecek çünkü.

  4. ingiltere tam bi red bull pisti benim tahminim vettel 1 hem sıralamalarda hem de yarış ta birinci olur
    webber kendini zorlarsa 2. olur duble yaparız gibime geliyor

  5. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    beyler cok uzun yazmıssınız okumaya üşeniyorum :):)

  6. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    bende ilk defa duydum lastiklerle ilgili verileri gerçi takımlar hemen hemen kendi elde ettikleri veriyi paylaşmıyorlar diye biliyorum onun dışında bu hafta sonu hangi takımlar güncelleme yapıcak ?

  7. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Silverstone'dan parçaları pikapa koysan getirilir o kadarki yakın yani en fazla adana mersin kadar uzaklıktadırlar piste ki bu onlar için çok çok yakın birde Mercedes en son güncelleme diye bişe yok çünkü güncelleme yapmıyorlar nedense bu takımın 3 senedir bu huyundan nefret ediyorum inanılmaz bir şekilde sinir oluyorum bu duruma birde Ferrari'ye bak 2012 sezonunda yaptıkları güncellemler mercedes'in 3 senede yaptığı güncellemelerden daha fazla neden böyle şeyler yapıyorlar araçları sanki çokmu hızlı tur basşına 1 sn mi fark atıyor takımın güncelleme yapmamak için çalışıyolar heralde Mercedes gibi bir takımın para problemi olacağını zannetmiyorum helede 3 podyumdan sonra vede 1 yarış kazanıldı gelişim yarışında geride kalmaya başlıyolar.Mercedes'te 600 kişi çalışıyor Virgin'de 150 kişiydi sanırım adamlar silversone'a kapsamlı bir güncelleme getiricikler.birde biz mühendis olmamamza rağmen araçta geliştirilebilecek şeyleri görebiliyoruz örnek olarak egzoz'u güncelleybilirler.Red Bull bi yolunu bulup egzozu çok iyi konumlandırıyor eğer o kadarda acizseniz red bull'u kopyalayın onu bile beceremiyorsanız yol alıp gidin evinize gidin ben hayatımda bu kadar saçma bir takım göremedim bir araç yaparlar araçta biranda downforce kaybeder..yok takım patronu saçma sapan açıklamalar yapar neymiş "Brawn suçluyu gösterdi istikrarsız araç" böyle birşeyi hayatımda görmedim o kadar takım geldi geçti Mercedes GP kadar saçma bir takım görmemişlerdir heralde ya güncelleme yapmıyorsuunuz açıklama yapın araçta sorun var diye o da yok ben herangi bir sorun göremiyorum Schumacher eskisi gibi kontra vermiyor hiç kontra verdiğini görmedim bu sene çok iyi bir araca sahip en azından dengeli bari soğuk hava sayesinde iyi işler çıkartmaya çalışşsalarda biraz iyi şeyler görelim efsaneden

  8. Mercedesi görseydik….!!!

  9. http://argent.fia.com/web/fia-public.nsf/347ECF8A39ABF5BAC125797B0034F64B/$FILE/1-2012%20TECHNICAL%20REGULATIONS%2007-12-2011.pdf

    Ben burada takımları lastik datalarını paylaşmaya mecbur bırakan bir madde göremiyorum. Sen görebiliyorsun madem, göster de öğreneyim.

  10. Arkadaşlar MGP en son nezaman güncelleme yaptı?
    Evimiz dedikleri Silverstone da fabrikaya bu kadar yakınken güncelleme yapmayacaklarmı?
    Araç olduğu yerde sayıyor ve herkes gelişiyor.

  11. atladığın yada bilmediğin bazı noktalar var,lastikten elde edilen veriler tüm takımların kullanımına açık. herkes bunu görebiliyor çünkü anlaşma böyle. misal sen 115 derecede lastiği mükemmel çalıştırdıysan bunu diğer takımında haberi oluyor, yani biri bunu keşfettiyse diğerleride görecektir ama şöyle bir konu var,lastikler konusunda bilgi gizliliği yok fakat farklı araçlar üstünde aynı etkiyi göstermeyebilir. lastikler tam olarak anlaşılamadı, bu vakte kadar anlaşılmalıydı. buda pirellinin ürettiği lastiklerin iğrençliğini birkez daha kanıtlıyor. sezon başından beri bunu dile getirenler haklı çıktı. hava sıcaklığı 10 derece değişince, bu takımlara olumlu veya olumsuz yönde 1-1,5sn kadar farklılık getiriyor. böyle saçmalık olmaz. kısacası pirelli bu işi beceremedi. valencia sezonun ilk yarışı olsaydı herkes diyecektiki "vettel 2011 dekinden daha dominant bir araca sahip" aslında öyle değil "lastik seni rezilde ediyor, vezirde"

  12. İnsanlar lastiklerden optimum performansı elde etmeyi tamamen şansa dayanan, kontrol edilemeyen bir şey olarak görüyorlar ama aslında öyle değil. Takımlar bir lastiğin optimum performans sağladığı sıcaklık değerini keşfettikten sonra bunu unutmuyorlar tabi ki. Bir sonraki yarışta o optimum sıcaklığı elde edecek ayarı yapıyorlar.

    Sezonun geri kalanında hangi takımın mühendisleri bu ayarı doğru yaparsa o takım avantaj sağlayacak. Sezon başında takımlar bu optimal değerlerden habersiz iken 1-2 takım şansa doğru ayarı tutturmuş olabilir. Ama bu iş artık şans meselesi değil.

    Eğer RedBull Valensiya'da planlı bir şekilde doğru ayarı yaptı ise bunu Silverstone'da da yapabilir, ondan sonraki pistlerde de. Brawn'a katılmıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir