Maldonado Cezalara Rağmen Yaklaşımını Değiştirmeyecek

yazar:

kategori:

Wiliams pilotu bu sezon ilk önce Monako’da Sauber pilotu Sergio Perez ile, son yarış Valensiya’da da Lewis Hamilton ile karıştığı kazanın ardından ceza almıştı.

 Ancak Maldonado bu sezon birbirine çok yakın olan gride asıl farkı pilotların yarattığını söyleyerek agresif yaklaşımından vazgeçmeyeceğini söylüyor.

“Elbette otomobili aynı şekilde kullanmaya devam edeceğim. Zorlamamız gerekiyor. Farklar çok yakın ve bana kalırsa şu sıralar farkı pilotlar yaratıyor.”

“son birkaç yarışta fazla şanssız olduğumu düşünüyorum. Özellikle Monako ve Montreal’de, o yarışlarda vites kutusu nedeniyle ceza aldım. Montreal’de sıralamalarda bir kaza yaşadım. Ama hep hızlıydık. Son yarış için ise bir şey söylemek zor çünkü Lewis orada tur başına 3 saniye kaybediyordu.”

“Podyuma çıkma şansım olduğunu görmüştüm. Zor bir yarış geçiyordum, ilk başta onuncuydum ama daha sonra durum iyiye gitmeye başlamıştı. Ben de podyuma çıkmak için sabırsızlanıyordum. Lewis’i geçebileceğimi düşündüm ama o da savunma yapmaya çalıştı. Bana kalırsa normal bir yarış temasıydı.”

“Elbette üzüldüm çünkü takımım ve benim için iyi puanlar olacaktı. Ama daha önümüzde daha çok  yarış var, sezon uzun.

Williams pilotu yarış komiserlerinin agresif sürüş stili nedeniyle kendisini haksız yere cezalandırdığını da düşünmüyor.

“Şanssızdım ama bu futbola benziyor. Kurallara uymanız gerek. Kurallara uymazsanız ceza alırsınız. Hepsi bu.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir