Villota Kazada Sağ Gözünü Kaybetti

yazar:

kategori:

Doktorları tarafından yapılan son açıklamaya göre İspanyol pilot sağ gözündeki görme duyusunu kaybetti. Villota’nın sağlık durumu hala ciddiyetini koruyor ancak durumunun stabil olduğu belirtiliyor.

Marussia takımından yapılan açıklamaya göre, Cambridge’teki Addenbrooks hastanesinde Villota’nın kafasında ve yüzünde oluşan yaralanmaların tedavisi için uzun ve meşakkatli bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonun dün öğleden sonra başladığı ve Villota’nın bu sabaha kadar ameliyathanede kaldığı söylendi.

Takım patronu John Booth, kaza sonucu Villota’nın sağ gözünü kaybettiğini söyledi.

“Çok büyük üzüntüyle söylemek zorundayım ki, Maria aldığı darbe sonucu sağ gözünü kaybetmiştir.”

“Şu andaki önceliğimiz Maria’nın sağlığı ve ailesinin durumu. Ailesi hastaneden ayrılmıyor ve biz de onlara destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz.”

“Maria’nın sağlık durumu hakkında yapılacak açıklamalar için herkesin sabırlı ve anlayışlı olmasını istiyoruz. Uygun olduğunda daha fazla bilgiyi sizlerle paylaşacağız.”

“Kazaya neyin sebep olduğu konusunda kapsamlı bir çalışma başlattık ve çalışmalarımız devam edecek.”

“Son olarak; Maria, ailesi ve takımımız için destek mesajlarını gönderen herkese bu davranışlarından ötürü minnettar olduğumuzu belirtmek istiyoruz.”

 

Villota Düzlük Testi Sırasında Kaza Geçirdi


Yorumlar

  1. hasan ünler avatarı

    mc_ seni kale alıp cevap yazmak zaman kaybı cahillin kurdun cümlelerden belli

  2. Evet, aptalca cümleler gördüm.

  3. hasan ünler  avatarı

    Mc_ yorumumda iyi oldu aklı başına gelsin gibi aptalca cümlelermi gördün bu sporu 15 yıldır takip ediyorum bi çok kaza anına tanık olduk tvde izlerken ve hepsinde kötü bir haber gelmesin diye dua ettik utanmak fiilini kulanırken daha dikkatli ol ne anlama geldini bilmiyorsun sanırım

  4. yazık olmuş hatuna…bundan sonrası ağır bir imtihan…bayan olması durumu daha da dramatik hale getiriyor. hele bir sevgilisi filan varsa bu durumdan dolayı onu terkederse bu kızın vay haline…

  5. Buraya mesaj yazan herkes ne kadar üzüldüğünü belirtiyor, şifa dileğinde buluyor. Sen ise hâlâ erkek üstünlüğünü kanıtlamanın peşindesin.

    Utan kendinden!

  6. FOM'un bir videoyu kaldırabilmesi için telif hakkına sahip olması lazım. Diyelim ki sen F1 yarışına gittin, cep telefonunu çıkardın ve videosunu çektin. FOM hiçbir şey yapamaz. Çünkü o telif hakkı sana ait.

  7. Olay sırasında çekilmiş bir video veya fotoğraf elimize geçmediği için manevra olanağı var mıydı bilmiyoruz.

    Farz edelim ki alternatif olarak direksiyonu kırıp düz duvara çarpma gibi bir seçeneği var. Bu durumda kendisi daha hafif bir yaralanma ile kurtulurdu ama çarpışma sırasında araçtan fırlayacak parçalar takım çalışanlarını yaralayabilir, sakat bırakabilir, hatta öldürebilir.

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    enteresan bir fikir.

  9. Ne güzel bir dünyada yaşıyoruz biz!

  10. hasan ünler avatarı

    reklam uğruna erkeklerin bile zorlandı bir sporda kadın pilot denemek akıl işi değil massa kubicanın neler yaşadını biliyoruz erkelerin arasına illa kadın almak zorundamı bu insanlar masa başı işi verin

  11. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    testlerden video gelmesi zor oluyor genelde,ki gelse bile FOM kaldırır 🙂

  12. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    burada kafamı kurcalayan bir nokta var

    acaba diyorum Villota ani bir manevra ile işin içinden sıyrılamazmıydı

    resimde gördüğünüz üzere 66 km hızdan bahsediliyor ki (kimisi 30 diyor kimisi 40 km hızdan bahsediyor) stop ettiği yer ile baya mesafede var tırın arkasına yani

    hani kendi sağlığıma zarar vereceğine araca olsun mantığı

    kimbilir belkide aşırı bir biçimde panik yaşamıştır
    o an ne yapacağını şaşırmış bir vaziyette hiç bir şey yapamamıştır

    tecrübesizlik diyeceğim ama neyse…

    sonuçta çok ağır bir kaza geçirmiş :/

    kazanın videosuda çıkmadı bu mevzu ayrı bir ilginç durum.

  13. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    Arkadaşlar konu ile alakası yok ama biri bana MONACO 2008 YARISINI FULL YADA PART OLARAK LİNK ATAR MI ?

  14. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Edepli ol hödük hiçbirşey görmediysen anne baban yerıne ben sana gerekli edebi veririm sen gibi bir hödükle degil spor herhangi bir konu bile tartısmam kaybol git baska yerde ürü.

  15. yani demek istediğim böyle şeyleri medya önümüze getirince birden 'duyarlı' moda geçiyoruz. milyonlarca insan acı çekiyor dünyada. onlar için ''içi acıyan'' var mı?

  16. elbette kötü bir olay ama oturup ağlayacak hale gelmek pek samimi gelmiyor bana. dünyanın her tarafında bu kadının yerinde olmak için 1 gözünü feda edecek kadar kötü şartlar altında yaşayan milyonlarca insan var.

  17. evet kimin boş boş konuştuğu ortada..sana 2 tane neden söyliyim boş konuşmanla ilgili..bunlarada cevap verebilirsen pes derim yani. 1- tecrübesi yok diyosun, bende diyorum o koltuğa oturmadan nasıl tecrübe edinilsin ? 2- suçu Marussia takımına atmışsın, kaza araçtaki stop etmeyi engelleyen sistem yüzünden oldu.bu sistem her takımda var ve tüm takımların başına gelebilirdi.. bu kadar laf yedikten sonra köpekler bile havlamaz..

  18. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Belki de travma kırıkları ile atlatabilir diye umuyordum ki gözünü kaybetmesi çok acı oldu. Çok zor bir durum.Allah önce şifa sonra sabrını bol versin.

  19. Allah'tan acil şifalar diliyorum.üzüldüm

  20. Keşke zamanı geri alma ritüeli gerçek olsaydı bu tip durumlar için..

  21. Cam derken bildiğin camdan bahsetmiyordum elbette. Videodaki cam (gerçek adı her ne ise) uçan cisimleri sektirerek aracı koruyor. Çarpılan cisim koskoca tır olunca sağlayabileceği bir fayda söz konusu değil.

  22. FIA takımları ilk testlerine çıkartırken kaza testlerinden geçiriyor. Ve FIA eğer araç dayanıksızsa geçirmiyor. Hatırlayın biraz HRT testlere gelebildi mi? Hayır. Onlar için ilk testler Avustralya'daydı ve orada %107'de giremediler. FIA güvenliksiz aracı asla piste çıkartmaz. Eğer bu kaza Ferrari,McLaren yada RedBull'un başına gelseydi aynı şey olurdu. Çünkü pilot aracın altına giriyor. Doğrudan çarpmıyor ve ilk yüksek taraf olan pilotun kaskına çarpıyor direkmen. Umarım anlatabilmişimdir.

  23. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    ortam germeden bahsedıyorsun kalkıp hala boş boş konusuyorsun, ortamın gerılmesını ıstemıyorsun kalkıp üznütümü belli ettiğim bir yere zıplayıp antin kuntın konuşmazdın başka yerde harca zamanını benım yorumlarımda degıl.

  24. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Çok üzüldüm yaaa,allah acil şifalar versin..

  25. Üzücü bir durum ancak motorsporlarının gerçeği bunlar. Alex Zanardi'den sonra da bir çok motorsporcusu organlarını kaybetti sanırım. Bu hanımın başına gelen de doğal karşılanabilecek birşey değil belki ama ben bundan sonra ki hayatını buradaki yorumcuların dediği şekliyle düşsel yıkıntı ile geçirmeyeceğini tahmin ediyorum o zaten bunları göze alıyordu ki bu dünyada seyrediyor. Bizim için de aynı şeyler geçerli belki bir yerden bir yere vasıta olarak görenler olabilir otomobilleri, kazaları kabullenmek istemeyebilirler ancak biz makinelere biniyorsak o pazarlığı en baştan yapmış oluyoruz belki sonucunda sağ kalarak kaldıramayacağız ama bunu seçmiş olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor ya bunlara bineceksin yada uzak duracaksın gerçek bu.
    Open whell'lerin kendi bir doğası var bunların geçmişten bu güne var oluş nedeni var şimdi bunlar kaldırılamaz bunları bunlar yapan şeyleri değiştirmek artık onların olmadığı bir ortamın kabulü demektir bunu da motorsporlarının pek isteyeceğini sanmıyorum yada henüz…

    Kokpit üzeri kanopi ile ilgili de pilota erişim, dışarı çıkarılması dışında başka ciddi handikaplar var arkadaşlar. Her gelirin başka bir götürüsü her zaman mevcuttur. Üzüntü ile kapatılsın diye bakıyor olabilirsiniz, yöneticiler de böyle düşünebilir yada çalışmalara hız verebilir ancak her düşünce doğru olmayabilir. Şuan daha fazla yazamayacağım pil bitti 🙂 ne gibi zaafları olabilir diye düşünmek isterseniz savaş jet'leri kanopi teknolojisini incelemenizi tavsiye ederim. Bir de şu başlıklara kafa yorabilirsiniz. Sonsuz dayanıklı şeffaf kanopi mümkün müdür…..jet kanopileri hangi tip kurşun ve cisimlere dayanıklıdır….parçalara ayrılan kanopi pilotu öldürebilir mi….Kazalar da 50 G üzeri 156G hatta 170G lik kuvvetler söz konusu değil midir…..
    Sonra devam ederiz.

  26. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    kötü olmuş kıza.allah ailesine sabır kendisine şifa eylesin

  27. http://www.youtube.com/watch?v=-h6GHEEWR_U cam olur mu bu iş için yahu. şu videonun 2. yarısında görebileceğin üzere esnek maddeleri test ediyorlar. ama en son kapatmama kararı almışlardı sanırım yine de testleri devam ettireceklerini söylemişlerdi. bence bu videodaki gibi birşey son derece mantıklı. istendiğinde çıkarılabilmesi için de bir düzenek lazım. arka kanattaki flapı 300km ile giderken açıp kapatmayı başaran teknoloji bunu da becersin bi zahmet (DRS)

  28. bu formula aracı geleneğinin bozulup bozulmaması olayı insanların sağlığından, hatta canından önemli değil bence. pilota müdahale etmekte aşırı bir fark olacağını düşünmüyorum, kapalı kokpit le mans araçlarına veya dtm tarzı araçlara nasıl müdahale ediyorlarsa yine ederler. basit bir klipse bakar o düzeneğin çıkarılması.

  29. çok kötü oldum ya allah şifa versin. Ailesine ve kendisine sabır dilerim

  30. cevap vermiyim diyorumda, duramicam…benim hangi cümlemden 'kendisi kaza yaptı kendisimi sorumlu' sorusunu çıkardın hiç anlamadım ? ortamı boş yere germeye çalışan varsa, bu sen ve senin gibiler..altta da var yorumlar, yok neymiş HRT, Marussia gibi takımları yarıştırmayacan, onların suçu, yok F1 tecrübesi olmayana koltuk vermeyecen.(hoş, o koltuğa oturmadan tecrübe nasıl elde ediliyor orasınıda anlamadım ya, demekki sen F1 aracının koltuğuna oturmadan, tecrübe sahibi olabiliyorsun).. çok boş, çok…gereken açıklamanıda merakla bekliyorum doğrusu..neyini savunacaksın acaba..

  31. yav anlatamıyorum galiba, demişsin ki tecrübesi olmayanı f1 e neden sokuyorsunuz diye..bende diyorumki o koltuğa oturmadan nasıl tecrübe kazanacan ?

  32. Gerçekten üzücü bir haber. 🙁

  33. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Ne kadar üzüldüğümü anlatamam kendisine müthiş bir sempatim vardı özellikle alışma dönemi çok zor olacaktır umarım yeni hayatına çabuk alışır keşke yarışabilseydi. Ama şöyle bir durum var bu araçların üstleri kapatılırsa Le Mans yayınında Serhan Acar bu meseleyi açtı ben de katılıyorum bu araçların üstü örtülürse Formula aracı olma özelliğini kaybeder ve herhangi bir takla veya yangın durumunda araca hızlı bir şekilde nasıl müdahale edilir bunlar büyük soru işaretleri.

  34. Tüylerim diken diken oldu vallah. Diyecek bir şey bulamıyorum. İnşallah geçmiş olsun diyebileceğimiz bir durumdur.

    Bir insan için bir kadın için çok zor bir durum.

  35. Massa'nın kazasının ardından kokpitin cam ile kapatılması tartışılıyordu, ondan bahsettiğini düşündüm. Senin kafanda bambaşka bir şey var anlaşılan.

  36. Allah
    bu mübarek gecenin hatırına sağlık şifa versin.

  37. cam olacak diye birşey yok hatta cam gibi sert bir madde olmaz öyle bir durumda, esnek ve saydam olacaktır. camı nereden çıkarttınız anlamadım.

  38. Kokpiti cam ile kapamak pilotu havada uçan cisimlerden koruyor. Massa'nın kazasında olduğu gibi. Burada ise tıra girmiş bir araçtan bahsediyoruz.

  39. Gokberk Onem avatarı

    gerçekten çok üzüldüm. Allah yardımcısı olsun, Allah şifa versin inşallah 🙁

  40. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Ha kendisi kaza yaptı kendısımı sorumlu? Takım aracı verır gerısı hoppala paşam malkara keşan mı dır ? bu kadar düz mantıklı olma sana gereken açıklamayı yapardımda şu üzücü olayda insanlar duygularını belirtiyor sen kalkmıs mılletın yorumunda bi açık arıyorsun, saçma sapan polemıklere gırmenın manası yok.

    İnşallah durumu daha fazla kötulesmez..

  41. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Umarım Daha Kötüye Gitmez.

  42. söyleyecek birşey bulamadım, gerçekten içimde hissettim acıyı şu an. bu insan bundan sonraki hayatında tek göze olmadan yaşayacak. idrak etmesi çok zor birşey. umarım bu kadarıyla atlatır diyelim. yıllardır söylüyorum mümkünse şu kokpitleri kapatsınlar artık, araç için her türlü güvenlik arttırıcı önlemi alıyorlar da pilotların kafası açıkta gidiyor var mı böyle saçma sapan bir olay. yeter artık! bu işin geleneği böyle şöyle anlamam ben, o kokpitler kapanmalı!

  43. Kelimeler kifayetsiz.
    Allah herkesi korusun, bu mübarek gecede kimseye kaza bela ve dert vermemesi için yalvarıyorum.

  44. Daha kazanın nedenini net bir şekilde bilmiyorken suçlu aramak çok yersiz.

  45. 3 saat oldu hala aklımdan çıkmıyor. Çok üzülüyorum çok. Umarım daha kötüsü olmaz umarım hayata tutunursun. Our prayers with you Maria!!!

  46. gerçekten çok yetenekli bi kadındı müthiş bir pilotaj yeteneği vardı
    hemcinslerinden çok daha üstün dü
    erkeklere kafa tutabilirdi
    formula 1 de yarış kazanabilirdi

  47. Kazanın para ile, organizasyon ile ilgisi yok bence. İhmalkarlık. Muhtemelen başka takımlar da benzer şeyler yapmışlardır geçmişte. O tırı oraya koymamak gerekirdi, o kadar.

    Bir de, FIA bu testleri takip edecek ve güvenlikten sorumlu bir denetçi tahsis ediyor mu acaba? Eğer öyle birisi varsa sorumlusu odur. Yoksa, bu bir eksikliktir ve oradaki herkes bundan soumludur bana göre.

  48. Şimdi aklıma geldi, bir arkadaşımız vardı, görme engelliydi. Kardeşi buradaki haber ve yorumları kendisine okur ve yorumlarını yazardı. 2-3 senedir yok sanırım.

  49. afedersinde hangi pilot F1'e gelirken tecrübeyle geliyor ? gelen tüm pilotlar hayatlarında ilk defa bu kadar güçlü bir araç kullanıyor..ayrıca bunun Marussia takımıyla ne ilgisi var ? yeni pilotların çoğu düzlük testlerine çıkar ilk..Ayrıca aracın stop etmesini engelleyen sistem her araçta var, yani bu kaza Ferrari'ninde başına gelebilir, Mclaren'in de..

  50. F1 tarihinde yarışmış birkaç bayan pilot vardır..İlk olmayacaktı, ama en başarılıları olabilirdi..

  51. Üzüldüm. Hayatta kalırsa kendisini zor günler bekliyor.

  52. Büyük felaket. Senna'dan bu yana gerçekleşen en büyük Formula 1 kazası. Umarım daha ciddi bir sorunu yoktur. Bu kaza eminim kural değişikliklerine neden olacaktır.

  53. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    siteyı açar açmaz gözüme çarptı okumaz olaydım.( cok uzucu trajık.:(

    Bir ilki yasatmak adına f1 deki yerınız bile garantı degılken f1 tecrubesı olmayan bir bayanı böyle bir teste sokmak ne derce mantıklı ? B u olayın sorumlulugu tamamen Marussia takımına aittir!!

  54. çok üzücü :(( f1 de bir devrim yapacakken muhtemelen f1 tarihindeki ilk bayan pilot olacakken olanlara bak bu nasıl bir kazadır teknik bir hata olmalı arabada ihmalde var ancak bu hata kabul edilemez bir hata umarım başka kalıcı sakatlıkları olmaz

  55. Çok üzücü bir durum. 🙁 Yine kokpitlerin üzerinin kapatılıp kapatılmaması gündeme gelecektir.

  56. the huntsman  avatarı

    Kaftasında çatlak varmış,ameliyat sabaha kadar sürmüş.Londrada bir hastaneye kaldırılma ihtimali vamrış.Doktorlar gözü kurtarmak için çok çaba sarfetmiş ama başarılı olamamışlar..

  57. Burak Soylu avatarı

    senin ki araba park ederken vurunca söyle mantığına benzio. Sence bu takımların organizasyonu yeterli mi ?

  58. offf… çok üzüldüm. umarım başka bir sorunu olmaz.

  59. arkadaş tamam teknik açıdan iyi bi takım değilsiniz ama gelelim işin insani boyutuna pistte tırın işi ne hiçmi aklınıza gelmiyo spin atar bişey olur yuh be kardeşim

  60. Bu kazadan başka hayatının riske atan bir kazası var mı HRT yada Marussia'nın?

  61. Burak Soylu avatarı

    İnsanların hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Marussia ve HRT'nin skandalları saymakla bitmiyor. İyi organize olmamış, iyi kurgulanmamış bir takımın bu seride yarışmasına ,bünyesinde insan barındırmasına izin vermeyeceksin sen FIA olarak. Eğlenceyi ,heyecanı arttırmak için bir takım kişilerin sürekli birşeyler mi kaybetmesi gerekiyor ? Yeni takımlardan Caterham hariç diğerlerinin kapatılması ve F1'den uzaklaştırılması gerekli. F1 takımılar güya ama GP2 seviyesinde geziniyorlar ,bundan ziyade bir düzen bir sistem yok bu seri için yeterli seviyede. Aracın garaja giriş yaptığı yerde o tırın ne işi var ? Asıl sorgulanması gereken budur.

  62. Acı verici bir durum çok geçmiş olsun ne diyelim hayat böyle işte nerede ne zaman İnsan oğlunun başına ne geleceği belli olmuyor.

  63. the huntsman  avatarı

  64. Yusuf  Hitay avatarı

    içim acıdı.

  65. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    gecmis olsun cok kötü f1 de hep fark ettigim 1 saniye konsantrasyon bozulmadan sürüyor pilotlar ve buda f1 in dünyanın en zor sporlarından biri oldugunu isaret ediyor

  66. DreamOfWinD  avatarı

    çok geçmiş olsun. Başlığa girerken vettel sağ gözünü kaybetti diye okumuştum.

  67. Kazaya neyin neden olduğu konusunda kapsamlı bir çalışma başlattık ve çalışmalarımız devam edecek.

    Kazaya belli ki o tır neden olmuş. Yoksa kaymalar, pistten çıkmalar hep yaşanabilecek şeyler. Yazık.

  68. Allah sağlık versin.Amin Üzüldüm be.

  69. çok kötü geçmiş olsun f1 aracını sürmek o kadar zormuş demekki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir