Boğaziçi'nde İlk Günün Lideri Hanninen

yazar:

kategori:

Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez´in ikinci sırada tamamladığı ilk gün sonunda üçüncü sırada Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi yer aldı. 

41.Boğaziçi Rallisi, cuma günü saat 15.30´da tarihi Haydarpaşa Garı önünde gerçekleştirilen seramonik start ile başladı. Start öncesi gerçekleştirilen ve Uluslararası Otomobil Federasyonu FIA´nın başlattığı Yol Güvenliği Hareketi sosyal sorumluluk projesini destekleyen tüm pilotların katıldığı bir fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. 

Toplam 14 özel etaptan oluşan rallinin ilk günü, toplam 27.09 km.den oluşan iki özel etabın geçilmesiyle son buldu. 2010 Intercontinental Rally Challenge ve 2011 Dünya S-WRC Şampiyonu Fin ekip Juho Hanninen-Mikko Markula ilk günü 18:07,8 toplam zamanları ile lider tamamlarken, 6,5 saniye farkla geçen yılın birincisi Castrol Ford Team Türkiye´den Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi ikinci sırada noktaladı. Üçüncülüğü Pegasus Racing adına Türk lisansı ile yarışan İtalyan Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi ekibi elde ederken, Team 47 Motorsports´tan Volkan Işık-Vedat Bostancı dördüncü, Bonus Parkur Racing´den Ercan Kazaz-Emire Cantürk beşinci sırada Pendik Servis Alanı´na ulaştılar.

41.Boğaziçi Rallisi´nde ikinci ayak 07 Temmuz Cumartesi sabahı 09:00´da başlayacak ve 19.15´ten itibaren Pendik Servis Alanı´nda sona erecek. 08 Temmuz Pazar sabahı 08.30´da yeniden direksiyon başına geçecek olan ekipler saat 16.45´den itibaren zorlu toprak etaplardan oluşan rallinin finişine ulaşabilmek için ter dökecekler.

Bugün geçilecek 6 özel etabın ilki olan Göçbeyli1´de Juho Hanninen – Mikko Markkula ikilisi en hızlı derecenin sahibi olurken, ikiliyi Castrol Ford Team Türkiye adına yarışan Yağız Avcı – Bahadır Gücenmez ekibi izledi.

Volkan Işık – Vedat Bostancı üçüncü sırada sırada stop noktasına ulaştı. Günün ilk büyük sürprizi ise Luca Rossetti´nin etabın son 9 kilometresini iki lastiği patlak olarak geçmesi ve yaklaşık bir dakika zaman kaybetmesi oldu.

Etabın bir diğer şanssız ismi ise Mini Cooper ile yarışan Katarlı ekip Abdulaziz Al-Kuwari ve Killian Duffy oldu. İkili etabın henüz üçüncü kilometresinde mekanik arıza nedeniyle durmak zorunda kaldı ve yarışa veda etti.

 

bosphorusrally.com


Yorumlar

  1. Rosetti'nin durumu için üzüldüm, kötü olmuş 1 dakika geri düşmesi..
    Dün Serpil Pak ve Merve Hasbay'ın kullandığı araç etap içinde alev alıp yandı.Cüneyt Göz – Çiçek Güney, direksiyonun kitlenmsinden dolayı takla attı.
    Yağız bugünede hızlı başladı. Gerçi 2 etap sonunda Hanninen 1.1 sn önde ama Yağız kapatır o farkı.. Bir kez daha kazanır şampiyon, tarih yazar birkez daha…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir