Massa: "Şampiyonluk Her Şeyi Kolaylaştırırdı"

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, 2008’in final yarışında damalı bayrağı şampiyon olarak geçmiş ancak son virajda Lewis Hamilton’ın Timo Glock’u geride bırakmasıyla saniyeler süren şampiyonluğuna veda etmişti.

Massa, konuyla ilgili olarak, “Eğer o yarışın son 17 saniyesi daha farklı olsaydı, medyanın saygısı konusunda az da olsa bir değişiklik olurdu. Şu anda istediğim sonuçları alamadığım için medya bana karşı tepkili. İnanıyorum ki (2008’de) kazansaydım, şu an gördüğümden daha fazla saygı görürdüm.” diyor.

Massa son yarışlardaki yükselen performansının bireysel bir gelişimden ziyade otomobille ilgili olduğunu söylüyor.

“Monako’dan sonra otomobili geliştirdik. Bu nedenle Silverstone’da podyum mücadelesi verme şansımız var.”

Brezilyalı pilot, bir Ferrari pilotu olmanın üzerinde oluşturduğu baskıyla nasıl başa çıkacağını öğrendiğini de söylüyor.

“Her sene birileri Ferrari’ye gelecek diyorlar. Ben bunları hiç düşünmüyorum bile, ya da aklımın derinliklerinde bırakıyorum. Belki buraya geldiğim ilk sene önemsiyordum ama durumu anladıktan sonra, artık gerçekten endişe etmiyorum.”


Yorumlar

  1. Glock son virajda hata yapmadı ki.

  2. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    O Günü Unutmuyorum.

    Oraya Çok Rahat Gelebilirdik Ama Sezon İçerisinde Yaptığımız Hatalarla Kaybettik Şampiyonluğu

  3. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    son virajda yapılan hata mutlaka akla soru işaretlerini getirir. en azından perezin malezya olayının gerçekliğinden 1000000 kat daha muhtemel.

  4. Glock yağışlı havada kuru zemin lastiği ile piste tutunamayıp geçildi. Aradan yıllar geçmesine rağmen hâlâ bunu kabullenemeyenler var bakıyorum.

  5. Ne Kaza Ne Hamilton ! Senin Kaderin Timo Glock İle Belirlendi Aslında Timo Glock Tüm Kariyerini Çizdi Aslında 🙂

    Düz Mantık 😀

  6. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Tam olarak lewis e yol verdiği söylenemez amaaaa lewis in rakiplerine sürekli yaptığı gibi işini biraz zorlaştırsa idi evet massa o gün şampiyondu, zaten bu işler böyledir lewis yerini korumak için direnince haklıdır başkaları lewis zorluk çıkarmayınca lewis yine haklıdır, her halukarda lewis haklıdır, glock un kuru zemin lastikleri ile lewis in bitik lastikleri arasındaki fark maldonadaya ceza olarak kesildi, geçen yarış lewis bitik lastikleriyle direnmeyip geçişe izin verse bugün kimse maldonayı suçlamayacak konu gündeme bile gelmeyecekti, kanada da alo 4 sıra kaybettide ne oldu, akıllı pilotla çaylak pilot farkı burada ortaya çıkıyor, glock ve alonso akıllı adamlar olması gerekeni yaptılar, ama diğerleri için diyecek tek şey hakettilerini elbet buluyorlar birgün

  7. Schumacher- avatarı

    Kazaya kadar çok iyiydi hatta şampiyonluk hakkında ama kazadan sonra gitti daha yeni görmeye başladık be Massa.

    Mark Webber ve Massa'nın şampiyonluk almasını çok isterim ama 2. pilotlar malesef şampiyonluk alamıyor neden acaba ?

  8. Yok be massa,2008' de hakkını yediler ama bu sene sende şansızlıklar, nerdeyse Shumi kadar var dı.Yani sen 2.pilot olarak iyisin ama bu sene gerilerde kaldın.

  9. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    kanadada spin atmasa rahat ilk 5 de bitirirdi hatta podyuma cıkardı alonso ve vettelin durumunu düşünürsek ama olmadı

  10. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    raikkonen ne alaka ? şimdi biz massayı konusuoz

  11. burada söylemek istediğim şudur, biraz farklı yorumlanmış söylediklerim:

    massa 2008 de elbetteki galibiyetler kazandı. ama bu geçmişte kaldı. şu anda varlığı sorgulanıyor. geçmişe saplanarak yaşanılmaz. yaşanılmamalıda.raikkonen 2003 de 2 puanla kaçırdım diye söylemiyor, söylememeli de zaten.

    schumacher gibi bu sporun en başarılı ismi şu anda sorgulanıyor, acımasız sert eleştiriler yapılıyor. varlığı sorgulanıyor. massa'nın henüz şampiyonluk almadan buna çok takılması ve geçmişte kalmış olması kendisine zarar veriyor. bu psikolojisinin röntgenidir..

  12. Yol vermek? Glock pite girmemişti kuru zemin lastikleri vardı araçta. Hamilton ise intermediate lastikleri kullanıyordu. Glock zaten pite girse normalde o sırada olmayacaktı. Yani yol verme durumu falan yok. Glock kuru zemin lastikleriyle ıslak zeminde ilerleyemedi ve rakiplerine geçildi bunlardan biriside Hamilton'ındır.

  13. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    yaa bırakın podyumu adam 2008'den berri kazanamıyo.alonso o günden berri tam 8 yarış kazandı.

  14. alperdunga (Spanish GP-1996) avatarı
    alperdunga (Spanish GP-1996)

    bir podyumu yok diyoruz. bir tane ya. ferraridesin ne olursa olsun. bu takımda yarışacaksan, en azından RAI ALO'nun yaptığını yapacaksın, ya da konuşma, sana söyleneni yap aslanım. nokta, bitti.

  15. DreamOfWinD  avatarı

    massa valencia da çok zayıftı. kobayashi çarptı falan demeyin. kazaya kadar da bir varlık gösteremedi. Lastikleri erken bitirip pite geldi yine.

  16. hiç katılmıyorum….kabul işleri kolaylaştırabilir ama çok da bi faydası olmazdı…önemli olan istikrarlı bi şekilde başarılı olmak…bi çok pilot böyle silinip gitti…ayrıca ferrari alonso gibi baskın bi pilotu her şekilde massaya tercih ederdi ….

  17. alonso yazdım ama niye çıkmadı

  18. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    son yarıslarda bazı sansızlıklara ragmen MASSA 'nın gelişimini görmelisin..Kendıne geldı Massa görüceksın Silverstonda massa podyumda olucak….

  19. Bu adam son 7 sezonu ferrari de olmak üzere 10 senedir F1 pilotu ve hanesine yazdırdırabildiği 11 tane yarış galibiyeti.alonsoyu sevmesem de saygı duyarım.F1 kariyeri aynı senelerde başlayan ********* inişli çıkışlı zorlu yolculuğunda 29 galibiyet ve iki şampiyonluğu var. Ve sen massa nın bütün bu başarısızlığını bu bahaneyle kapatmaya mı çalışıyorsun.PES
    Ayrıca o yarışın sonunu tekrar izle özellikle Glock a dikkat et.Lewis e sıra gelene kadar kaç kişiye tur yer gibi geçilmiş.

  20. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    O sene şampiyon olsaydı yine bu kadar tepki alırdı önemli olan şampiyonluk değil ki adamın 2010 dan beri podyumu yok bu sezon yaptıklarıda ortada acilen takım değiştirmesi lazım belki o zaman kendine gelir

  21. kardeşim durup oturup rüyayamı yatıyorsunuz ne yapıyorsunuz anlamıyorum:).geçen gün ulaş ta rüyasında alonsonun kazanacağını görmüştü.

  22. Ferrari%100 avatarı

    Son üç yarışın en azından bir iki tanesinde podyumda olman gerekiyor
    Ama o 2008'deki şampiyonluk çok kötü kaçtı beee saniyelerle

  23. harun bodur avatarı

    rüyamda silverstone da massa 3. oluyordu webber 1. hamilton 2. massa burada daha iyi performans sergileyecektir tabii dış faktörler etkilemezse

  24. Mustafa Sar avatarı

    Timo Glock son turda son virajda Lewis'e yol vermeseydi… Massa zaten şampiyondu..
    T. Glock utansın …

  25. Yusuf  Hitay avatarı

    performansını çok da etkiler miydi ? pek sanmıyorum. zaten alonso gibi bir pilotun yanında takım yine massa'yı ikinci plana iterdi kritik durumlarda. bence massa'nın sorunu kaza ile ilgili bile olabilir, 2009 yılındaki o berbat araçla bile 2008 favorilerinden en çok puan toplayan isimdi.

  26. mesela 2008 spa değil mi? raikkonen'in yarış dışı kaldığı, hamilton'un ceza aldığı, massa'nın 45 saniye farkla 3. iken kazandığı yarış.

  27. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    2008 yılında en çok yarış kazanan pilot felipe massa'dır.zaten ondan sonra eclestone'da kim daha çok galibiyet alırsa şampiyon o olsun demişti o kabul edilmedi 25 puanlık sistem getirildi.

  28. Sağol hocam. Zaten Massa sürekli kendisini eleştiren bir pilot. Geçen haftalarda F2012'yi yeni alışmaya başladım diğer yarışlarda vasatlığımı gidermek istiyorum araç şuan benim için çok iyi durumda demişti ki ondan sonra monaco'da 6.lık geldi.

  29. Team Sauber C30 avatarı
    Team Sauber C30

    Bu yazına katılıyorum Massa bu sezon son yarışlarda küçük şanssızlıklara rağmen gelişim gösterdi kendini 2008'De kanıtladı kendi adına iyi bir öz eleştiri yapmış Massa….Harun kardeş son harfine katılıyorum senin yorumuna…

  30. Massa zaten 2008'de şampiyon olsaydım herşey daha iyi olurdu diyor canım arkadaşım 😀

  31. tabi birde belcikada hediye edilen bir galibiyet var o sene fia tarafından unutmamak lazım …

  32. 2008 de massa 6 galibiyet hamilton 5 galibiyet almıştı ama hamilton şampiyon olmuştu
    2008 faciasından sonra massa kendini bir türlü toplayamadı 2009 kazasıda cabası ondan sonra çok büyük bir düşüşe geçti 2010 almanya gp sinden sonra düşüş çok daha hızlandı bana göre bundan sonra asla galibiyet alamaz

  33. Massa galibiyet kazanmayarak mı şampiyonluğu kaçırdı? Vay anasını beee.

    Adam burada açıksözlü konuşuyor diyor ki : Şampiyon olsaydım medya bana bu kadar çok tepki göstermezdi. Ve ekliyor Ferrari'ye gelecek adaylar umrumda bile değil sadece yarışıma odaklanıyorum.

    F2012 Monaco'dan sonra Massa için oturaklı hale geldi. Asıl bundan sonraki yarışlarda görücez gerçek performansını

    Kanada'da bir hata spini var.
    Valencia'da Kobayashi.

    Bu kadar Massa düşmanlığının nedeni nedir? Hamilton'dan 17 saniye şampiyonluk aldığı için mi?

    O sene şampiyon olsaydı daha çok tepki gösterecekmişsiniz demek. Şampiyonluğu 1 puanla kaçıran birisi yarış kazanmadan şampiyon olamaz.Allaşkına son yarışı bile kazandı hala laf atma derdindesiniz. Biraz objektif bakın olaylara sizden tek ricam bu.

  34. Cihangir Rai & Fernando avatarı
    Cihangir Rai & Fernando

    Aynen dogru söylemıs, egerkı sampıyon olmus olsa idin bu aralar medya şöyle diyecekti;

    __Evet Massa şuan kötü bir sezon geçiriyor fakat geçmişte dünya şampiyonu olmuş bir pilot elbet kendını ve performansını düzeltecektir.

  35. allahını seven üzerime beton döksün 🙂
    birileri massa'ya galibiyet kazanmadan şampiyon olunamayacağını e-mail atsın.

    2008 geride kaldı 🙂 şimdi o gün doğan çocuklar 4 yaşında 🙂

  36. allahını seven üzerime beton döksün 🙂
    massa'ya galibiyet kazanmadan şampiyon olunamayacağını e-mail atsın.

    2008 geride kaldı 🙂 şimdi o gün doğan çocuklar 4 yaşında 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir